لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۵

'جنگجویان داعش مطابق قوانین ملی و بین‌المللی مورد تحقیق قرار می‌گیرند'


۶۲۵ داعشی که در ولایت ننگرهار به حکومت تسلیم شدند. November 17 2019
۶۲۵ داعشی که در ولایت ننگرهار به حکومت تسلیم شدند. November 17 2019

مقامات افغان می‌گویند، تحقیقات ابتدایی از جنگجویان گروۀ دولت اسلامی(داعش)، آغاز شده است.

به گفته این مقامات، در جریان شش ماه گذشته بیش از ۷۰۰ تن از جنگجویان (داعش) و اعضای خانواده های شان در شرق افغانستان دستگیر و یا تسلیم شده اند.

یک منبع ریاست امنیت ملی افغانستان که از افشای نامش خودداری کرد، شام گذشته (۳۰ قوس)‌ به رادیو آزادی گفت، بیشتر این افراد اتباع پاکستان بوده، شهروندان کشورهای آسیای میانه، اردن و ترکیه نیز در میان آن‌ها شامل اند.

به گفته این منبع ریاست امنیت ملی، پروسۀ تحقیقات از این افراد در پرتو قوانین بین‌المللی، قوانین و سنن افغانستان صورت می‌گیرد و سرنوشت آن‌ها تعیین خواهد شد.

ده ها جنگجوی گروه داعش که در ولایت ننگرهار به حکومت تسلیم شدند.
ده ها جنگجوی گروه داعش که در ولایت ننگرهار به حکومت تسلیم شدند.

شاه محمود میاخیل والی ننگرهار شام گذشته (۳۰ قوس)‌ به رادیو آزادی گفت، اتباع خارجی به کابل فرستاده شده‌اند تا در مورد آن‌ها تصمیم گرفته شود. به گفته آقای میاخیل باشندگان پشاور، باجور و خیبر و بیش از صد تن از اورکزی در ننگرهار باقی مانده اند.

والی ننگرهار اخیراً گفته بود: "افراد و اشخاص تسلیم شده از ممالک مختلف، نخست تخلیۀ معلوماتی می‌شوند که با کی رابطه دارند؟ چطور آمده اند؟ چه می‌کردند؟ بالاخره ارگان‌های عدلی و قضایی تصمیم می‌گیرند، کی در کدام سطح قرار دارد و اگر لازم باشد، محاکمه نیز خواهند شد."

شاه محمود میاخیل والی ننگرهار
شاه محمود میاخیل والی ننگرهار

آژانس خبری اسوشیتدپرس تعداد جنگجویان خارجی در بین افراد دستگیر شده در شرق افغانستان را ۲۷۷ تن گزارش داده است.

در بین جنگجویان داعش و اعضای خانواده‌های آن‌ها که دستگیر یا تسلیم شده‌اند، حداقل ۷۵ زن و ۱۵۹ کودک نیز شامل اند.

یک تن از جنگجویان داعش که باشندۀ ولایت فراه است و اخیراً در شرق افغانستان دستگیر شده، به رادیو آزادی گفت: "علما دعوت می‌کردند که خلافت اسلامی است، خلافت اعلام شده، بیعت واجب است، بیعت کنید."

آیا با دستگیری، یا تسلیم شدن بیش از ۷۰۰ تن از جنگجوی (داعش) و اعضای خانواده‌های آن‌ها، فعالیت این گروه در شرق افغانستان پایان یافته است؟

نیکولاس کی نماینده ارشد ملکی ناتو در افغانستان
نیکولاس کی نماینده ارشد ملکی ناتو در افغانستان

نیکولاس کی نمایندۀ ارشد ملکی ناتو با اشاره به این نکته در اوایل ماه جاری در لندن، در یک مصاحبه با رادیو آزادی گفت: "به عقیدۀ من از عراق و سوریه می‌توانیم ببینیم که از بین بردن کنترول داعش بر بخش زیاد از قلمرو آن‌ها ممکن است. اما فعالیت این سازمان همچنان ادامه دارد و با استفاده از روش‌های مختلف، به شکل سلول‌های کوچک، در شهرهای کوچک‌تر و غیره فعالیت می‌کند. بنابرین، فکر می‌کنم، قبل از وقت خواهد بود، اگر بگوییم آن‌ها در افغانستان، کاملاً از بین رفته اند."

این در حالیست که زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه ایالات متحدۀ امریکا برای صلح افغانستان در اوایل دسمبر گفته بود، برعلاوۀ نیروهای امریکایی و افغان، طالبان نیز در تضعیف شاخۀ خراسان داعش نقش داشته اند.

اما حکومت افغانستان به این اظهارات آقای خلیلزاد واکنش نشان داده گفت، داعش در نتیجۀ عملیات طالبان نه، بلکه توسط نیروهای امنیتی افغان، قوای خارجی و قیام کنندگان سرکوب شده است.

نصرت رحیمی سخنگوی وزارت داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت، طالبان مسلح زمینۀ فعالیت را برای سایر گروه‌های تروریستی در افغانستان نیز فراهم کرده است.

گروه داعش نزدیک به چهار سال پیش فعالیت خود را از ولسوالی‌های شینواری ننگرهار آغاز کرد.

به گفته منابع نهادهای امنیتی افغانستان، این گروه در آغاز تلفات و خساراتی به مردم ولسوالی‌های هسکه‌مینه، دور بابا، اچین و کوت وارد کرد.

هرچند حدود سه سال پیش نیروهای امریکایی بزرگ‌ترین بمب غیر هسته‌ا‌ی را در ولسوالی اچین ننگرهار بر مواضع افراد داعش ریختند، اما با آن هم این گروه به فعالیت‌هایش ادامه داد.

این گروه در کابل و ننگرهار به دست داشتن در حملات خونینی متهم است. در این حملات علاوه بر نیروهای افغان، به غیر نظامیان نیز آسیب وارد شده است.

این گروه در ولسوالی اچین برخی بزرگان قومی را با انفجار بمب از بین برد و همچنین در حمله‌های انتحاری و کشتار هدفمند در شهر جلال‌آباد متهم است.

این گروه همچنین مسئولیت برخی حمله‌های خونین در مناطق شیعه‌نشین کابل را به عهده گرفته است که در این حمله‌ها، بیشتر غیر نظامیان کشته و زخمی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG