یوناما میگوید، از وزارت داخلۀ حکومت طالبان خواسته است که در مورد بهگفتۀ یوناما گزارشهای بازداشت دو فعال دیگر زن توسط طالبان در ۲۴ ساعت گذشته فوراً معلومات دهد.
این موضوع را یوناما یا دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان پس از چاشت امروز در فیسبوک خود نوشت، بیآن که از این زنان نام ببرد.
یوناما در ادامه، درخواستاش برای رهایی تمامی فعالان زنِ ناپدید شده و بستگانشان را تکرار کردهاست.
شماری از فعالان زن در داخل افغانستان که به دلایل امنیتی خواسته اند نامهایشان افشا نشود، گفته اند که داکتر زهرا محمدی و مرسل عیار از فعالان زن در ۲۴ ساعت گذشته در کابل بازداشت شدهاند.
هنوز خانوادههای این زنان در این مورد تبصره نکردهاند.
اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در پاسخ به پرسش رادیو آزادی در این مورد گفت: "من تلاش میکنم که این موضوع را مشخص کنم، اما قبلاً گفتم که شاید این کدام شایعه باشد، شاید کدام دسیسه و حرکتی باشد که بدنامی هم ایجاد کنند و به خود راه فرار و گریز را هم فراهم کنند که باز با بسیار قدردانی در یک جای (کشور خارجی) پذیرفته شوند."
این پس از آن است که حدود دو هفته پیش خبر بازداشت و ناپدید شدن تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیمخیل و چند زن دیگر در کابل پخش شد.
آن ها در تظاهرات اخیر ضد طالبان اشتراک کرده بودند و هنوز از سرنوشتشان هیچ خبری نیست.
برخی از زنان مدعی اند که افراد طالبان این زنان به شمول تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیمخیل را از خانههایشان در کابل بازداشت کردهاند.
فعالان حقوق زن در داخل و خارج از افغانستان بهگونۀ مکرر گفتند که حکومت طالبان این زنان را آزاد کنند.
اما سخنگویان حکومت طالبان میگویند که زنان در قید طالبان نیستند.
رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان از خواستهای اساسی جامعۀ جهانی از حکومت سرپرست طالبان است.
هرچند حکومت طالبان میگوید که به رعایت حقوق زنان و دختران پایبند است، نهاد های مدافع حقوق بشر از جمله دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل گفته اند که شاهد موارد نقض حقوق زنان و دختران در افغانستانِ زیر سلطۀ طالبان بودهاند.