لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۲

خودکشی محصل افغان در هند؛ 'سفارت افغانستان به مشکلات محصلان رسیدگی نمی‌کند'


آرشیف
آرشیف

بعد از خودکشی یک محصل افغان در هند، شماری از محصلان افغانستان در این کشور می‌گویند، مشکلات زیاد دارند و پروسه آموزش و امتحانات‌شان به سبب ویروس کرونا متاثر شده است.

جسد محصلی که به دلایل نامعلوم خودش را هفته گذشته کشت، فردا پنجشنبه به افغانستان منتقل می‌شود.

سفارت افغانستان در هند بارها گفته است، مشکلات محصلان افغان در هند را حل خواهد کرد ولی محصلان افغان می‌گویند این سفارت کاری نمی‌کند.

محصلان افغان در هند از شرایط زندگی و آموزشی‌شان شکایت، داشته می‌گویند که مشکلات‌شان بعد از گسترش ویروس کرونا و قرنطین افزایش یافته است.

این محصلان می‌گویند، از اعلان قرنطین و وضع محدودیت‌ها به سبب ویروس کرونا در هند از ماه مارچ به این‌طرف با مشکلات مختلف دست و گریبان بوده‌اند.

به گفته آن‌ها، حال که محدودیت‌ها تاحدی کاهش هم یافته است نگرانی بزرگ‌شان این است که نتایج امتحانات‌شان معلوم نیست و هراس دارند که به سبب همین سردرگمی شاید در روزهای آینده بورسیه‌های‌شان قطع شود.

اسماعیل عربزی محصل رشته تکنولوژی در پوهنتون گجرات به رادیو آزادی گفت: "سرنوشت محصلین سال اخیر تحصیلات نامعلوم است. نتایج امتحان‌شان معلوم نیست و امکان دارد در ماه جولای پول بورسیه‌شان قطع شود، چنانچه هر سال با ختم درس‌ها صورت می‌گیرد. تا حال نتایج امتحانات‌شان معلوم نیست و سفارت باید حداقل اینجا با مسئولین صحبت کنند تا پول این شاگردان قطع نشود یا مشکل به نحوی حل شود."

توجه به مشکلات محصلین افغان در هند در چند روز گذشته بعد از آن بیشتر شد که یک محصل افغان خودکشی کرد. یک محصل جوان به نام شکیب به تاریخ شانزدهم جون به دلایل نامعلوم در شهر احمد آباد خودش را کشت.

یک محصل دیگر افغان به نام عبدالله ملکزی که در رشته انجنیری در هند درس می‌خواند می‌گوید، مشکل محصلان افغان در هند از روز اول یعنی با رسیدن‌شان به این کشور آغاز می‌شود.

به گفته ملکزی، حکومت افغانستان قبل از آن‌که به هند فرستاده شوند در مورد پوهنتون یا کالجی که شاگرد افغان به آن معرفی می‌شود، تحقیق نمی‌کنند. ملکزی می‌گوید، بعضی پوهنتون‌ها به لسان‌های محلی تدریس می‌کنند که عاری از مشکل برای جوانان افغان نیست.

ملکزی افزود: "اکثر شاگردان هندی به زبان محلی خودشان صحبت می‌کنند و در پوهنتون‌ها تدریس می‌شوند. مثلاً ما در گجرات هستیم و زبان تدریسی گجراتی است و شمار زیاد شاگردان نمی‌توانند بفهمند ولی هستند محصلینی که جرأت و توانایی دارند. تدریس در پوهنتون‌ها به زبان‌های محلی هم مشکل است که محصلان افغان با آن مواجه اند."

شماری از محصلان افغان می‌گویند، سفارت افغانستان با آن‌ها تماس منظم ندارد، در حالی که سفارت‌های کشورهای دیگر تماس منظم‌شان با محصلین را حفظ کرده و به مشکلات آن‌ها گوش می‌دهند.

XS
SM
MD
LG