لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۳۹

گادا ویلی: شمار معتادین در جهان به بیش از ۵۰ میلیون تن رسیده است


آرشیف، معتادین افغان
آرشیف، معتادین افغان

اداره مبارزه علیه موا دمخدر و جرایم سازمان ملل متحد انجام سروی و تهیه گزارش‌ها را در رابطه به وضعیت موادمخدر در جهان مهم می‌داند، زیرا به گفته این اداره، این معلومات با دولت‌ها کمک خواهد کرد تا مشترکاً با مشکل مواد مخدر مبارزه کنند.

گادا ویلی رئیس ادار مبارزه علیه موادمخدر و جرایم سازمان ملل در پایان شصت و سومین جلسه کمیسیون مبارزه علیه موادمخدر گفت، تعداد معتادین موادمخدر در جهان به سرعت در حال افزایش است، اما به دلیل کمبود امکانات، از هر هفت معتاد در جهان، تنها امکانات تداوی یک تن آنان وجود دارد.

او گفت:‌ "به اساس تخمین، تعداد معتادین در جهان از ۳۴ میلیون تن به ۵۳ میلیون تن افزایش یافته است. این یک تغییر خیلی بزرگ است و نشان می‌دهد که ما مجبوریم تا معلومات را جمع آوری و تحلیل نموده و آنرا با دولت‌ها شریک سازیم تا مشترکاً با این مشکل مبارزه صورت گیرد. از همین رو اداره مبارزه علیه موادمخدر سازمان ملل سخت کار می‌کند تا گزارش عمومی وضعیت موادمخدر را تا ماه جون امسال آماده سازد."

تعمیر اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد
تعمیر اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد

اداره مبارزه علیه موادمخدر سازمان ملل متحد می‌گوید، تنها وسایل و امکانات نمی‌تواند مشکل مواد مخدر را حل کند، بلکه به گفته این اداره، کشورهای جهان باید برای جلوگیری از کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر با هم همکاری کنند.

به اساس ارزیابی‌های وزارت صحت عامه افغانستان، در کنار معتادین مواد مخدر نباتی، تعداد معتادین مواد مخدر کیمیاوی نیز در افغانستان در حال افزایش است. این معتادین بیشتر از هیرویین، شیشه و تابلیت های نشه آور استفاده می‌کنند.

شماری از معتادین در افغانستان
شماری از معتادین در افغانستان

تدروس گبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان می‌گوید، استفاده از مواد مخدر کیمیاوی در جهان سبب مشکلات جدی صحی شده و حتی تعداد زیادی افراد از تابلیت های نشه آور جهت آرام ساختن درد استفاده می‌کنند.

تدروس ادهانوم گبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان
تدروس ادهانوم گبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان

او گفت:‌ "افزایش استفاده از تابلیت‌های نشه آور یک بحران صحی را به وجود آورده است. همه ساله صدها هزار انسان به دلیل استفاده از تابلیت‌های نشه آور تلف می‌شوند. در عین حال، اکثریت کسانی که به داروهای توصیه شده توسط داکتر دسترسی ندارند، برای آرام ساختن درد شان از همین تابلیت‌ها استفاده می‌کنند. هیچ کشوری به تنهایی با این مشکل مبارزه کرده نمی‌تواند، بلکه حل این مشکل نیازمند هماهنگی و همکاری مشترک تمامی کشورها است."

نگرانی ها در رابطه به افزایش استفاده از مواد مخدر کیمیاوی در حال است که به اساس بررسی‌های مشترک دولت افغانستان و سازمان ملل متحد، یکی از دلایل کاهش کشت کوکنار در سال ۲۰۱۸ میلادی در افغانستان، افزایش استفاده از مواد مخدر کیمیاوی بوده که سبب کاهش تقاضا به تریاک شده است.

گزارش: مرسلین ارسلا

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG