لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۷

بی‌سرنوشتی و آینده نامعلوم؛ روزانه حدود ۵ هزار افغان به ایران می‌روند


یک جوان افغان در مرز میان ایران و افغانستان
یک جوان افغان در مرز میان ایران و افغانستان

ایران تخمین می‌کند که با روی کار آمدن دوباره طالبان در افغانستان، بیش از یک میلیون تن از شهروندان این کشور به ایران پناه برده اند.

بر اساس گزارش ها، حدود پنج هزار تن روزانه از افغانستان وارد ایران می‌شوند.

زهرا حسینی ۳۱ ساله است. او کمتر از یک سال می‌شود که در ایران زندگی می‌کند.

او به اسوشیتدپرس گفته که برخی از افراد طالبان در محل به او گفتند که با یکی از آنان ازدواج کند و مصون بماند. اما او نپذیرفته است: "طالبان آمد. شوهر مرا شهید کرد. برای ما گفت که زنان بی‌سرپرست را به عقد خود‌شان در می آورند. ما فرار کردیم و طرف ایران آمدیم. پنج روز در مرز ماندیم و ده روز دیگر در راه بودیم. تا پنج ساعت پیاده روی می‌کردیم و با موتر و هر وسیله که بود، خود را تا اینجا رساندیم."

بسیاری از افغان‌ها در ایران کار‌های شاق می‌کنند.

ایران می‌گوید که در بیش از هشت ماه گذشته که طالبان دوباره در افغانستان به قدرت رسیدند، بیش از یک میلیون تن به آنکشور پناه برده اند.

حسینی: روزانه پنج تا شش هزار نفر وارد ایران می‌شوند

عباس حسینی خبرنگار افغان در ایران است. او می‌گوید که براساس آمار آنها روزانه هزاران تن از افغانستان وارد ایران می شوند: " آمار‌های که ما داریم، روزانه پنج تا شش هزار نفر وارد ایران می‌شوند که عمدتاً به صورت غیر قانونی به ایران می آیند. در این زمینه متاسفانه تجارت پرسودی میان افغانستان، ایران و پاکستان از سوی شبکه‌های قاچاق انسان راه اندازی شده."

سازمان ملل متحد می‌گوید که در سه ماه نخست سال ۲۰۲۲، شمار افغان هایی که جبراً از ایران اخراج شده اند، به بیش از ۶۰ درصد رسیده.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، با وضع تحریم‌های غرب، میزان بیکاری جوانان در ایران به ۲۳ درصد افزایش یافته و تورم پولی هم در مقایسه با سال ۲۰۱۸ میلادی، حدود ۵۰ درصد بیشتر شده است.

بد رفتاری با پناهجویان افغان در ایران، از موارد دیگری است که سازمان ملل متحد از آن ابراز نگرانی می‌کند.

رحیم: وقتی دوباره مطالبه حق خود را کردم مرا لت و کوب کردند به پولیس به تماس شدند و رد مرز کردند.

محمد رحیم ۳۲ ساله باشنده ولایت هلمند، حدود دو ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و وخیم شدن اوضاع سیاسی و اقتصادی برای کار به ایران رفت.

او به رادیو آزادی از بد رفتاری مقام‌ها و کار فرامایان در ایران یاد کرد: "بعد از سه ماه مطالبه دستمزد خود را نمودیم که باید برای خانواده‌های خود پول بفرستیم. اما با صحنه دیگری مواجه شدیم و ما را تهدید کردند و گفتند که دیگر بحث پول را نکنید. اما مجبور بودیم. وقتی دوباره مطالبه حق خود را کردم مرا لت و کوب کردند به پولیس به تماس شدند و رد مرز کردند."

زهرا حسینی هم به خبرگزاری اسوشتید پرس گفته که در یک دکان خیاطی کار می‌کرد و مالک دکان معاشش را نپرداخته.

همچنان مالک خانه‌اش همه روزه تهدیدش می‌کند که اگر کرایه را در وقت معین نپردازد، او و فرزندانش را از خانه می‌راند.

در نهایت برای زهرا حسینی و شمار دیگر از افغان ها، بی‌سرنوشتی و آینده نامعلوم نگران کننده شده، زیرا آنها نمی‌دانند چه کار کنند و کجا بروند.

XS
SM
MD
LG