برنامۀ جهانی غذا میگوید که از میان هر ۱۰ تن در افغانستان ۹ تن غذای کافی برای خوردن ندارند.
به گفته "دبلیو اف پی"، این وضعیت به اثر جنگ در اوکراین و تاثیرش بر تدارکات انرژی و غذایی جهان وخیم تر شده است.
اوکراین چهارمین صادر کنندۀ بزرگ غلۀ جهان است.
مری ایلین مک گروتی، رئیس برنامۀ جهانی غذا در افغانستان در گفتوگو با RTE Radio 1 که مقرش در آیرلند است گفته که میزان بحران در این کشور بسیار آشکار است و خانواده های زیاد روزانه برای ترتیب غذا روی دسترخوان شان مجادله میکنند.
رادیو آزادی روزانه دهها پیام در مورد فقر و تنگدستی در افغانستان دریافت میکند.
زنی با ارسال یک پیام به واتساپ رادیو آزادی گفته است که او و پنج فرزندش گرسنه اند.
او که نامش را نگفته است در مورد وضعیتش این گونه قصه کرده: "کسی نیست که من را کمک کند. خرچ و خوراک ام را بدهد. گرسنه و تشنه در یکی از مدرسه ها به سر میبریم. ما مجبور استیم که از درد ما به شما بگوییم. اگر به شما نگوییم چه کنیم چاره نداریم. بی چاره استیم. ناتوان استیم."
مک گروتی گفته است که نزدیک ۱۹ میلیون تن در افغانستان دچار عدم امنیت غذایی شدید اند و نزدیک شش میلیون نفر دیگر در سطح بحران عدم امنیت غذایی قرار دارند.
او افزوده است که مردم امکانات تهیۀ یک وقت غذا را ندارند و بیش از ۹۰ درصد جمعیت افغانستان غذای کافی به خوردن به دست نمی آورند.
امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوار عمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود و درآمد خانوار از عوامل مهم در تأمین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی میباشد.
امسال در افغانستان نسبت به سالهای گذشته کمتر باران باریده و بسیاری از مناطق شاهد خشکسالی بوده است. بر اساس گزارشها، در سال روان حاصلات گندم در بسیاری از ولایات نسبت به پارسال پنجاه درصد کم است.
به گفتۀ دبلیو اف پی، جنگ در اوکراین به افزایش نرخ مواد غذایی در افغانستانِ دستخوش بحران اقتصادی، کمک کرده است.
این اداره افزوده است که از ماه فبروری به این سو بهای گندم، آرد و تیل در افغانستان بیش از ۲۰ درصد بلند رفته است.