خبر ها
عربستان سعودی: بیش از ۱۰۰ شورشی حوثی در جنوب یمن کشته شدند

ایتلاف به رهبری عربستان سعودی دیروز (چهارشنبه٬ ۱۳ اکتوبر) اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ شورشی در جنوب ماریب در یمن کشته شدهاند و برای سومین روز متوالی در جنگ برای تصرف این شهر ستراتیژیک تلفات سنگین را گزارش داده است.
بر اساس خبرگزاری فرانس پرس، این ایتلاف روز دوشنبه کشته شدن بیش از ۱۵۶ تن و سهشنبه تلفات ۱۳۴ تن از جنگجویان حوثی را گزارش داده و گفته که آخرین تلفات به حوثیهای تحت حمایت ایران در منطقه عبدیه بیش از ۱۰۸ تن بوده است.
شورشیان حوثی در سال ۲۰۱۴ میلادی شهر صنعا پایتخت یمن را که در ۱۲۰ کیلومتری غرب ماریب موقعیت دارد٬ تصرف کردند و این حرکت باعث مداخله عربستان سعودی در یمن شد.
از آن زمان تا اکنون دهها هزار تن کشته و میلیونها تن دیگر آواره شده اند و بسیاری آنها به شهر ماریب فرار کرده اند.
ماریب در کنترول نیروهای طرفدار حکومت یمن قرار دارد و ایتلاف به رهبری عربستان سعودی از این حکومت حمایت میکند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
انفجار در نزدیک بس مکتب در بلوچستان ۵ کشته و ۳۵ زخمی برجای گذاشت

پنج نفر به شمول سه کودک در انفجاری در نزدیک یک بس مکتب در ایالت بلوچستان پاکستان کشته و سی و پنج تن دیگر زخمی شدند.
دفتر روابط عامۀ اردوی پاکستان در بیانیه ای گفت که انفجار امروز چهارشنبه (۳۱ ثور) در نزدیک هوتل رخشان در منطقۀ خضدار رخداد.
مسئولیت این رویداد را کسی یا گروهی هنوز نپذیرفته ؛ اما در گذشته مسئولیت حملات مسلحانه و بمبگذاری ها را در بلوچستان گروه های جدایی طلب بلوچ به عهده گرفته بودند.
هفت کارگر در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در سمنگان جان باختند

یک مقام محلی طالبان در ولایت سمنگان می گوید که در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در این ولایت هفت تن کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
حشمت الله رحمانی سخنگوی والی طالبان در سمنگان در شبکۀ ایکس امروز چهارشنبه (۳۱ثور) نوشت که این رویداد شب گذشته در این معدن در روستای "گوله" ولسوالی درۀ صوف پایین رخداد.
او افزوده که اجساد قربانیان از تونل معدن بیرون کشیده شده و به خانواده هایشان تسلیم داده شده است.
رحمانی در بارۀ علت رویداد چیزی نگفته.
رویداد های مشابه در گذشته نیز در معادن زغال سنگ در سمنگان از کارگران قربانی گرفته بود.
کارشناسان می گویند که چنین رویداد ها معمولاً به دلیل تجمع گاز متان و استخراج غیرمعیاری معادن رخ میدهد.
استقبال رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد کمک مالی اتحادیۀ اروپا

رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد اتحادیۀ اروپا برای ارائۀ حمایت مالی اضطراری برای ادامۀ فعالیت این رسانه استقبال کرد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا روز سهشنبه اعلام کرد که این اتحادیه ۵.۵ میلیون یورو برای حمایت از رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی اختصاص خواهد داد.
اتحادیه اروپا این اقدام را پس از آن انجام میدهد که دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، بودجۀ رادیو اروپای آزاد را که توسط کانگرس امریکا تصویب شده، مسدود کرد.
کالاس پس از نشست وزرای خارجۀ اتحادیۀ اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: "با افزایش انتشار اطلاعات نادرست، روزنامهنگاری مستقل بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است."
او گفت که این کمک اضطراری از فعالیتهای حیاتی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی حمایت خواهد کرد و آن را "بودجۀ اضطراری کوتاهمدت" برای فراهم کردن "شبکه ایمنی" برای روزنامهنگاری مستقل نامید.
استفن کاپوس، رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا و معاون رئیس کمیسیون اروپا، یان لیپاوسکی، وزیر خارجۀ جمهوری چک و دیگران به خاطر حمایتشان تشکر کرد و گفت: "این بودجه به ما کمک میکند تا موقتاً به فعالیتهای رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی ادامه دهیم و در درازمدت، به مبارزۀ حقوقی خود برای تأمین بودجۀ مصوب کانگرس در ایالات متحده ادامه خواهیم داد."
به گفتۀ آقای کاپوس، اگر بودجۀ تصویب شدۀ کانگرس امریکا برای رادیو اروپای آزاد بدست نه آید، ادامۀ فعالیت این رسانه با خطر روبهرو خواهد شد.
از زمانی که ادارۀ ترمپ بودجۀ رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL) را در ۱۵ مارچ متوقف کرد، این رسانه با مشکلات مالی روبهرو شده است.
در حال حاضر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی تلاش میکند با استفاده از سیستم قضایی امریکا، دولت این کشور را مجبور کند تا بودجۀ این رسانه را آزاد کند.
وزیر خارجۀ امریکا تأکید کرد که برنامه هستهای ایران باید بدون غنیسازی باشد

