لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۲

امریکا: ممکن شبکۀ القاعده تهدیدی را از افغانستان به‌ما ایجاد کند


آرشیف، شماری از جنگجویان وابسته به شبکۀ القاعده.
آرشیف، شماری از جنگجویان وابسته به شبکۀ القاعده.

مقام‌های ارشد نظامی ایالات متحده می‌گویند که امکان دارد شبکۀ القاعده تا دو سال دیگر تهدیدی را از افغانستان به امریکا و متحدین‌اش ایجاد کند.

در ادامۀ روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، مقام‌های ارشد نظامی ایالات متحده از احتمال تهدید القاعده از افغانستان به امریکا سخن می‌گویند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، تصمیم رئیس جمهور جوبایدن مبنی به خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان، نگرانی‌هایی را به بار آورده که این کشور ممکن با یک جنگ تمام‌عیار داخلی روبه‌رو شود و زمینه برای احیای دوبارۀ القاعده و طرح‌ریزی حملات جدید به ایالات متحده و دیگر اهداف فراهم خواهد شد.

لوید آستن وزیر دفاع امریکا در نشست استماعیۀ کانگرس روز پنجشنبه (۲۷ جوزا) گفت، احتمالاً دو سال طول می‌کشد تا آنها این توانایی را پیدا کنند.

لوید آستن وزیر دفاع و جنرال مارک میلی رئیس کمیتۀ لوی درستیزان امریکا
لوید آستن وزیر دفاع و جنرال مارک میلی رئیس کمیتۀ لوی درستیزان امریکا

جنرال مارک میلی رئیس کمیتۀ لوی درستیزان امریکا در این نشست گفت که با جدول زمانی خروج نیروها موافق است و در حال حاضر خطر در حد متوسط وجود دارد.

او اما افزود که در صورت سقوط حکومت و یا انحلال قوای امنیتی افغانستان، خطر افزایش خواهد یافت.

وزیر دفاع امریکا در بخشی از اظهاراتش باری دیگر گفت که ماموریت نظامی آن کشور در افغانستان تکمیل شده است.

او گفت: "در این هفته فرصت داشتیم که متحدین خود را در ناتو در بروکسل در جریان قرار دهیم. از حمایت دوامدار‌شان از مسیر جدیدی که روی دست داریم دلگرم شدم. مأموریتی که نیروهای ما برای اجرای آن ۲۰ سال پیش به افغانستان فرستاده شده بودند تکمیل شده است و اکنون وارد مشارکت جدید با شرکای افغان خود می‌شویم که زمینه را فراهم می‌کند تا مسئولیت‌شان را در قبال شهروندان خود ادا کنند."

روند خروج نیروهای امریکا و دیگر اعضای ناتو از افغانستان در اول ماه می امسال رسماً آغاز شد و قرار است تمام این نیروها تا یازدهم ماه سپتمر این‌کشور را ترک کنند.

نیروهای امریکایی در افغانستان
نیروهای امریکایی در افغانستان

به‌دنبال آغاز این روند، جنگ و درگیری در افغانستان افزایش یافته و بر بنیاد گزارش‌ها، شماری از ولسوالی‌ها به دست طالبان افتاده اند.

ملل متحد در یک گزارش در ماه جنوری گفت که تقریباً ۵۰۰ جنگجوی شبکه القاعده در افغانستان حضور دارند و طالبان رابطۀ نزدیک با این شبکه را حفظ کرده اند.

رئیس جمهور ایالات متحده گفته که امریکا این‌توانایی را دارد که هرگونه احیای مجدد القاعده را در افغانستان بدون داشتن حضور نظامی زیر نظر داشته باشد.

مبارزۀ طالبان با تروریزم بخشی از توافقنامۀ این‌گروه و امریکا است که در ماه فبروری سال ۲۰۲۰ در دوحۀ قطر امضا شد.

برخی از مقام‌های امریکایی قبلاً طالبان را متهم کرده بودند که این توافقنامه را عملی نکرده اند.

اما طالبان این اتهام را رد کرده اند.

این گروه همچنان گفته که با القاعده رابطه ندارد.

XS
SM
MD
LG