لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۰۵

افغانستان

گروه طالبان در سه روز عید قربان آتش‌بس اعلام کرد

بیرق گروه طالبان
بیرق گروه طالبان

طالبان به مناسبت فرا رسیدن عید قربان، آتش‌بس سه روزه را اعلام کرده اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان این پیام را در تویترش گذاشته است.

در پیام کمیسیون امور فرهنگی طالبان آمده که به تمامی جنگجویان طالبان دستور داده شده تا در سه شبانه روز عید، حملات تهاجمی علیه نیرو‌های افغان را متوقف سازند.

در ادامه آمده که به طالبان اجازه داده نمی‌شود تا به مناطق تحت کنترل دولت افغانستان در روز‌های عید بروند.

از سویی هم عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی از اعلام آتش‌بس در ایام عید از سوی طالبان استقبال کرده است.

در اعلامیه‌ای که از سوی دفتر شورای عالی مصالحه ملی نشر شده آمده که آقای عبدالله ابراز امیدواری کرده که بعد از این آتش‌بس، مذاکرات بین افغانان آغاز و منجر به آتش‌بس دوامدار در کشور شود.

این سومین آتش‌بس در افغانستان در جریان حدود بیست سال گذشته خواهد بود.

بار نخست در عید قربان سال ۲۰۱۸، آتش‌بس به اجرا گذاشته شد و امسال به مناسبت عید فطر، دو جانب اصلی جنگ افغانستان، یعنی طالبان و حکومت آتش‌بس موقت را اعلام کردند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گروهی از تاجران افغان و هیئت طالبان در نمایشگاه تولیدات « حلال استانبول» در ترکیه اشتراک می‌کنند

 بیرق ترکیه
بیرق ترکیه

حکومت طالبان میگوید که در نمایشگاه تولیدات در استانبول، یک هیئت به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان شرکت میکند.

خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) گفت که تجار و سرمایه گذاران افغان نیز در ترکیب این هیئت شامل اند که برای شرکت در نمایشگاه «حلال استانبول» به ترکیه رفته است.

در نمایشگاه «حلال استانبول» که قرار است امروز (چهارشنبه ۲۷ نوامبر) آغاز شود و برای سه روز ادامه یابد، هشت غرفه برای صادرات أفغانستان از جمله قالین، سنگهای قیمتی و میوه های خشک اختصاص یافته است.

براساس خبرگزاری باختر، در این سفر ۳۰ تن از نمایندگان سکتور خصوصی افغانستان سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان را همراهی می کنند، اما گفته نشده که آیا در ترکیب این هیئت، نمایندگان تجار و سرمایه گزاران زن افغان نیز شامل اند، یا خیر.

یونیسف چگونه‌گی مسدود شدن صنوف درسی محلی در برخی از ولایات افغانستان را بررسی می‌کند

دانش آموزان صنوف محلی که از سوی یونیسف حمایت می شوند.
دانش آموزان صنوف محلی که از سوی یونیسف حمایت می شوند.

پس از نشر خبر ها مبنی بر اینکه طالبان صنوف محلی تحت حمایت نهادهای بین المللی را در برخی ولایات أفغانستان مسدود کرده اند، دفتر رسانه های صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) روز سه شنبه در یک پیام ارسالی به رادیو آزادی گفت که وضعیت موجود در این زمینۀ را در ولایات جنوب افغانستان به دقت بررسی می کند و نتایج آن را به زودی با رسانه ها شریک خواهد ساخت.

شماری منابع محلی که از افشای نام هایشان خودداری کرده اند، دیروز به رادیو آزادی گفتند که صدها صنف محلی در ولایات قندهار، هلمند، ارزگان و زابل که توسط یونیسف، اتحادیۀ اروپا، شورای پناهندگان ناروی، بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی تمویل می شود، به دستور وزارت معارف حکومت طالبان مسدود شده است.

تا هنوز مقامات طالبان در این مورد ابراز نظر نکردهاند، اما پیش از این هم شماری از صنوف محلی تمویل شده از سوی نهادهای بین المللی را در قندهار و هلمند، بسته اند.

ریچارد بنیت بار دیگر طالبان را به نقض سیستماتیک جنسیتی علیه زنان در افغانستان متهم کرد

 ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان .
ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان .

گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان بار دیگر طالبان را به" تبعیض سیستماتیک جنسیتی" علیه زنان افغان متهم کرد.

ریچارد بینت روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) در ویدیوی که به مناسبت کمپاین ۱۶ روزۀ فعالیت علیۀ خشونت جنسیتی در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر کرده، گفت:

"خشونت جنسیتی در افغانستان عمیقاً ریشه دارد که توسط سرکوب سیستماتیک جنسیتی و تبعیض طالبان تشدید شده و این سرکوب اخیراً با تصویب قانون به اصطلاح اخلاقی بیشتر نهادینه شده است"

از اگست ۲۰۲۱ میلادی که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، محدودیتهای گستردهای را بر زنان و دختران افغان وضع کرده اند. نخست دختران افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم و سپس از تحصیل در پوهنتون ها منع شده اند.