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هستهای حاصل شود، زیرا به گفتۀ او، گزینۀ دیگر "بسیار بدتر خواهد بود".
روبیو روز سهشنبه ۳۰ ثور در کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفت دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا در تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران است که به تهران اجازه دهد برنامۀ هستهای صلحآمیز اما بدون غنیسازی اورانیوم داشته باشد.
این درحالیست که علی خامنهای، رهبر ایران روز سهشنبه گفت که گمان نمیکند مذاکرات با امریکا به نتیجه برسد.
او با اشاره به تأکید مقامهای امریکایی برای دست کشیدن از غنیسازی اورانیوم گفت که ایران منتظر اجازۀ هیچ کسی نیست و سیاستهایش خودش را دارد.
تهران و واشینگتن تاکنون چهار دور مذاکرات هستهای برگزار کردهاند و بر اساس گزارشها، موضوع غنیسازی به کانون اختلاف در این مذاکرات تبدیل شده است.
یک ادارۀ ملل متحد میگوید که افغانستان آمادۀ پذیرش برگشت کنندگان نیست

کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) میگوید که در سال جاری ۷۸۰ هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه برگشت کردند که از این میان بیش از ۳۵۰ هزار تن آنان از این کشورها اخراج شده اند.
این ادارۀ ملل متحد روز سهشنبه، ۳۰ ثور در صفحۀ ایکس خود نوشته است است که این مهاجرین به کشوری برگشت میکنند که به دلیل نیازمندی بیش از نیم جمعیتاش به کمکهای بشردوستانه، آمادۀ پذیرش آنان نیست.
یو ان اچ سی آر با نگرانی از کاهش بودجه برای ارائۀ کمکهای بشردوستانه در افغانستان گفته که در حال حاضر آنان تنها ضروریترین کمکهای بشردوستانه را به برگشت کنندگان ارائه میکنند و این کمکها کوتاهمدت هستند.
به گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، از ماه سپتمبر ۲۰۲۳ به این سو بیش از ۳ میلیون افغان از کشورهای همسایه به افغانستان برگشت کرده اند.
این اداره از جامعۀ بینالمللی خواسته که برای بهبود وضعیت افغانستان به این کشور کمک سیاسی و مالی کنند.
عاصم منیر «فیلد مارشال» پاکستان شد

حکومت فدرال پاکستان ارتقای جنرال عاصم منیر، لوی درستیز اردوی این کشور، به رتبه فیلد مارشال را تأیید کرد.
حکومت فدرال پاکستان ارتقای جنرال عاصم منیر، لوی درستیز اردوی این کشور، به رتبه فیلد مارشال را تأیید کرد.
این تصمیم در نشست کابینه فدرال به ریاست شهباز شریف صدراعظم پاکستان، روز سه شنبه (۳۰ ثور) اتخاذ شد.
در اعلامیه حکومت آمده است که جنرال منیر به دلیل راهبرد برجستهاش «در شکست دشمن» در عملیات "بنیان مرصوص" به رتبه فیلد مارشال ارتقا یافت.
این اعلامیه بهطور مشخص به درگیری نظامی اوائل ماه می میان هند و پاکستان اشاره دارد. پیش از این درگیری چند روزه، در نتیجه یک حمله در پهلگام، کشمیر تحت کنترل هند، در ۲۲ اپریل ۲۶ نفر عمدتا مردان هندو کشته شدند. هند پاکستان را متهم کرد؛ اما اسلام آباد این اتهامات را تکذیب کرد.
جنرال عاصم منیر، دومین شخص در تاریخ پاکستان است که به رتبه فیلد مارشال ارتقا یافته است.
پیش از او، رئیسجمهور وقت، جنرال ایوب خان، در سال ۱۹۵۹ این رتبه را به خود اعطا کرده بود.
روز جهانی زنبور عسل؛ ملل متحد صدها صندوق زنبورداری توزیع کرده است

