لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۸

نی: برخی رسانه‌ها در دوران کرونا خبرنگاران خود را گروگان گرفته‌اند


آرشیف، شماری از خبرنگاران در یک نشست خبری در کابل
آرشیف، شماری از خبرنگاران در یک نشست خبری در کابل

بر اساس تحقیق نی، مؤسسه حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان، از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور، نزدیک به یک هزار خبرنگار و کارمند رسانه‌ها به ویروس کرونا آلوده شده‌اند. از این میان شش تن جان باخته‌اند.

مجیب خلوتگر، رئیس این مؤسسه روز سه‌شنبه (۳۰ جون) در یک نشست خبری در کابل گفت که ممکن است شمار جان باختگان و مبتلایان کارمندان رسانه‌ای بیشتر از این باشد.

او از حکومت خواست که برای شریک کردن اطلاعات از راه دور با خبرنگاران و رسانه‌ها همکاری کند تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا در میان کارکنان رسانه‌ها جلوگیری شود. آقای خلوتگر همچنین از مدیران رسانه‌ها خواست که صحت کارکنان خود را جدی بگیرند.

با وجود ابتلا و جان باختن این شمار از خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها، مؤسسه نی می‌گوید که برخی رسانه‌ها حقوق کارکنان خود را نپرداخته‌اند.

مجیب خلوتگر
مجیب خلوتگر

آقای خلوتگر از مدیران رسانه‌های خصوصی به شدت انتقاد کرد و گفت: "در جریان بیماری «کووید-۱۹» این وضعیت به مراتب بدتر شده. تعدادی از رسانه‌ها کارکنان خود را اخراج کرده و برخی رسانه‌ها به کارمندان خود گفته‌اند که با نصف معاش از خانه کار کنند. رسانه‌های هستند که بیشتر از ۲۲ ماه برای کارمندان خود معاش نداده‌اند و کارمندان‌شان به مانند گروگان نزد شان هستند."

مجیب خلوتگر از این رسانه‌ها نام نگرفت، اما پس از ختم کنفرانس نام برخی این رسانه‌ها را به خبرنگاران افشا کرد، اما نخواست تا در گزارش از آن استفاده کنیم.

راشد کاشفی، یکی از خبرنگارانی است که از چهار ماه به این‌سو حقوق ماهوار خود را به دست نیاورده است.

او به رادیو آزادی گفت: "در جریان کرونا بیش از سه ماه می‌شود که معاش نگرفته‌ام. حتی در پرداخت کرایه خانه با مشکل روبه‌رو شده‌ام. مالک خانه ما را تهدید کرده که اگر کرایه را ندهیم باید خانه را ترک کنیم."

عدم پرداخت معاش خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها، تنها مشکلی نیست که در دوران شیوع ویروس کرونا دامن‌گیر خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها شده‌است. پیش از این نیز چنین مشکلی وجود داشت.

مؤسسه نی می‌گوید، دلیل عدم پرداخت حقوق ماهانه‌ای شماری از خبرنگاران این است که کارفرمایان آن‌ها با مشکل مالی روبه‌رو هستند.

این در حالیست که پیش از این حکومت گفته، برای بهبود وضعیت کار کارمندان رسانه‌ها می‌خواهد، قانون رسانه‌های همگانی را بازنگری کند، اما جامعه رسانه‌ای افغانستان تأکید کرده که بازنگری این قانون نباید باعث محدودیت آزادی بیان شود.

آرشیف، بیمار کووید-۱۹ در شفاخانه افغان جاپان
آرشیف، بیمار کووید-۱۹ در شفاخانه افغان جاپان

آمار بالای شیوع ویروس کرونا در میان خبرنگاران در حالی اعلام می‌شود که وزارت صحت از ۲۷۹ مورد جدید ابتلا به این بیماری در یک شبانه‌روز گذشته در سراسر کشور خبر داده است. بر اساس گزارش این وزارت، در این مدت ۱۲ تن جان باخته و ۱۹۷ تن بهبود یافته‌اند.

رقم کلی مبتلایان ویروس کرونا در آزمایشگاه‌های دولتی در افغانستان تا حال ۳۱ هزار و ۵۱۷ نفر رسیده است. ۷۴۵ تن جان باخته و بیش از ۱۴ هزار تن بهبود یافته‌اند.

XS
SM
MD
LG