وزارت صحت افغانستان میگوید سرپرست این وزارت روز سهشنبه یک هیئت را برای ارزیابی گدام مرکزی این وزارت مؤظف کرد.
در اعلامیهای وزارت صحت که ناوقت دیروز سهشنبه (۳ سرطان) نشر شد آمده است که این هیئت بعد از تحقیق، کسانی را که به فساد و خیانت دخیل باشند به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی خواهد کرد.
این اعلامیه وزارت صحت پس از آن نشر میشود که در مورد دزدی و دستبرد به مواد مبارزه با ویروس کرونا که از سوی کشورهای خارجی اعانه شده و یا حکومت افغانستان تهیه کرده است، نگرانی زیاد شد.
این نگرانیها روز سهشنبه پس از آن جدیتر شد که لوی سارنوالی افغانستان گفت یک معتمد گدام مرکزی وزارت صحت عامه را به اتهام تلاش گرفتن ۸۰ هزار دالر رشوت دستگیر نمود.
جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی روز سهشنبه به رادیو آزادی گفت: "شخص متهم که کارهای یک شرکت را به تعویق میانداخت و در بدل آن از این شرکت ۸۰ هزار دالر پول میخواست توسط سارنوالان دست به دست گرفتار شد."
سخنگوی وزارت صحت و مقامهای این وزارت از صحبت در مورد بازداشت این شخص و موجودیت فساد در گدام مرکزی آن خودداری کردند، اما شام سهشنبه در اعلامیه نشر شده این وزارت از قول احمد جواد عثمانی سرپرست وزارت صحت عامه آمده که گفته است "به فساد در این وزارت اجازه نخواهد داد."
آقای عثمانی در تویتر خود نوشته است "به حیث سرپرست و نامزد وزیر صحت عامه جمهوری اسلامی افغانستان از نشر هر نوع گزارش در مطبوعات که منجر به شفافیت و جلوگیری از فساد گردد نه تنها استقبال بلکه جداً از آن حمایت میکند."
همزمان با این، خبرگزاری پژواک بر حقیقی بودن گزارش اخیر خود تأکید میکند که بیش از ۳۰ دستگاه تنفس مصنوعی گم شده و به دست قاچاقبران رسیده اند.
وزارت صحت عامه که قبلاً گم شدن این دستگاهها را رد کرده بود روز سهشنبه یک لیست دستگاههای تنفس مصنوعی را نشر کرد و تأکید نمود که هیچ یک از دستگاههای تنفس مصنوعی لادرک نشده است.
دانش کروخیل مسئول خبرگزاری پژواک که روز سهشنبه یکجا با سرپرست وزارت صحت عامه به کمیسیون صحت ولسی جرگه افغانستان دعوت شده بود یک بار دیگر به حقیقی بودن خبر نشر شده رسانهاش تأکید نمود.
آقای کروخیل شام دیروز به رادیو آزادی گفت آنها گزارش خود را به اساس شواهد صوتی و شواهد دیگر آماده کرده اند. او به لیست نشر شده از سوی وزارت صحت عامه در مورد دستگاههای تنفس مصنوعی اشاره نموده گفت در این لیست گفته میشود که ۳۷ دستگاه کمک شده است در حالی که تعداد دستگاههای تنفس مصنوعی که در اواخر در اعلامیههای جداگانه این وزارت درج شده بیشتر از آن است. به گفته کروخیل دستگاه هایی که اخیراً توسط قطر و دور دوم توسط ترکیه کمک شده در این لیست ذکر نشده اند.
آقای کروخیل افزود: "اسناد و دلایل نزد ما موجود است. ما هنوز هم به گپ خود ایستاده هستیم. ما از هر یک جمله و کلمه خود دفاع میکنیم، ما به این باور هستیم که وزارت صحت عامه در مدیریت این بخش نارسایی داشته است. آنها متأسفانه یک تعداد دستگاهها را از دست داده اند و بسیاری از این دستگاهها در بازار به فروش رسیده."
رادیو آزادی در این مورد با سمسور اکمل سخنگوی وزارت صحت تماس گرفت، اما او اعلامیه وزارت را در مورد تعیین هیئت ارزیابی گدام مرکزی با ما شریک ساخت و تأکید نمود که رهبری نو این وزارت افراد فاسد را به پنجه قانون خواهد سپرد. اما به سؤال ذکر شده از دادن جواب خودداری کرد.