سخنگوی والی هلمند میگوید که در تمامی مناطق تحت اداره طالبان در هلمند کوکنار کشت شده است.
همزمان با آغاز فصل تازه کشت کوکنار در جنوب و شرق کشور، ولایت هلمند بار دیگر شاهد کشت فزاینده کوکنار است.
عمر زواک سخنگوی والی هلمند در صحبت با رادیو آزادی گفت: "به اساس گزارشهای نهادهای امنیتی و استخباراتی، امسال در ولسوالیهای تحت اداره طالبان در مقایسه بهسالهای گذشته کوکنار بیشتر کشت شده است.
آقای زواک افزود: "در ولسوالیهای که تحت حاکمیت مخالفان مسلح دولت قرار دارد، در آنجا در مقایسه بهسالهای گذشته به پیمانه زیاد کوکنار کشت شده است و در کُل در تمامی مناطق هلمند کشت کوکنار امسال بیشتر است، اما در مناطقی که تحت حاکمیت دولت قرار دارد و در آنجا کوکنار کشت شده، همین اکنون در آنجا کارزار تخریب مزارع کوکنار ادامه دارد و این کشتزارها تخریب میگردد."
به اساس گزارش اداره مبارزه علیه موادمخدر و جرایم ملل متحد، در چند سال پیهم بیشترین کوکنار افغانستان در هلمند کشت شده و ۸۵ فیصد کُل تریاک افغانستان در این ولایت تولید میشود.
یافتههای وزارت دفاع امریکا نشان میدهد که طالبان سالانه از درک موادمخدر از ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دالر به دست میآورند و با استفاده از آن جنگ جاری را به پیش میبرند.
خالد پشتون عضو پیشین ولسیجرگه و تحلیلگر سیاسی از جامعه جهانی و دولت افغانستان میخواهد که در مذاکرات بینالافغانی صلح با طالبان، از این گروه تضمین بگیرد که در مبارزه علیه موادمخدر همکاری میکنند و روابط شان را با گروههای مافیایی قطع کنند.
او میافزاید: "اگر موضوع موادمخدر در نشستهای بینالافغانی حل نشود و با حمایت جامعه جهانی که این مسئله را به نشست بینالافغانی گذاشتند، جدی پیگیری نگردد و تعهد قوی گرفته نشود، در این صورت من باور دارم که این جنگ ادامه مییابد. طالبان باید در بخش مبارزه علیه موادمخدر تعهد بسپارند، اگر چنین نکنندف این خود یک منبع خیلی بزرگ برای دوام جنگ است."
سخنگوی طالبان مسلح پیش از این با ارسال یک پیام به رادیو آزادی، دست داشتن این گروه در کشت، تولید و قاچاق موادمخدر را رد کرده است.
گزارش: مرسلین ارسلا