لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۶

شماری از دانش آموزان دختر نسبت به آینده نامعلوم شان نگران اند


فاطمه محمدی یکی از صدها دختری است که طالبان دروازۀ مکاتب را به رویشان بستند.

او که دانش آموز صنف دهم در کابل است، نگرانی دارد که نسبت به پسران از قافله تعلیمی و تحصیلی عقب مانده است.

فاطمه به رادیو آزادی گفت: "در این روزها نگرانی ما خیلی بیشتر شده چون از صبح تا شب در خانه هستیم و آیندۀ ما روشن نیست دیگر به فکر هستیم که آیندۀ ما چه خواهد شد."

بسته شدن مکتب‌های دخترانه به روی دانش آموزان بالاتر از صنف ششم دادخواهی‌های گسترده‌ای را در پی داشته است.

حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران
حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران

در تازه‌ترین مورد حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجۀ ایران در دیداری که با رهبران طالبان در چین داشته بر بازگشایی تمام مکتب‌های دخترانه در افغانستان تأکید کرده است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجۀ ایران در یک نشست خبری گفت:" به صراحت آقای دکتور امیر عبداللهیان در ملاقات‌هایش آنجا اعلان کردند که پذیرفتنی نیست که حقوق اولیه فرزندان افغانستان، دختران افغانستان نادیده گرفته شود. حکومت سرپرست افغانستان باید مسئولیت پذیری خود را نشان دهند."

این در حالی است که ایران خود از جمله کشورهایی است که بارها به نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان متهم شده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران در ماه مارچ ۲۰۲۱ با ارائه گزارشش نوشت: " با زنان و دختران در ایران مانند شهروند درجه دو رفتار می‌شود."

با این حال دادخواهی‌ها برای بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان تا هنوز نتایجی در پی نداشته و تعریفی روشنی از آیندۀ آموزشی و کاری زنان و دختران در دست نیست.

نسرین حیدری که از ده سال به این سو در مکتب‌های شهر کابل مشغول آموزش‌دهی است، طالبان را به برخورد تبعیض آمیز در مقابل دختران متهم می‌کند.

او به رادیو آزادی گفت: "طالبان به خیالم که فرق بین زن و مرد اینجا قائل می‌شوند مثلاً این‌که مرد می‌تواند تحصیل کند و زن نمی‌تواند تحصیل کند این یک فرق است که واقعاً باعث فرق و بیچارگی زنان در کشور می‌شود."

سخنگویان حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداند، اما پیش از این سخنگوی وزارت معارف طالبان گفته بود، برای بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم منتظر فرمان رهبری‌شان اند.

حکومت طالبان پیش از آغاز سال تعلیمی وعده داده بود که تمام مکتب‌ها به روی دانش‌آموزان دختر و پسر باز خواهند شد، اما در روز نخست سال تعلیمی جاری به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ ورود به مکتب را نداد.

XS
SM
MD
LG