شورای امنیت سازمان ملل متحد میگوید که تحریک طالبان پاکستان یا تیتیپی همچنین بهعنوان یک نیروی مستقل به فعالیت خود ادامه میدهد، به جای اینکه فشاری را برای ادغام جنگجویان خود در صفوف طالبان افغان احساس کند.
این شورا میگوید که تحریک طالبان پاکستان، بزرگترین گروه متشکل از جنگجویان تروریست خارجی در افغانستان است که شمار آنها چندین هزار تخمین زده میشود.
این شورا اخیراً در گزارش خود به فعالیتهای این گروه در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان پرداخته و گفته که تحریک طالبان پاکستان بیشترین منفعت را از برگشت طالبان به قدرت به دست آورده است.
تحریک طالبان پاکستان بیشترین منفعت را از برگشت طالبان به قدرت به دست آورده است.
در گزارش ۲۷ صفحهای شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۶ می نشر شد گفته شده که تخمین زده میشود بین سه هزار تا چهار هزار جنگجوی مسلح تحریک طالبان پاکستان در امتداد مناطق مرزی شرق و جنوب شرق افغانستان و پاکستان حضور دارند.
اما حکومت طالبان در افغانستان چیزی دیگری میگوید.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی این حکومت روز دوشنبه (۳۰ می) در این مورد به رادیو آزادی گفت: "هیچ کس از افراد طالبان پاکستانی در افغانستان نیستند و این را ما تعهد هم سپرده ایم که به هیچ کشوری تهدیدی از خاک افغانستان متوجه نخواهد بود و بهخاطریکه ما خواهان صلح در منطقه استیم چند بار میانجیگری میان پاکستان و طالبان پاکستانی از سوی ما صورت گرفته است."
تحریک طالبان پاکستان از سوی مفتی نور ولی محسود رهبری میشود.
محسود چندی پیش در پاسخ به پرسش روزنامه والستریت ژورنال گفته بود که تحریک طالبان پاکستان با هیچ مقاومت و یا مخالفتی از سوی طالبان افغانستان مواجه نیست.
تحریک طالبان پاکستان شامل ۱۷ گروه انشعابی سابق است.
تحریک طالبان پاکستان شامل ۱۷ گروه انشعابی سابق است که بر اساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به بدنه اصلی تحریک طالبان پاکستان پیوستند از جمله جماعت الاحرار.
پس از برگشت طالبان به قدرت در تابستان پارسال، تحریک طالبان پاکستان هم حملات خود در پاکستان را افزایش داد و این گروه در ۳۰ مارچ امسال اعلام کرد که عملیات بهاری را علیه نیروهای پاکستانی آغاز میکند.
وزارت خارجه پاکستان در ۱۷ اپریل طی یک اعلامیه رسمی از حکومت طالبان خواستار اقدامات جدی علیه جنگجویان تحریک طالبان پاکستان شد و ادعا کرد که تیتیپی حملات مرگبار را از خاک افغانستان بر قلمرو پاکستان طرحریزی میکند.
حکومت طالبان در ۱۹ می تأیید کرد که مذاکرات میان اسلامآباد و تحریک طالبان پاکستان را در کابل میزبانی میکند که در نتیجه توافق آتشبس موقت میان دو طرف امضاء شد.
حکومت طالبان مذاکرات میان اسلامآباد و تحریک طالبان پاکستان را در کابل میزبانی میکند.
بر اساس گزارشها گفتگوهای صلح میان اسلامآباد و تحریک طالبان پاکستان در حال حاضر در افغانستان ادامه دارد و به مرحله نهایی نزدیک شدهاست.