حکومت طالبان در افغانستان ورود هیئتی از بزرگان قومی آنسوی خط دیورند به کابل را تأیید میکند و میگوید که امنیت منطقه به نفع هر دو کشور است.
برخی از مقامهای پاکستانی نیز به شماری از رسانههای آن کشور گفتهاند که یک هیئت ۵۰ نفری از بزرگان قومی ناوقت روز چهارشنبه به کابل آمدهاند و آنها با اعضای تحریک طالبان (تیتیپی) گفتوگو میکنند.
با آنکه حکومت طالبان در مورد اعضای تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) و اجندای گفتوگوی بزرگان قبایلی با این گروه چیزی نگفته، اما برخی از رسانههای پاکستانی از قول برخی مقامهای این کشور گفته اند که این هیئت با هیئت مذاکراتی تحریک طالبان پاکستانی در مورد ادامهٔ آتشبس میان حکومت پاکستان و تیتیپی گفتوگو خواهند کرد. مهلت این آتشبس روز سهشنبهٔ هفتهٔ جاری به پایان رسید.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان تنها خبر آمدن یک هیئت از بزرگان قبایلی به کابل را برای گفتوگو با طالبان پاکستانی تأیید میکند، اما جزئیات بیشتر در این مورد نمیدهد.
آقای مجاهد به رادیو آزادی گفت، امنیت منطقه به نفع افغانستان است و اگر ناامنی در دو سوی خط دیورند موجود باشد، بالای زندگی دیگر مردم تأثیر منفی میگذارد.
آقای مجاهد میافزاید: "امنیت منطقه بر وضعیت افغانستان تأثیر مستقیم دارد، اگر این مشکلات حل نشود، افغانستان از راههای مختلف به پیشرفت دست نخواهد یافت، امنیت در منطقه یک اصل است، هر دو طرف خط یک قوم و یک مردم هستند، بیثباتی آنان بالای زندگی یک دیگر شان، مهاجرت و همینطور حملههای هوایی که در خوست و کنر انجام شد بالای اینگونه حملات تأثیر مستقیم دارد."
برخی منابع طالبان به شرط افشا نشدن نامشان به رادیو آزادی گفتند، ملا محمد حسن آخوند رئیسالوزرای طالبان با شماری از اعضای هیئت پاکستانی و تیتیپی دیدار داشته و هر دو طرف را به آتشبس تشویق کردهاست.
گفتنیست که این گفتوگوها در هوتل کابل سرینا جریان دارد.
هرچند طالبان این خبر را تأیید نکردند، اما دیده میشود که افراد طالبان در اطراف هوتل کابل سرینا تدابیر شدید امنیتی اتخاذ کردهاند.
مولانا صالح، سناتور پیشین پاکستان رهبری هیئتی را که رسانههای پاکستانی شمار شان را ۵۰ تن اعلام کردهاند، به عهده دارد و بزرگان قومی مناطق مختلف خیبر پشتونخوا و برخی از اعضای شورای ولایتی این هیئت را همراهی میکنند.
ویدیوهای نشر شده از جریان سفر این هئیت در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که این هیئت توسط یک طیارهٔ نظامی به کابل انتقال داده شدهاند.
هرچند این موضوع با واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی مواجه شده، اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان در این مورد اظهار بیخبری میکند.
گفته میشود که این هیئت قبایلی قبل از رسیدن به کابل با طرف پاکستانی نیز دیدار کردهاست.
توافق آتشبس میان هر دو طرف روز سهشنبهٔ به پایان رسید.
هرچند برای تداوم این آتشبس امیدواریهایی وجود دارد، اما دو روز پیش محمد خراسانی سخنگوی تحریک طالبان پاکستانی گفته بود که در بارۀ دوام آتشبس تصمیم گرفته نشده و به گفتوگوهای بیشتری نیاز است.
تا به حال در مورد اجندای این گفتوگوها چیزی گفته نشده، اما برخی از اعضای تیتیپی به شرط افشا نشدن نامشان به بخش مشال رادیو آزادی گفته اند که طالبان پاکستانی خواستار رهایی تمام طالبان، عملی نکردن مادههای قانون پاکستان بالای اعضای تیتیپی که بهگفتۀ آنها غیر شرعی اند، عملی کردن نظام عدلی در منطقۀ ملاکند، خروج کامل نیروهای پاکستانی از مناطق قبایلی و جدا سازی خیبر پشتونخوا از مناطق قبایلی هستند.
این منابع همچنان گفته اند، نیروهای پاکستانی از تحریک طالبان پاکستانی میخواهند که گروه مسلحشان را از بین ببرند، قانون پاکستان را بپذیرند، به روابطشان با داعش پایان دهند و با حکومت پاکستان آتشبس کنند.
بهگفتهٔ این منبع، نیروهای پاکستانی بعضی از خواستههای آنان را پذیرفته است، اما بالای بعضی از دیگر موارد بحثها جریان دارد.