لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۶

اشرف غنی: اعلام می‌کنم که داعش را ختم کردیم


اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان حین یک کنفرانس در ننگرهار شکست کامل گروه داعش در این ولایت را اعلان کرد.
اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان حین یک کنفرانس در ننگرهار شکست کامل گروه داعش در این ولایت را اعلان کرد.

حکومت افغانستان اعلان کرده که گروه دولت اسلامی "داعش" در ننگرهار در شرق افغانستان از بین رفته است.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور روز (سه‌شنبه ۲۸ عقرب) در سفری به ولایت ننگرهار، در همایشی از نیروهای امنیتی و دفاعی و همچنین نیروهای خیزش مردمی ستایش کرد. او گفت که در نتیجه عملیات این نیروها داعش در این ولایت از بین رفته است.

آقای غنی گفت: "چیزی که توسط بمب‌های بزرگ، عملیات کماندو و حملات هوایی نشد، شما امروز آن را با تدبیر عملی کردید. یک سال پیش هیچ‌کسی گفته نمی‌توانست که امروز ما جمع می‌شویم. خدا را شکرگزاریم و اعلام می‌کنیم که داعش را ختم کردیم."

جنگجویان گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند. November 17 2019
جنگجویان گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند. November 17 2019

این در حالی است که دو روز پیش شاه‌محمود میاخیل، والی ننگرهار به رادیو آزادی گفت که تا حال ۶۲۵ عضو گروه داعش به دولت تسلیم شده‌اند که شامل ۴۰۰ زن و کودک و ۲۲۵ جنگجوی این گروه می‌شوند.

به گفته مقامات ننگرهار افراد تسلیم شده گروه داعش شامل اتباع پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ایران، آذربایجان، قزاقستان و مالدیف می‌باشند

گروه دولت اسلامی "داعش" نزدیک به چهار سال پیش فعالیت خود را از ولسوالی‌های شینواری ننگرهار آغاز کرد.

به گفته منابع نهادهای امنیتی افغانستان، این گروه در آغاز تلفات و خساراتی به مردم ولسوالی‌های هسکه‌مینه، دور بابا، اچین و کوت وارد کرد.

هرچند حدود سه سال پیش نیروهای امریکایی بزرگ‌ترین بمب غیر هسته‌ا‌ی را در ولسوالی اچین ننگرهار بر مواضع افراد داعش ریختند، اما با آن هم این گروه به فعالیت‌هایش ادامه داد.

این گروه در کابل و ننگرهار به دست داشتن در حملات خونینی متهم است. در این حملات علاوه بر نیروهای افغان، به غیر نظامیان نیز آسیب وارد شده است.

این گروه در ولسوالی اچین برخی بزرگان قومی را با انفجار بمب از بین برد و همچنین در حمله‌های انتحاری و کشتار هدفمند در شهر جلال‌آباد متهم است.

این گروه همچنین مسئولیت برخی حمله‌های خونین در مناطق شیعه‌نشین کابل را به عهده گرفته است که در این حمله‌ها، بیشتر غیر نظامیان کشته و زخمی شده‌اند.

'سرنوشت داعشیان تسلیم شده'

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان روز سه‌شنبه در ننگرهار گفت با کودکان و زنان اعضای گروه داعش مطابق فرهنگ اسلامی و افغانی برخورد خواهد شد.

آقای غنی گفت با خانواده‌های اعضای تسلیم شده داعش به تفکیک اعضای داخلی و خارجی آن برخورد خواهد شد.

او در باره زنان و کودکان اعضای داعش خیبرپختونخوا گفت این زنان و کودکان به پاکستان نه بلکه به بستگان آن‌ها تحویل داده خواهند شد.

زنان و اطفال افراد گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند. November 17 2019
زنان و اطفال افراد گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند. November 17 2019

رئیس جمهوری افغانستان گفت: "من می‌خواهم که با زنان و کودکان داعشیان تسلیم شده برخورد افغانی و اسلامی شود. طریقه‌اش را شما با دیگر اقوام اگر از وزیرستان هستند و یا خیبر تنظیم کنید. من آنها را به پاکستان نمی‌سپارم، بلکه به خانواده‌های‌شان تحویل می‌دهم. در قسمت جنگجویان شما فیصله کنید و من آن را تأیید می‌کنم."

