دراعلامیه این وزارت آمده که این مسئله از سوی آنند پرکاش، نماینده ویژه وزارت خارجه هند و رئیس عمومی بخش افغانستان، ایران و پاکستان روز یکشنبه ۷ ثور در دیدار با امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در کابل مطرح شده است.
اعلامیه افزوده که دو طرف روی روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و پروژههای زیربنایی گفتگو کردند و آنند پرکاش گفته است که هند خواهان گسترش همکاریهایش با افغانستان است و میخواهد در بخشهای مختلف، بهویژه پروژههای زیربنایی، نقش فعال داشته باشد.
هند تلاش دارد پروژههایی را که از مدتی پیش متوقف شدهاند، دوباره آغاز کند و سرمایهگذاریهای تازه در افغانستان انجام دهد
در ادامه آمده که هند تلاش دارد پروژههایی را که از مدتی پیش متوقف شدهاند، دوباره آغاز کند و سرمایهگذاریهای تازه در افغانستان انجام دهد و دو طرف بر تسهیل صدور ویزه و توسعه همکاریهای دوجانبه تاکید کرده اند.
این دیدار همزمان با تیره گی روابط هند و پاکستان صورت می گیرد،شماری از آگاهان امور سیاسی می گویند که گسترش روابط افغانستان با هند می تواند مایه نگرانی پاکستان باشد.
سمیع یوسفزی یکی از این آگاهان می گوید: "با توجه به تنش های روزافزون در منطقه این طور ملاقاتها اهمیت دارند، طبعا اگر روابط طالبان با هند گسترده شود برای پاکستان نگران کننده خواهد بود، اما در حال حاضر گفته نمیتوانیم که این ملاقات به حوادث اخیری که بین هند و پاکستان به وقوع پیوسته ربط مستقیم داشته باشد."
این درحالیست که پس از یک حمله خونین ۶ روز قبل در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند که در آن ۲۶ نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند، هند پاکستان را متهم به حمایت از تروریسم کرد و به تعلیق توافقنامه آبهای سند و اعمال تحریمها علیه پاکستان اقدام کرد.
اگر روابط طالبان با هند گسترده شود برای پاکستان نگران کننده خواهد بود
در واکنش به این اقدامات، پاکستان نیز فضای هوایی خود را به روی پروازهای هند بست و بندر واگه را که مسیر تجارتی مهمی میان افغانستان و هند است، مسدود کرد.
این اقدامات متقابل از سوی دو کشور در کنار آن که بر روابط هند و پاکستان سایه انداخته به صادرات افغانستان نیز آسیب رسانیده است.
دراین حال طارق فرهادی آگاه سیاسی به رادیو آزادی گفت که حفظ تعادل در روابط بین پاکستان و هند برای افغانستان بسیار مهم است.
"روابط با پاکستان باید تیره تر نشود، اما داشتن روابط خوب با هند بسیار مهم است بخاطری که هند حالا یک ابرقدرت تکنالوژی و تقریبا اقتصادی در منطقه است و برای افغانستان بسیار مهم است که اگر بورسیه های تحصیلی بدست بیاید که جوانان افغان بتوانند در آنجا تحصیل کنند."
روابط خوب با هند بسیار مهم است بخاطری که هند حالا یک ابرقدرت تکنالوژی و تقریبا اقتصادی در منطقه است
در اگست ۲۰۲۱ پس از تسلط طالبان بر افغانستان، هند سفارت خود را در کابل بست، اما از سال ۲۰۲۲ به اینسو یک هیئت تخنیکی هند در سفارت این کشور در کابل حضور دارد که تلاش های رساندن کمک های بشری این کشور را هماهنگ می کند.
هند در نوامبر سال ۲۰۲۴ مسئولیت امور قونسلگری افغانستان در ممبی را به طالبان سپرد.
سفارت افغانستان در دهلی جدید در ماه نومبر سال ۲۰۲۳ بعد از آن بسته شد که دپیلومات های نظام جمهوری مخلوع افغانستان نتوانستند ویزه جدید اقامت در هند را بدست آورند.
طبق گزارشها، حکومت طالبان دیپلومات های جدید خود را از جمله نجیب شاهین، پسر سهیل شاهین، نماینده طالبان در دوحه، را برای سفارت افغانستان در هند معرفی کرده است.
حکومت طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده اما، با این حال، برخی کشورها دیپلومات های طالبان را پذیرفته و نمایندگان خود را به افغانستان فرستادهاند.