لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۷

در اثر انفجارها در کابل و چندین شهر افغانستان حداقل ۳۳ تن کشته شدند


آرشیف
آرشیف

روز پنجشنبه اول ثور یکی از ناامن‌ترین روزها برای افغانستان پس از حاکمیت دور دوم طالبان بود.

مزارشریف، کندز، ننگرهار و کابل شاهد چندین انفجار بودند. اما در این میان انفجار مزارشریف مرگبارترین رویداد امروز پنج‌شنبه خوانده شده است.

این انفجار پس از ظهر پنج‌شنبه در مقابل یک مسجد شیعیان در منطقۀ سه دکان ناحیۀ سوم مزار شریف رخ داد.

شاهدان عینی و خبرنگاران محلی از کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر در این رویداد خبر دادند.

آمارهای ارائه شده از شمار تلفات این انفجار نیز متفاوت است.

ذبیح الله نورانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بلخ به خبرگزاری فرانسه گفته که در نتیجۀ این انفجار ۲۵ تن کشته و چندین تن دیگر زخمی شده اند.

اما اسوشیتد پرس به نقل از داکتر غوث الدین انوری، داکتر ارشد شفاخانه ابوعلی سینا در بلخ گزارش داده که در این رویداد ۱۰ نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی شده اند.

نجیب الله توانا، رئیس صحت عامه بلخ به خبرنگاران در محل گفته که در این رویداد ۱۲ تن کشته و ۳۵ تن دیگر زخمی شدند.

وزارت داخلۀ طالبان تنها وقوع این رویداد را تأیید کرد اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

خبرگزاری رویترز گفته که گروه داعش با نشر یک اعلامیه در تلگرام مسئولیت حمله بر مسجد شیعیان در مزار شریف را بعهده گرفته است.

در یک انفجار دیگر بر موتر کارمندان تخنیکی قول اردوی ۲۱۷ عمری طالبان در ولایت قندوز، دست کم چهار تن کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شدند.

عبیدالله عابدی، سخنگوی فرمانده امنیه طالبان در کندز به رادیو آزادی گفت: "این انفجار بر موتر کارمندان تخنیکی قول اردوی ۲۱۷ عمری رخ داده است که منجر به زخمی شدن حداقل ۱۹ نفر از جمله سه دانش آموز شده و چهار نفر دیگر شهید داریم."

در انفجار دیگر در کابل، پایتخت افغانستان دو کودک زخمی شدند.

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در کابل به رادیو آزادی گفت که صبح امروز پنجشنبه یک بمب جاسازی شده در یک گلدان در منطقه چهاراهی قمبر در ناحیه پنجم شهر کابل منفجر شد که در نتیجه آن دو کودک زخمی شدند.

در همین حال گزارش‌ها از شرق افغانستان در ولایت ننگرهار می‌رسانند که یک موتر رنجر طالبان در منطقۀ خوگیانی این ولایت منفجر شده که به گفتۀ برخی منابع در نتیجه چهار طالب کشته و یک تن دیگر زخمی شده اند.

اما آمار کشته شدگان به طور رسمی تایید نشده است.

هیچ گروه نظامی مسئولیت انفجارها در کابل قندوز و ننگرهار را به عهده نگرفته است.

در همین حال، برخی از مردم افغانستان از وضعیت کنونی نگران هستند.

آنان می‌گویند که فکر می‌کردند طالبان صلح را به ارمغان می‌آورند و به ناامنی‌ها پایان می‌دهند، اما اکنون وحشت زده شده اند.

محمد رسول باشنده کابل گفت: "با آمدن طالبان به امنیت نسبی در کشور امیدوار بودیم، اما چیزی که به آن امید داشتیم نتیجه معکوس داشت، چیزی که خوش بینی ما را به بدبینی تبدیل می‌کند."

خان محمد، باشنده ننگرهار است. او گفت این وضعیت مردم را آنقدر ترسانده که حتی برای نماز به مسجد نمی روند: "به مسجد با ترس می‌رویم و فکر می‌کنیم ممکن است اتفاقی بیفتد، در گوشه‌ای از مسجد می‌ایستیم و فکر می‌کنیم که اگر اتفاقی بیفتد، این مکان برای ما امن است."

آنها می‌گویند که حکومت طالبان اولویت‌های افغانستان را فراموش کرده و به مسائل غیرضروری مشغول است.

این در حالیست که روز سه‌شنبه در ۳ انفجار پی‌هم در لیسه عبدالرحیم شهید و مرکز آموزشی ممتاز در منطقه دشت برچی کابل، دست کم ۶ نفر کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

XS
SM
MD
LG