در همین حال، دفتر شورای امنیت ملی افغانستان می‌گوید برای بررسی اعضای تسلیم شده داعش هیئتی تعیین شده تا در باره هر یک از آنها تحقیق کند.

کبیر حقمل، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی به رادیو آزادی گفت تا حال مشخص نیست که اعضای تسلیم شده داعش به زندان می‌روند و یا آزاد می‌شوند.

اما او می‌گوید اگر قرار باشد که اعضای خارجی داعش به کشورهای خود فرستاده شوند، در این باره بحث خواهد شد که بر اساس کدام اصول دیپلوماتیک فرستاده شوند.

کبیر حقمل، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی افغانستان
کبیر حقمل، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی افغانستان


آقای حقمل گفت: "من فکر می‌کنم که حالا وقت آن نرسیده که در این باره ابراز نظر کنیم. طوری نیست که بی‌حساب آزاد شوند، بلکه در این باره مطالعه عمیق صورت می‌گیرد و در روشنایی قوانین افغانستان با آنها برخورد صورت می‌گیرد."

او گفت پس از بررسی مشخص خواهد شد که در میان اعضای تسلیم شده داعش چه تعداد داخلی و چه تعداد خارجی هستند.

حقمل می‌افزاید که روند تسلیم شدن افراد داعش به حکومت ادامه دارد و ممکن است شمار آنها به بیش از یک هزار تن برسد.

'پس از ننگرهار، نگرانی‌ها از فعالیت داعش در کنر'

دفتر شورای امنیت ملی افغانستان می‌گوید این گروه در افغانستان شکست خورده، اما هنوز هم به عنوان یک خطر باقی است.

به گفته کبیر حقمل، عملیات سرکوب داعش هنوز هم ادامه دارد و مهم این است که کمک‌های خارجی به این گروه متوقف شود.

اگرچه حکومت افغانستان از شکست داعش در ننگرهار خبر می‌دهد اما برخی اعضای ولسی جرگه می‌گویند که این گروه حالا در برخی مناطق کنر فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.

نعمت‌الله کریاب، عضو ولسی جرگه به رادیو آزادی گفت که فعالیت گروه دولت اسلامی در ولسوالی‌های دره پیچ، مانوگی، چوکی و نورگل، نگرانی‌هایی را به میان آورده است.

آقای کریاب افزود: "افراد این گروه از چند ماه به این سو در دره پیچ، مانوگی، چپه‌دره، نورگل و مزار دره و برخی ساحات دیگر فعالیت دارند و عملاً جنگ می‌کنند. طبیعی است که در جایی که بر آنها فشار می‌آید، به جای دیگری می‌روند."

این عضو مجلس گفت: "میان ننگرهار و کنر به سادگی رفت و آمد می‌کنند. گفته می‌توانم که داعش در شرق افغانستان به گونه کامل از بین نرفته است."

آقای کریاب می‌گوید اگر حکومت داعش را همین حالا در کنر نابود نکند، در آینده این امر دشوار خواهد بود.

جنگجویان گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند.
جنگجویان گروه داعش که در ننگرهار به حکومت تسلیم شده اند.

عبدالستار میرزک‌وال، والی کنر حضور داعش در برخی مناطق این ولایت را تأیید می‌کند. او می‌گوید نیروهای امنیتی و دفاعی اجازه نخواهند داد که این گروه برای خود پایگاه ایجاد کند.

والی کنر گفت: "طوری که این گروه در ننگرهار در حال ختم شدن است، ما هم تلاش می‌کنیم به این گروه در کنر ضربه وارد کنیم. به زودی عملیاتی برای سرکوب این گروه راه‌اندازی خواهد شد."

اما نعمت‌الله کریاب عضو ولسی جرگه می‌گوید کنر نسبت به ننگرهار برای ایجاد مرکز داعش بیشتر مساعد است و حکومت باید از همین حالا عملیاتی را برای سرکوب این گروه آغاز کند.

وی می‌گوید اگر داعش در مناطق کوهستانی کنر جابه‌جا شود از بین بردن این گروه کار دشوار خواهد بود.

گزارش: اکرام الله اکرام

ترجمه: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG