حکومت طالبان از درخواست ۴،۴ میلیارد دالری ملل متحد برای فراهم کردن کمک به مردم افغانستان استقبال کرد.
عبدالسلام حنفی معاون رئیسالوزرای حکومت طالبان امروز چهارشنبه «۲۲ جدی ۱۴۰۰» در نشست کمیتۀ عالی هماهنگی کمکهای بشردوستانه در کابل خواستار توزیع عادلانه این کمکها و نظارت درست از آن شد.
آقای حنفی میافزاید: "ما خواستار روند شفاف، پاسخگو و نظارت از توزیع عادلانه بدون تبعیض و تفکیک با آزادی عمل و شیوههای مؤثر رسانیدن کمکها به نیازمندان میباشیم، ما همچنان از درخواست جدید ملل متحد برای سال ۲۰۲۲ که به ارزش ۴،۴ میلیارد دالر میباشد استقبال و حمایت میکنیم."
آقای حنفی افزود که سازمان ملل متحد نقش رهبری کننده را در راستای جمعآوری و انتقال پول نقد از طریق بانکها به افغانستان ایفا نموده است.
او همچنان گفت که همکاری حکومت طالبان با سازمان ملل متحد در شرایط کنونی نشاندهندۀ یک مشارکت بیسابقه میان حکومت و نهادهای کمکرسان میباشد.
آقای حنفی همچنان افزود که نهادهای حکومت تسهیل کننده، فعالیتهای نهادهای کمک کننده بینالمللی بوده و در پالیسی داخلیشان دخالت ندارد.
نشست کمیته عالی هماهنگی کمکهای بشردوستانه با حضورداشت معاون نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد و هماهنگ کننده امور بشردوستانه در افغانستان، مسئولان وزارتهای مالیه و اقتصاد حکومت طالبان و نمایندهگان برخی نهادهای کمک کننده در کابل برگزار شد.
تلاشها به هدف کمکرسانی به مردم فقیر و بیبضاعت در افغانستان در حالی ادامه دارد که با وجود روند توزیع کمکها هنوز هم شماری از خانوادههای فقیر از دریافت کمک محروم اند.
شکریه سرپرست یک خانواده پنج نفری در شهر کابل است که با فقر و تنگدستی دست و پنجه نرم میکند، اما تا حال از این کمکها مستفید نشدهاست.
شکریه میگوید: "من چهار ماه میشود که بیکار شدهام، خانهام کرایی است و برای خوردن هیچ چیزی ندارم، همه روزه از کمکها سخن زده میشود، اما ما مستحقین تا حال به چشم ندیده ایم. چه وقت به ما کمک خواهد شد؟"
این در حالیست که به تازگی سازمان ملل متحد، ۴،۴ میلیارد دالر را برای سال ۲۰۲۲ به مردم افغانستان درخواست کردهاست.
سازمان ملل متحد این مقدار پول را برای فراهم کردن کمکهای بشری در داخل افغانستان و برای افغانهایی که در کشورهای همسایه به سر میبرند، درخواست کردهاست.
مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور کمکهای بشری و هماهنگ کننده مدد رسانی اضطراری روز سهشنبه (۲۱ جدی) در ژنیو گفت که نیاز به کمکهای بشری در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال گذشته برای افغانستان، سه مرتبه بیشتر است.
از سوی دیگر سازمان جهانی غذا (دبیلو. اف. پی) به تازگی گفته است که افغانستان با سونامی گرسنهگی روبهرو است.
این سازمان پیش از این نیز از بحران بشری در افغانستان هشدار داده و گفته بود که برای جلوگیری از این بحران به ۲،۵ میلیارد دالر نیاز است.