لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۱

همسر حمید سیغانی: شوهرم به قتل رسید در انفجار کشته نشده است


حمید سیغانی خبرنگار تلویزیون آریانا
حمید سیغانی خبرنگار تلویزیون آریانا

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران در یک اعلامیه کشته شده حمید سیغانی خبرنگار تلویزیون خصوصی آریانا را محکوم کرده است.

پیش از این گزارش‌هایی نشر شدند که حمیدسیغانی در انفجاری ماین جاسازی شده در یک موتر نوع تونس در منطقه دشت برچی شهر کابل جان باخت - رویدادی که داعش مسئولیت آن را گرفت.

اما اکنون فوزیه وحدت همسر حمید سیغانی که خودش نیز خبرنگار است، به رادیو آزادی می‌گوید که شوهرش در انفجار نه، بلکه دو ساعت پیش از آن از سوی افراد ناشناس به قتل رسیده است: "شوهرم در انفجار کشته نشده بود، بلکه شوهرم را در منطقه خیرخانه به قتل رساندند، ما به خاطر وضعیت امنیتی و اینکه جان دیگران هم در خاطر نباشد مجبور شدیم بگویم در انفجار کشته شده."​

در انفجاری که در ۲۲ ماه عقرب در یک موتر نوع تونس در منطقه دشت برچی شهر کابل رخ داد، به گفتۀ ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان یک غیرنظامی کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند. مردی که در این رویداد کشته شد حبیب‌الله یوسفی، کارمند اداره توزیع تذکره الکترونیکی بود.

در اعلامیه فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران که روز سه‌شنبه (۲۵ عقرب) نشر شد آمده که از آغاز سال ۲۰۲۱ تا اکنون ۱۴ خبرنگار در افغانستان کشته شده اند.

انتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران در این اعلامیه گفته که امنیت همه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌هایی زیر ادارۀ طالبان به شدت تهدید می‌شود.

او در این اعلامیه با خانواده سیغانی ابراز همدردی کرده و با نکوهش این حمله آنرا ضربه هولناکی به آزادی رسانه‌ها خوانده است.

به گفته انتونی بلانگر، جامعهٔ جهانی باید برای مبارزه با معافیت از مجازات عاملان جرایم در برابر خبرنگاران و تضمین امنیت خبرنگاران در افغانستان تلاش بیشتری انجام دهد.

با این حال فوزیه وحدت، خانم حمیدسیغانی از جامعهٔ جهانی خواستار حمایت از خبرنگاران و حفظ آزادی بیان در افغانستان است:‌ ​"​ما خبرنگاران سال‌ها قربانی دادیم هم در زمان جمهوریت و هم در زمان طالبان، خبرنگاران قشر بی‌طرف است، خواست ما فقط این است که دستاورد‌های بیست سال گذشته حفظ شود چرا باید فعلاً آزادی بیان اینجا مفهوم نداشته باشد.​"​

همچنان در اعلامیه سازمان جهانی خبرنگاران آمده است که از آغاز حاکمیت طالبان تا اکنون هفت خبرنگار که هویت‌شان مشخص نیست جان‌های‌شان را از دست داده اند و برخی هم مورد تهدید، آزر و اذیت و خشونت قرار گرفته اند.

رادیو آزادی برای جزئیات بیشتر در مورد این هفت خبرنگار کشته شده با تمامی نهادهای پشتیبان رسانه‌ها در افغانستان به تماس شد اما این نهادها نیز آمار دقیقی از خبرنگاران قربانی پس از حاکمیت طالبان نداشتند.

فدراسیون بین المللی خبرنگاران نیز به ایمیل رادیو آزادی تا هنگام نشر این گزارش پاسخی ارائه نکرد اما رادیو آزادی توانست از گزارش‌دهی‌های روزانه‌اش کم از کم پنج رویداد جان باختن خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی را پس از حاکمیت طالبان بر شمارد.

علی رضا احمد خبرنگار خبرگذاری رها که در حمله ۲۶ اگست در میدان هوایی کابل کشته شد.

فهیم دشتی خبرنگار و سخن‌گوی جبههٔ مقاومت در حمله هوای در پنجشیر کشته شده.

سید معروف سادات خبرنگار در ولایت ننگرهار از سوی افراد مسلح ناشناس ترور شده.

هارون نیرومند خبرنگار تلویزیون مشرانو جرگه به دلیل مشکلات اقتصادی خودکشی کرد.

در آخرین مورد نیز حمید سیغانی به گونهٔ مرموز از سوی افراد ناشناس به قتل رسید.

با این همه مسئولان در اتحادیه ملی ژورنالیستان از وضعیت خبرنگاران در کشور ابراز نگرانی می‌کنند.

مسرور لطفی مسئول اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان به رادیو آزادی گفت: ​"با نوک تفنگ، قنداق و یا شلاق زمانی که خبرنگار لت می‌خورد خود تهدید به مرگ است، امکان دارد که خبرنگار هنگام لت خوردن جان بدهد، سطح تهدید بسیار بلند است و این ناشی از نبود یک میکانیزم و راه‌کار مناسب که بتواند رسانه‌ها را هدایت کند و یا رهنمایی کند وجود ندارد و زمانی که رسانه‌ها مطابق با پالیسی گذشته عمل می‌کنند به دماغ امارت اسلامی خوش نمی‌خورد از همین خاطر این کار را می‌کنند."

به اساس آخرین معلومات اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، پس از حاکمیت طالبان در افغانستان بیشتر از ۷۰ درصد رسانه‌های آزاد بسته شده اند. این نهاد در دو ماه نخست حاکمیت طالبان بیشتر از سی رویداد خشونت در برابر خبرنگاران را ثبت کرده که بیش از نود درصد آن از سوی طالبان صورت گرفته است.

XS
SM
MD
LG