امروز ۲۰ می روز جهانی زنبور عسل است.
این روزبا شعار" زنبور عسل با الهام از طبیعت همه ما را تغذیه می کند." تجلیل می شود.
زنبور عسل در باروری و تلقیح نباتات وحفاظت محیط زیست نیز نقشی حیاتی دارد.
اداره غذا وزراعت سازمان ملل متحد به این مناسبت می گوید درسال ۲۰۲۴ ، بیش از ۱۶۴۰ صندوق زنبورداری را درافغانستان توزیع کرده است.
گزارش ها می رساند که صنعت زنبوداری درافغانستان در سال های اخیر رونق یافته و سالانه بیش از۲۰۰۰ تن عسل دراین کشور تولید می شود و هزاران نفر دراین صنعت مصروف کار اند.
سه نفر در حمله به مکتبی در فنلند زخمی شدند

سه نفر در حملهای به یک مکتب در جنوب فنلند در روز سهشنبه ۳۰ ثور زخمی شدند و پولیس اعلام کرد که یک دانشآموز مظنون به انجام این حمله بازداشت شده است.
پولیس در بیانیهای اعلام کرد: «بر اساس اطلاعات فعلی، جراحات با یک سلاح بُرنده وارد شده»، و افزود که این جراحات خطرناک نیستند.
ویدئویی که روزنامه محلی Aamulehti منتشر کرده است، چندین موتر پولیس را در نزدیکی ساختمان یک مکتب ابتدایی در منطقه پیرکّالا، در حدود ۱۸۰ کیلومتری شمال پایتخت، هلسینکی، نشان میدهد.
پولیس جرمنی ۵ تن از مهاجران افغان را حین دخول به این کشور بازداشت و رد مرز کرد

پولیس جرمنی یازده نفر به شمول یک طفل را حین داخل شدن از پولند به این کشور بازداشت کردند.
این گروه افراد به شمول مهاجران از افغانستان ، سومالیا واریتریا روز یکشنبه بازداشت شدند.
پنج تن از افراد بازداشت شده اتباع افغانستان اند که از جمله چهار نفر ویزه های روسیه داشتند ویک تن هیچ مدارکی با خود نداشت.
همه ای این پنج نفر به پولند رد مرز شدند.
از جمله ای بازداشت شدگان دو فرد بالغ ویک طفل از سومالیا بودند. افراد بالغ رد مرز وطفل به آسایشگاه اطفال ونوجوانان سپرده شد.
سه تن از اتباع اریتریا که میان ۲۲ تا ۲۵ سال عمر دارند وهیچ اسناد قانونی نداشتند آنها نیز به پولیند رد مرز شدند.
این افراد ضمن تقویت تدابیر امنیتی درسرحدات جرمنی برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی بازداشت شده اند.
عودت صدها خانواده از ایران و پاکستان به کشور

روز دوشنبه بیش از هشتصد خانواده از ایران و پاکستان به افغانستان برگشتند.
خبرگزاری دولتی باختر زیرکنترول طالبان گزارش میدهد که از جمله ۴۴۷خانواده از طریق اسلام قلعه هرات ، ۷۹ خانواده ازتورخم ننگرهار، ۱۰۰ خانواده از طریق سپین بولدک کندهار ، ۱۷۲ خانواده از طریق پل ابریشم نیمروز، ۹ خانواده از طریق بهرامچه هلمند ویک خانواده از طریق انگوره اده پکتیکا به کشور برگشتند.
خبر می افزاید که این خانواده ها ازسوی حکومت طالبان کمک دریافت کردند.
روند برگشت واخراج مهاجران افغان از کشورهای همجوار ، ایران وپاکستان دراین اواخر سرعت یافته است.
کمیشنری عالی ملل متحد برای پناهجویان می گوید در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از ۴۷۲ هزار مهاجر افغان اکثریت به گونه اجباری ازایران به افغانستان برگشتهاند.
پاکستان از سال ۲۰۲۳ اخراج مهاجران افغان بدون مدرک را آغاز کرده است. بر اساس معلومات ملل متحد تا کنون، بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان برگشتهاند.
ملل متحد وموسسات غیردولتی همکار مراکزی برای استقبال این عودت کنندگان در عبورگاه های سرحدی در افغانستان تاسیس کرده اند.