خبرنگاران محلی غور از بی پروایی نهاد های حامی خبرنگاران در این ولایت انتقاد دارند.
خبرنگاران میگویند٬ در پی تهدید بالای خبرنگاران از سوی طالبان تعداد زیاد آنان به طور قاچاقی به کشور ایران سفر کردهاند.
از طرفی هم مسوولان رسانههای محلی ولایت غور میگویند که از سرنوشت ۲۷ خبرنگار و کارمند رسانهیی شان اطلاع دقیق ندارند.
گل احمد٬ خبرنگار در غور قصه فرار از ترس طالبان را میکند: "ما کسانی هستیم که مدت پنج شبانه روز است که آواره هستیم طرف مرز ایران آمده ایم فعلا در موقعیت بنام کرمان هستیم."
او ویدیو را که به تاریخ ۳۱ آگست از مرز ایران ثبت کرده، به تازگی به رادیو آزادی فرستاده٬ نشان میدهد که هزاران تن در تلاش فرار از افغانستان به سوی ایران هستند.
گل احمد خبرنگار رادیو محلی صدای عدالت در غور است. او میگوید که از ترس طالبان وظیفهاش را ترک کرده، از راه قاچاق به کشور ایران پناه برده است.
او افزود: "من هم نظر به تهدیدات بلند امنیتی مجبور شدم که ترک وطن کنم همواره من را گروه طالبان تهدید میکردند که اگر پس از عفو عمومیشان به دست آنان بیافتم من را از بین میبرند.
در کنار گل احمد شش خبرنگار رسانههای دیگر غور نیز به گونه قاچاقی به ایران رفته اند.
عبدالقدوس ثاقب یکی از این خبرنگاران است: "یکی از عمدهترین دلایل که من به عنوان یک خبرنگار و دیگر خبرنگاران افغانستان را ترک کردند به ویژه ولایت غور را عدم باور مندی آنان به جنگجویان طالبان است."
این خبرنگاران میگویند که نهادهای حامی خبرنگاران در برابر تهدیدهای آنان بی پروایی میکنند.
یکی از این خبرنگاران که نمیخواهد نام از آن برده شود و اکنون بیرون از غور به سر میبرد به رادیو آزادی گفت: "در صورتی که جامعه بینالمللی و نهادهای حامی خبرنگاران که تاحال هیچ کاری در قبال سرنوشت خبرنگاران نکردند٬ اگر بعد از این هم این گونه سکوت کنند و اقدام نکنند و خبرنگاران را در جای امن منتقل نکنند راه جز سفر قاچاق و یا هم خودکشی دست جمعی دیگر چاره ندارند."
این خبرنگاران میگویند که دولت آمریکاه پیش از ۳۱ آگست وعده سپرد که خبرنگاران زیر تهدید طالبان را از افغانستان بیرون میکند اما به وعدهاش عمل نکرده است.
هر چند تلاش کردیم دیدگاه نهادهای حامی خبرنگاران را داشته باشیم اما آنان در این مورد چیزی نمیگویند.
از طرف دیگر گروه طالبان میگویند که افراد آنان با هیچ خبرنگار مشکل ندارند.
مولوی طریقت معاون والی طالبان در غور گفت: "انشاالله ما صدفیصد به آنان (خبرنگاران) اطمینان و وعده میدهیم که در فضای امن آزاد دیگر مردم هم زندگی کرده میتوانند و آنان هم بهتر و خوبتر میتوانند زندگی کنند چون ما به آنان نیاز داریم."
با آن که طالبان تاکید میکنند که خبرنگاران بطور آزاد فعالیت خواهند کرد، اما در بیشتر از ۲۰ روزی که گذشت، از تشدد و خشونت در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانهها گزارش داده میشود.
به تازگی تقی دریابی و نعمتالله نقدی خبرنگاران روزنامه اطلاعات روز، هنگام پوشش خبری تظاهرات زنان در شهر کابل توسط طالبان دستگیر و مورد لت و کوب قرار گرفتند.
در ولایت غور چهار استیشن رادیویی و یک استیشن تلویزیون دولتی فعالیت میکند.
مسوولان این رسانههای محلی غور میگویند در کنار ۲۷ خبرنگار که به ایران رفته اند از سرنوشت ۱۴ مرد و ۵ زن خبرنگار و کارمند رسانهیی شان اطلاعات دقیق ندارند.
به گفته آنان این تعداد کارکنان شان یا بیرون از کشور رفته اند و یا هم در خانههایشان از ترس طالبان پنهان هستند.