لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۵

ملل‌متحد: کشت کوکنار در افغانستان کاهش؛ اما حاصلات آن افزایش یافته است


ملل‌متحد می‌گوید اگرچه کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبلی کاهش داشت ولی حاصلات تریاک بازهم کاهش نیافت.
ملل‌متحد می‌گوید اگرچه کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبلی کاهش داشت ولی حاصلات تریاک بازهم کاهش نیافت.

ملل‌متحد می‌گوید اگرچه کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبلی کاهش داشت ولی حاصلات تریاک بازهم کاهش نیافت.

UNODC یا دفتر ملل‌متحد برای مبارزه با مواد مخدر و جرایم درگزارش سالانه خود در باره کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان می‌گوید که کشت کوکنار درسال ۲۰۱۹ درافغانستان نسبت به سال قبلی ۳۸ فیصد کاهش داشت.

گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۱۹ در مساحت ۲۵۳ هزار هکتار زمین کوکنار کشت شده بود. اداره پالیسی ملی مواد مخدر در قصر سفید هم در ماه فبروری گذشته گفته بود کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبلی ۲۸ فیصد کاهش داشت.

این دومین سال پیهم است که به اساس ارزیابی این هردو اداره، کشت کوکنار در افغانستان کاهش می‌یابد.

عمر زواک سخنگوی والی هلمند می‌گوید حکومت برای جلوگیری از کشت کوکنار تلاش‌های بسیاری انجام داده است و اکنون اکثراً درمناطق خارج ازکنترول دولت کشت می‌شود.

آرشیف
آرشیف

آقای زواک گفت: "درمناطق زیر اداره دولت کوکنار بسیار کم کشت می‌شود که آنهم هنگام کمپاین از بین برده می‌شود. اکثریت کوکنار درمناطق زیرتصرف مخالفان مسلح کشت می‌شود که در آنجا هم در زمین‌های بسیاری که غصب شده این کشت صورت می‌گیرد.

بیشترین مقدار کوکنار درسال‌های اخیر درسال ۲۰۱۷ کشت شده بود. ولی با این‌که مساحت زمینی که کوکنار درآن کشت شده کاهش یافته اما حاصلات تریاک بازهم افزایش داشته است.

آرشیف
آرشیف

به اساس گزارش ملل‌متحد درسال ۲۰۱۹ شش هزار و چهارصد تن تریاک در افغانستان تولید شده که تقریباً با حاصلات سال قبلی مساوی بوده است.

دفتر ملل متحد برای مبارزه با مواد مخدر و جرایم می‌گوید به‌خاطر باران‌های موسمی، رطوبت هوا هنگام حاصل‌گیری و نبود امراض نباتات، حاصلات تریاک درسال گذشته ۲۰۱۹ افزایش داشت.

یک دهقان باشنده هلمند بنام عبدالواسع به رادیو آزادی گفت: "بسیاری دهقانان از کشت کوکنار دست کشیده اند چون در زمین‌هایی که چندین سال پی‌هم کوکنار کشت شود حاصل خوب نمی‌دهد و دولت هم مزارع کوکنار را ازبین می‌برد."

درمناطق زیرتصرف دولت ما کوکنار کشت کرده نمی‌توانیم. چون همه روزه سربازها می‌آیند و به ما مشکلات درست می‌کنند. ما ذهناً زیرفشار قرار می‌گیریم چون فکر می‌کنیم که سربازها امروز خواهند آمد یا فردا و مزارع ما را ازبین خواهند برد."

احمد بهیر احمدی سخنگوی والی کندهار هم می‌گوید که اکثر کوکنار درمناطق خارج از اداره دولت کشت می‌شود.

آقای احمدی می‌افزاید که بسیاری دهقانان به کشت بدیل چون زعفران رو آورده اند.

ولی برخی دهقانان کندهار می‌گویند که به علت افزایش قیمت مواد خوراکی و تنگدستی کوکنار کشت می‌کنند.

دو تن از این دهقانان بنام‌های بهاوالدین و نورآغا به رادیو آزادی گفتند: "این تریاک را به‌خاطری کشت کرده ایم که در این جا فابریکه نیست، خشک‌سالی ما را متضرر کرده، شیوع ویروس کرونا هم است، پس ما چاره ای جزء کشت تریاک نداریم،"

"ما از مجبوریت تریاک کشت می‌کنیم، اگر مجبو نباشیم تریاک کشت نمی‌کنیم، یک بوری آرد به ۳ هزار کلدار است، روغن به ۱۶۰۰ کلدار است، اگر قیمت ها ارزانتر شوند ما با تریاک چه کار داریم."

اکثریت کوکنار در افغانستان در ولایت‌های جنوب غرب چون کندهار، هلمند و زابل کشت می‌شود. این ولایت‌ها ۴ هزار و ۹۲۰ تن یا تقریباً دو ثلث حاصلات مجموع تریاک افغانستان را تولید می‌کنند. رئیس جمهور اشرف غنی در جنوری سال ۲۰۱۹ وزارت مبارزه با مواد مخدر را منحل ساخت و مسئولیت‌های آن‌را را به وزارت داخله سپرد.

XS
SM
MD
LG