شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از افزایش ناامنیها و انفجارهای اخیر در افغانستان نگران صلح و امنیت جهانی است.
در تازه ترین مورد به روز جمعه انفجاری در داخل یک مسجد و خانقاه در دارالامان کابل رخ داد. گزارش شده است که در این رویداد بیشتر از پنجاه نفر کشته شده و سی تن دیگر زخم برداشته اند.
اما مقامهای طالبان میگویند که در این رویداد ده تن از افراد جان باخته و سی تن زخمی شده اند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از این انفجار٬ در اعلامیهیی نوشت که وظیفۀ تمامی دولتهاست که با رعایت منشور این سازمان و قوانین دیگر چون قوانین حقوق بشری، پناهجویی و قوانین بشردوستانۀ جهانی برای تأمین صلح و امنیت جهانی با هراس افگنی مبارزه کنند.
خشونتهای بی احساس باید پایان یابند و با عاملان آن حساب شود
شورای سازمان ملل متحد حملۀ روز جمعه را نکوهش کرده و نیز از تمامی کشورها خواسته است که عاملان این "اعمال وحشیانۀ هراس افگنی"، سازمان دهندهگان آن و پشتیبانان مالی شان را بازداشت کنند و به عدالت بکشانند.
همزمان با این ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان در برگۀ تویترش بر بررسی و پیگیری عاملان این گونه حملهها تأکید کرده است.
رینا امیری نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا برای زنان و دختران و حقوق بشر در افغانستان همچنان در برگۀ تویترش نگاشته است که این "خشونتهای بی احساس باید پایان یابند و با عاملان آن حساب شود".
با این حال وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا از افزایش حملهها در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
جلینا پورتر معاون سخنگوی این وزارت دیروز در یک نشست خبری گفت که امریکا به پشتیبانی از تمامی افغانان به شمول اقلیتها پابند است تا آنان بتوانند آزادانه و بدون هیچ ترس و خشونت عبادت کنند.
طالبان دربارۀ این گفتههای تازه چیزی نگفته اند اما ذبیحالله مجاهد روز جمعه در صفحۀ تویترش نوشته بود که به زودی عاملان این رویدادها مورد پیگرد قرار گرفته و بازداشت خواهند شد.
پس از به قدرت رسیدن طالبان٬ ماه رمضان یکی از ماههای خونین در افغانستان بوده است.
در این ماه حملههای خونینی بر مسجدها و مرکزهای آموزشی در کابل، مزارشریف و کندز صورت گرفت که در آنها غیرنظامیان هدف قرار گرفتند. در این میان بیشترین حملهها در کابل _جایی که نظامیان طالبان در مقایسه با بخشهای دیگر افغانستان حضور فعال دارند٬ به وقوع پیوسته است.