بتازگی سازمان عفو بینالملل از جامعه جهانی خواسته که داعش را تهدید جدی برای افغانستان بداند.
این خواست در پی حملات مرگبار اخیر در افغانستان از سوی سمیرا حمیدی کمپاینر بخش جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل در صحبت با رادیو آزادی مطرح شده است.
اما طالبان اصرار دارند که این گروه شکست خورده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز دوشنبه (۰۵ ثور ۱۴۰۱) به رادیو آزادی گفت: "بدون شک گروه داعش شکست خورده و سرکوب شده است، انفجار در مسجد، بمب گذاری در مکتب و ماین گذاشتن در گلدان همه نشانه شکست و ضعف است، داعش هیچ جا جبهه ندارد، حضور ندارد و ثبوتی هم از حضور داعش وجود ندارد."
آقای مجاهد قبلاً هم چندین بار این سخنان را به رادیو آزادی گفته بود.
اما در چند روز اخیر و پس از سلسله حملات و بمب گذاریهای مرگبار در مناطق مختلف افغانستان، گروه داعش مسئولیت انفجار در مزارشریف را به عهده گرفته و نگرانیها را در مورد فعالیت این گروه افزایش داده است.
در پی این حمله، عفو بینالملل از جامعه جهانی خواست تا داعش را به عنوان یک تهدید جدی در افغانستان بداند.
پیش از این شورای امنیت سازمان ملل متحد و دیگر کشورها از جمله جنرال فرانک کنت مکنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی امریکا نسبت به افزایش فعالیت داعش در افغانستان هشدار داده بودند.
در انفجار روز پنجشنبه در یک مسجد شیعیان در شهر مزارشریف در شمال افغانستان دست کم ۳۱ تن کشته و ۹۰ تن دیگر زخمی شدند.
مقامهای طالبان بعداً ادعا کردند که عبدالحمید سنگریار، طراح اصلی این حمله را که قبلاً والی نامنهاد داعش در ولایت بلخ بود، بازداشت کرده اند.
علاوه بر این، در یک هفتۀ گذشته حوادث ناامنی، حملات و انفجارها در کابل، کندز، بدخشان، ننگرهار و سایر ولایات رخ داده است که تا به حال فرد و یا گروهی مسئولیت آن را به عهده نگرفته است.
شاه محمود میاخیل، تحلیلگر نظامی میگوید که نه تنها داعش، بلکه گروههای مختلف دیگر نیز در ناآرامیهای اخیر افغانستان دست دارند.
"ناامنیهای اخیر به ناامنیهای قبلی ارتباط دارد، در گذشته گروههای مختلفی از جمله طالبان وجود داشت که به غیر از بمبگذاری، انتحاری و خرابکاری کاری دیگری نداشتند. حالا هم همانها هستند که طالبان به آنها کنترل ندارند و آنها به عملیات خود ادامه میدهند."
قابل ذکر است که نا امنیهای اخیر در مناطق مختلف افغانستان از جمله کابل، پایتخت مردم را نگران کرده و آنان از ناتوانی طالبان در تأمین امنیت انتقاد میکنند. موضوعی که طالبان آن را نمیپذیرند.