شاه محمود قریشی وزیر خارجۀ پاکستان از ادارۀ جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواسته است که روند جاری صلح افغانستان و پروسه خروج نیروهای امریکایی را دنبال کند.
آقای قریشی به شبکۀ خبری الجزیره به روز پنجشنبه(۲ دلو) گفت که فکر میکند ادارۀ بایدن باید درک کند که فرصتی در افغانستان به وجود آمده و روی آنچه به راه افتاده است تأکید صورت گیرد زیرا به گفتۀ او بعد از زمان طولانی در مسیر درست در حرکت اند.
قریشی کسانی را "اخلالگران" خوانده که مسئول خشونتها در افغانستان دانسته و گفته که از اقتصاد جنگی سود میبرند.
وزیر خارجۀ پاکستان در ادامه گفته است که کشورش در زمینۀ تسهیل روند صلح افغانستان گامهای زیادی برداشته است.
قریشی کسانی را "اخلالگران" خوانده که مسئول خشونتها در افغانستان دانسته و گفته که از اقتصاد جنگی سود میبرند.
جوبایدن به روز چهارشنبه ۲۰ ماه جنوری بهعنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کرد و دورۀ چهار سالۀ ریاست جمهوریاش آغاز شد.
یک روز پیش ازمراسم تحلیف بایدن، انتونی بلینکن که به عنوان نامزد وزارت خارجۀ امریکا معرفی شده است گفت که موافقتنامۀ امریکا و طالبان را ارزیابی خواهند کرد.
او به سناتوران کشورش گفت که میخواهند محتوای موافقتنامه را بدانند.
بلینکن افزود که اگر این موافقتنامه دستآوردها را حفظ نکند کدام نتیجۀ در قبال نخواهد داشت.
امریکا و طالبان موافقتامۀ آوردن صلح به افغانستان را در ۲۹ ماه فبروری پارسال در دوحۀ قطر امضا کردند.
مقامهای ادارۀ پیشین امریکا گفته بودند اگر گروه طالبان بر اساس موافقتنامه به تعهداتش عمل کند، امریکا تمام نیروهایش را ظرف چهارده ماه از امضای موافقتنامه از افغانستان بیرون خواهد کرد.
کاهش خشونت و مبارزه طالبان با تروریزم به طوری که از خاک افغانستان علیه امنیت امریکا و متحدانش استفاده نشود، از موارد عمدهای موافقتنامه است
رهایی تا به ۵ هزار زندانی طالبان و آغاز مذاکرات بین افغانان در دهم ماه مارچ سال ۲۰۲۰ نیز بخشی از توافق امریکا و طالبان بود.
تأخیر در رهایی زندانیان طالبان سبب شد که آغاز مذاکرات شش ماه عقب افتد.
این مذاکرات سر انجام در ۱۲ماه سپتمبر پارسال میان هیئتهای دولت افغانستان و طالبان در دوحه آغاز شد.
دو طرف پس از حدود سه ماه در بارۀ طرالعمل کاری مذاکرات به توافق رسیدند اما در بحثهایشان در مورد تهیه اجندای مذاکرات ظاهراً پیشرفتی هنوز صورت نگرفته است.
مقامهای اداره دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده حدود ده روز پیش گفتند که شمار نیروهای آن کشور در افغانستان به ۲۵۰۰ تن کاهش یافته است.
هنوز به درستی روشن نیست که ادارۀ رئییس جمهور جوبایدن چی اقداماتی را در پیوند به رون صلح افغانستان و خروج عساکر باقی ماندۀ امریکایی عملاً روی دست خواهد گرفت.