ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد در افغانستان میگوید که هدفش در سال جاری کمک با ۹ میلیون نفر در این کشور است.
این اداره روز پنجشنبه در تویتی گفت که به تلاش خود برای رسیدن به مناطق خیلی دُور دست افغانستان ادامه میدهد.
آمار شماری از نهاد های ملل متحد نشان میدهد که در حال حاضر ۲۴ میلیون نفر در این کشور به کمکهای بشری نیاز دارند.
صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) به تازگی بار دیگر از افزایش موارد سوء تغذیه در میان کودکان در افغانستان هشدار داد.
یونیسف گفته که اگر اقدامات فوری روی دست گرفته نشوند، ممکن یک میلیون کودک بر اثر ابتلا به سوء تغذیۀ حاد جان دهند.
به دنبال سقوط کابل به دست طالبان در ماه آگست پارسال، کمکهای جامعۀ جهانی به افغانستان تقریباً متوقف شد که در نتیجه دامنۀ فقر خیلی افزایش یافت و سیستم صحی نیز به شدت آسیب دید.
ادارۀ سرمفتش ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) روز چهارشنبه گفت که بر اساس گزارش بانک جهانی، حدود ۷۵ درصد از مصارف عمومی، معادل ۴۰ درصد عواید ناخالص داخلی حکومت محمد اشرف غنی از سوی تمویل کنندهگان خارجی تأمین میشد.
سیگار در تویترش نوشته است که ایالات متحده و شرکایش به طالبان هشدار داده بودند که اگر به جای راه حل از طریق مذاکره، راه نظامی را برای رسیدن به قدرت انتخاب کنند کمکها به این میزان دوام نخواهد کرد.
حکومت طالبان در بارۀ این تویت سیگار تا تهیۀ این گزارش تبصره نکرده بودند.
در پی نگرانیهای فزاینده از احتمال بحران بشری و فروپاشی اقتصادی در افغانستان، شماری از کشور ها محمولههای کمکهای انسانی را به افغانستان فرستادند.
در این حال شکایتهای وجود دارد که این کمکها عمدتاً به مستحقین نمیرسند، اما مقامهای حکومت طالبان گفته اند که کمکها به گونۀ شفاف به نیازمندان توزیع میشود.