سفیر پاکستان در کابل میگوید، کشورش بهخاطر پروسه صلح افغانستان اقدامات قابل توجه کرده است.
زاهد نصرالله خان سفیر پاکستان در کابل ابراز امیداری میکند که گفتگوهای جاری صلح افغانستان در قطر راه را برای مذاکرات بینالافغانی باز نماید.
آقای نصرالله روز دوشنبه «۲۰ حوت ۱۳۹۷» در نشست سه جانبۀ همکاری توافق عملی میان افغانستان، پاکستان و چین در کابل در مورد نتایج گفتگوهای جاری صلح در قطر در پاسخ به سؤال رادیو آزادی گفت، این مذاکرات برای آغاز گفتگوهای صلح میان حکومت افغانستان و طالبان بسیار مهم است.
او افزود:
"من فکر میکنم که تمام منطقه به این خوشبین است و ما هم امیدواریم که گفتگوهای دوحه کامیاب شود و راه برای مذاکرات بینالافغانی هموار گردد، چیزی که برای توافق صلح میان دو طرف بسیار مهم است، پاکستان در این بخش نقش خود را بازی میکند و طالبان را تشویق کرده است که به میز مذاکره در دوحه بنشینند."
وی افزود، پاکستان طرفدار جنجال نه، بلکه آن کشور تلاش میکند که در این کشور صلح و ثبات دایمی برقرار شود.
اما رئیس جمهور غنی روز یکشنبه در مراسم تجلیل از روز جهانی زن روابط طالبان با پاکستان را سؤال برانگیز دانسته و گفته است که باید تمام ارتباطات مبهم آنان مورد بحث قرار گیرد.
این در حالیست که سفیر پاکستان در کابل در این اوآخر هشدار داده است، جنجالهای به میان آمده با هند ممکن روی گفتگوهای صلح افغانستان تأثیر منفی بجا بگذارد.
روز دوشنبه شماری از باشندههای کابل در برابر سفارت پاکستان در این شهر دست به تظاهرات زده و از مقامات پاکستانی خواستند که بعد از این تروریستان را به افغانستان نفرستند.
از سوی هم لیو جیسنگ سفیر چین در کابل گفت، نقش تمام کشورها در گفتگوهای صلح افغانستان مهم است، اما بهگفته وی باید این مذکرات به رهبری و مالکیت افغانها انجام شود.
لیو جیسنگ سفیر چین در کابل
"به باور من تمام کشورها میتوانند در پروسه صلح افغانستان نقش ارزنده داشته باشند، در این مورد نقش چین روشن است، ما امیدوار هستیم که تمام روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها انجام شود."
آقای جیسنگ گفت، همسایههای افغانستان باید نقششان را در روند صلح این کشور در عمل ثابت سازند تا این کشور از وضعیت نا بسامان جاری بیرون شود.
از سوی دیگر ادریس زمان معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان گفت، اقدامات عملی در بخش مبارزه با تروریزم میتواند روابط میان افغانستان و پاکستان را تقویت کند.
او افزود:
"برای تقویت همکاریهای سیاسی دو طرف به اقدامات تأثیرگذار و تلاش نیاز است، به گونه خاص اقدامات که با روند صلح افغانستان کمک میکند و مبارزه با تروریزم را تقویت میبخشد، اعتماد میان دو کشور را قوت میبخشد."
این در حالیست که از آغاز دور پنجم گفتگوها میان مقامات امریکایی و نمایندهگان طالبان در دوحه دو هفته میگذرد، اما این که در این مذاکرات چه جریان دارد و دو طرف به توافق باهم میرسند یا نه، هیچ معلومات تا هنوز واضح نشده است.
از سوی دیگر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان قبل از نشست شورای وزیران به رسانهها گفت که افغانها در مورد نشست قطر هم امیداور اند و هم نگران.
آقای عبدالله میگوید، برخی قسمتهای این گفتگوها برای مردم روشن نیستند، اما بهگفته او تلاش میشود که گفتگوهای رو در رو بین حکومت و طالبان آغاز شود.
گزارش: فرشته ندا