کار زنان و دختران افغان در بسیاری از ادارات دولتی و همۀ نهادهای غیردولتی به شمول دفاتر سازمان ملل متحد ممنوع اعلام شده و محدودیتهایی شدید بر مشارکت فعال زنان در سایر بخشهای جامعه از جمله بر آزادی تردد و سفر آنها، وضع شده است.

گزارش یوناما: وضعیت رسانه‌ها در افغانستان نگران‌کننده است

بر اساس گزارش ها، ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران افغان ثبت شده است
بر اساس گزارش ها، ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران افغان ثبت شده است

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و دفتر حقوق بشر این سازمان در گزارشی تازه از وضعیت رسانه‌ها تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده‌اند.

یوناما امروز در اعلامیه‌ای گفت که این گزارش چالش‌های روزافزونی که خبرنگاران، کارمندان رسانه‌ها و نهادهای رسانه‌ای در افغانستان با آن روبه‌رو هستند، مستند ساخته است.

به گفتۀ یوناما، رسانه‌ها در فضایی که با سانسور و محدودیت شدید بر دسترسی به اطلاعات همراه است، فعالیت می‌کنند.
این گزارش نشان می‌دهد که از آغاز حاکمیت طالبان تا ۳۰ سپتمبر سال روان میلادی، خبرنگاران به ‌ویژه زنانی که در رسانه‌ها کار می‌کنند، با محدودیت‌ها و تبعیض‌های گسترده‌ای مواجه‌اند که بر مهارت‌های مسلکی آنان تأثیر منفی گذاشته است.

در این گزارش ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران شامل ۲۵۶ مورد بازداشت‌های خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و بدرفتاری و ۷۵ مورد تهدید مستند شده است.
طالبان تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظری نکرده‌اند، اما پیش از این تأکید کرده‌اند که رسانه‌ها در چارچوب شریعت اسلامی آزاد هستند.

حکم دستگیری خبرنگار فرانسوی به اتهام عبور از کورسک توسط روسیه صادر شده است

پرونده جنایی علیه خبرنگاران غربی در روسیه به صورت غیابی بررسی می‌شود
پرونده جنایی علیه خبرنگاران غربی در روسیه به صورت غیابی بررسی می‌شود

محکمه روسیه حکم دستگیری خبرنگار تلویزیون فرانسه را به دلیل عبور از منطقه کورسک صادر کرد.

آژانس خبری رویترز به نقل از آژانس خبری تاس روسیه امروز ۶ قوس نوشته که کاترین نوریس ترنت، خبرنگار "شبکه خبری فرانس ۲۴"، با اردوی اوکراین وارد این منطقه شده است.

روسیه پرونده‌های جنایی علیه تعدادی از خبرنگاران غربی که از کورسک گزارش تهیه کرده‌اند، آغاز کرده است.
کورسک منطقه‌ای است که در آگست سال جاری، اوکراین مساحتی در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع آن را از روسیه بازپس گرفت.

براساس گزارش تاس، روند بررسی پرونده‌ها به صورت غیابی برگزار می‌شود و اگر خبرنگاران پا به داخل روسیه بگذارند، دستگیر خواهند شد.

ریچارد بنیت: قانون طالبان ظلم بر اقشار مختلف افغانستان است

سازمان ملل: قانون امر به معروف طالبان تأثیرات مخرب دارد
سازمان ملل: قانون امر به معروف طالبان تأثیرات مخرب دارد

یک مقام ملل متحد می‌گوید که طالبان با قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نه تنها بر زنان و دختران بلکه بر مردان و اقلیت‌های مذهبی هم ظلم می‌کنند.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، امروز سه‌شنبه، ۶ قوس، در یک پیام ویدیویی که در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) کارشناسان سازمان ملل متحد منتشر شده، گفته اگر این قانون از بین نرود، بر نسل‌های آینده افغانستان نیز تأثیر خواهد گذاشت.

طالبان از بیش از سه سال پیش، محدودیت‌های زیادی به شمول محدودیت کار و تحصیل بر دختران و زنان وضع کرده‌اند.

در قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، صدای زنان «عورت» خوانده شده و حتی از آنان حق تلاوت قرآن با صدای بلند هم سلب شده است.

طالبان مکاتب تحت حمایت نهادهای بین‌المللی را مسدود کردند

نهادهای بین‌المللی مانند یونیسیف و بانک جهانی صدها مکتب را تمویل می‌کردند.
نهادهای بین‌المللی مانند یونیسیف و بانک جهانی صدها مکتب را تمویل می‌کردند.

طالبان در برخی از ولایت‌های افغانستان صنوف محلی تحت حمایت نهادهای بین‌المللی را بسته کرده‌اند.

