مرگ دهها دانشآموز دختر در حمله به مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، همدردی گستردهای را برانگیخت.
آما این دانشآموزان چه کسانی بودند؟
نامش نرگس است؛ یکی از دهها قربانی حمله خونین به مکتب «سید الشهدا» در غرب کابل. او در حال حاضر در شفاخانه وزیر محمد اکبرخان کابل بستری است.
نرگس میگوید با دو همصنفیاش به مکتب میرفت که در راه هدف انفجار قرار گرفتند. هر دو همصنفیاش کشته شدند و خودش زخمی شد: "در نزدیکی مکتب بودیم که شعله آتش از موتر بلند شد. دوش کردیم که انفجار دیگر صورت گرفت. پس از آن از هوش رفتم و نفهمیدم که چه شد."
چرههای ناشی از انفجار این موتر بمبگذاری شده پاهای نرگس را بهشدت زخمی کرده است. میگوید در شفاخانه خبر شد که هر دو همصنفیاش کشته شدهاند.
نرگس به این باور است که عاملان چنین حملات به این دلیل به دانشآموزان حمله میکنند که نمیخواهند افغانستان پیشرفت کند.
اما نرگس اراده محکمی دارد که به درسهایش ادامه دهد. میگوید در برابر چنین حملات هرگز عقبنشینی نخواهد کرد: "کسانی هستند که نمیخواهند ما تعلیم را فرا بگیریم. نمیخواهند که کشور ما پیشرفت کند. پیش از این هم جلو پیشرفت زنان گرفته شده است، اما حالا که زنان تا حدی پیشرفت کردهاند، جلوشان گرفته میشود اما ما برای شان این اجازه را نمیدهیم."
نرگس ۱۶ ساله دو خواهر و دو برادر دارد. میگوید پدرش، ظفرعلی، کار روزمزد میکند و تمام تلاشش این است که فرزندانش آموزش ببینند.
اما خانواده نرگس نمیخواهد با رسانهها صحبت کند.
در کنار نرگس، زهرا دانشآموز صنف دوازدهم نیز بستری است.
او هم چند جای بدنش زخمی شده است. میگوید حکومت باید امنیت مکتبش را تامین کند: "به مکاتب بخاطری حمله میشود که ما حکومت مسئول نداریم، چرا در دیگر کشورها چنین حملات صورت نمیگیرد؟ خواست ما این است که امنیت ما را باید تامین کند. در مکتب ما باید تلاشی باشد و ما گاردهای امنیتی داشته باشیم."
اگرچه برخی رسانهها شمار تلفات حمله روز شنبه به مکتب سیدالشهدا را ۸۵ کشته و ۱۴۷ زخمی گزارش دادهاند، اما احمدضیا ضیا، معاون سخنگوی وزارت داخله قربانیان این حمله را شامل بیش از ۵۰ تن کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی دانست.
پس از این حمله محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به سرور دانش معاون دومش دستور داد که در ظرف دو هفته با مشوره ساکنان محل، طرحی برای تامین امنیت غرب کابل آماده کند.