منابع محلی که نخواستند نامشان فاش شود به رادیو آزادی می‌گویند این صنوف محلی در ولایت‌های قندهار، هلمند، ارزگان و زابل به دستور وزارت معارف حکومت طالبان تعطیل شده‌اند.

یونیسیف، اتحادیه اروپا، شورای پناهندگان ناروی، بانک جهانی و برخی دیگر از نهادهای بین‌المللی صدها صنوف محلی را در مناطق دورافتاده این ولایات تمویل می‌کردند.

تا کنون مقامات طالبان در این مورد اظهار نظری نکرده‌اند.

طالبان پیش از این نیز برخی صنوف محلی را که با حمایت نهادهای بین‌المللی در قندهار و هلمند فعالیت می‌کردند، بسته بودند.

دیدبان حقوق بشر: خشونت علیه زنان در افغانستان سیستماتیک است

در این گزارش آمده است که طالبان مردان را مجبور به اجرای دستورات علیه زنان می‌کنند
در این گزارش آمده است که طالبان مردان را مجبور به اجرای دستورات علیه زنان می‌کنند

سازمان دیدبان حقوق بشر (هیومن رایتس واچ) خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان را به‌گونه‌ای سازمان‌یافته و سیستماتیک خوانده است.
در گزارشی که دیروز در وبسایت این سازمان منتشر شد، آمده است که رنج و محرومیت زنان و دختران افغان تحت حاکمیت طالبان همچنان نیازمند توجه جهانی است.

در این گزارش آمده که طالبان مردان را نیز مجبور می‌کنند تا دستورات این گروه را در رابطه با زنان اجرا کنند.
به‌عنوان نمونه ذکر شده است که اگر زنی علیه طالبان اعتراض کند یا لباس‌هایش مطابق معیارهای تعیین‌شده نباشد، مردان خانوادۀ او مجازات می‌شوند.

از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، آنان طی سه سال گذشته محدودیت‌ها بر زنان و دختران را به‌طور تدریجی افزایش داده‌اند که انتقادهای جهانی را نیز همراه داشته است.

ارتقای رتبه کریستوفر دوناهو توسط سناتور جمهوری‌خواه متوقف شد

دوناهو آخرین نظامی امریکایی بود که در اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد.
دوناهو آخرین نظامی امریکایی بود که در اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد.

بلند بردن رتبه جنرال آمریکایی کریستوفر دوناهو، آخرین نظامی آمریکایی که از افغانستان برآمد، متوقف شد.

دوناهو در ماه اگست سال ۲۰۲۱ آخرین نظامی آمریکایی بود که به طیاره سوار شد و به این ترتیب به حضور ۲۰ سالۀ قوای خارجی در افغانستان رسماً خاتمه داد.

نظر به گزارش‌ها، ارتقای رتبه جنرال دوناهو توسط سناتور جمهوری‌خواه مارکوین لیون متوقف شده است.

سخنگوی وزارت دفاع امریکا، سبرینا سینگ، گفته است که از توقف ارتقای وی آگاه هستند.

جنرال کریستوفر دوناهو تورن جنرال است و جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، پیشنهاد کرده که او به رتبه ستر جنرال یا جنرال ۴ ستاره ارتقا کند و قوماندانی قوای امریکا را در شرق افریقا و اروپا به‌دست بگیرد.

رئیس‌جمهور منتخب امریکا، دونالد ترمپ، و متحدین وی پروسه خروج قوای امریکا از افغانستان را تحت تنقید شدید قرار داده و گفته‌اند که عاملین آن را تعقیب و منفک خواهند کرد.

شویگو: روسیه به دنبال تأمین صلح پایدار در افغانستان است

طالبان از روسیه خواسته‌اند برای کاهش فشار تحریم‌های امریکا کمک کند.
طالبان از روسیه خواسته‌اند برای کاهش فشار تحریم‌های امریکا کمک کند.

سرگی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه، به رهبران طالبان گفته که مسکو می‌خواهد به تأمین یک صلح پایدار در افغانستان کمک کند. در این مورد رسانه‌های روسیه از قول شویگو خبر داده‌اند.

شویگو که سابق وزیر دفاع روسیه بود، افزوده که امریکا با در نظرداشت حضور ۲۰ ساله نظامی در افغانستان باید در بازسازی افغانستان نقش برازنده‌ای بازی کند.

به گزارش رسانه‌های روسیه، رهبران طالبان از هیئت روسیه خواسته‌اند که کشورشان در کاهش فشار تحریم‌های امریکا علیه حکومت کابل کمک کند.

شویگو در صدر یک هیئت روسیه به افغانستان رفته و در کابل با رهبران حکومت طالبان دیدار کرده است.

به گزارش رسانه‌های روسیه، آقای شویگو همچنان گفته است که روسیه آماده است در ایجاد دیالوگ مؤثر بین کشورهای‌شان و سریع ساختن حرکت در پروسه بین‌الافغانی کمک نماید.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG