لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۰۷

مهاجران افغان در جرمنی:« هنوز در کمپ زندگی می‌کنیم و خانه نداریم.»


کمپ مهاجرین در جرمنی
کمپ مهاجرین در جرمنی

بی‌سرپناهی در بسیاری از کشورهای اروپایی برای مهاجرین افغان یک مشکل جدی است، اما مهاجرین در جرمنی بیشتر ازین مشکل رنج می‌برند.

من دو سال می‌شود که با یک افغان دیگر در هامبورگ زنده‌گی می‌کنم، پیش از آمدن خانواده‌ام، شش یا هفت ماه به دنبال خانه بودم، اما هنوز هم خانه‌ی پیدا نکرده‌ام.

حامد عزیز، باشندۀ شهر هامبورگ و پدر پنج کودک می‌گوید که خودش دو سال پیش به این کشور آمده، اما خانواده‌اش تازه رسیده‌اند و اکنون جدا از او در کمپ زنده‌گی می‌کنند.

حامد می‌گوید که در جست‌وجوی خانه سرگردان است، اما موفق به یافتن آن نشده است: "من دو سال می‌شود که با یک افغان دیگر در هامبورگ زنده‌گی می‌کنم، پیش از آمدن خانواده‌ام، شش یا هفت ماه به دنبال خانه بودم، اما هنوز هم خانه‌ی پیدا نکرده‌ام، حالا که خانواده‌ام رسیده‌اند، آن‌ها در کمپ زنده‌گی می‌کنند، از حکومت جرمنی می‌خواهیم که در این زمینه با پناهجویان کمک و همکاری کند."

رویا هم سه سال می‌شود که به جرمنی آمده و با خانواده پنج نفره‌اش در برلین زنده‌گی می‌کند.

او می‌گوید که در هایم یا یک اقامتگاه مؤقت برای پناهجویان سکونت دارد، اما آیا زنده‌گی راحتی دارد؟

رویا در این باره به رادیو آزادی گفت: "در برلین خانه‌هایی که قیمت مناسب دارند خیلی به مشکل پیدا می‌شوند، بعضی‌ با پول پیدا می‌کنند، اما با کمیشن خیلی بالا، از شش هزار تا هشت هزار یورو. ما سه سال است که در هایم زنده‌گی می‌کنیم، با خانواده‌های دیگر آشپزخانه مشترک داریم، سر و صدا زیاد است و شرایط زنده‌گی هر روز سخت‌تر می‌شود."

مهاجران افغان در کمپ پناهندگان در جرمنی
مهاجران افغان در کمپ پناهندگان در جرمنی
در خانه‌های مشترک، امنیت روانی و روحی وجود ندارد.

فروزان، مادر سه کودک که او هم تقریباً سه سال می‌شود به جرمنی رفته و تجربه زنده‌گی در هایم را دارد، می‌گوید برای خانواده‌های طفل‌دار زنده‌گی در هایم خیلی سخت است.

او می‌گوید به همین دلیل مجبور شده به یکی از قریه‌های شهر کوچکی به نام کروناخ در ایالت بایرن نقل مکان کند: "در خانه‌های مشترک، امنیت روانی و روحی وجود ندارد، مرد خانواده یا به کورس می‌رود یا بیرون است، وقتی زن می‌خواهد به آشپزخانه برود، نمی‌تواند کودکانش را با خود به طبقه پایین ببرد، چون هم خطرناک است و هم غیر ممکن."

مطیع‌الله رؤفی، باشنده شهر کلن که تجربه زنده‌گی در جرمنی را دارد، نیز تأیید می‌کند که مشکل مسکن در این کشور یک مشکل جدی است، اما می‌گوید حکومت جرمنی در این زمینه اقداماتی را انجام داده است: "پناهجویان اوکراینی، سوری و افغان بسیار آمده‌اند، به ویژه افراد زیر سن که می‌خواهند برای آن‌ها اتاق‌ها و مکان‌های جداگانه فراهم کنند. بنابراین، مشکل مسکن یک مشکل بزرگ است و تا جایی‌که من اطلاع دارم حالا دولت جرمنی بالای این موضوع فکر می‌کند و می‌خواهد شهرک‌هایی بسازد."

حکومت جرمنی اما تا کنون به طور رسمی در این مورد چیزی نگفته است.

قابل یادآوری‌ست که روزنامه «ولت ام زونتاگ» چاپ جرمنی قبلاً گزارش داده بود که این کشور از سال ۲۰۲۱ تا کنون ۳۵ هزار و ۵۰۰ مهاجر افغان در معرض تهدید را از پاکستان به جرمنی منتقل کرده‌است.

اما هنوز هم ۲،۶۰۰ نفر واجد شرایط در پاکستان در انتظار انتقال به این کشور هستند و وزارت داخله جرمنی گفته است که این افغان‌ها در ۱۶ پرواز دیگر منتقل خواهند شد.

درحالی‌که وزارت خارجه این کشور اعلام کرده بود که دو پرواز برای انتقال افغان‌ها از پاکستان به جرمنی در تاریخ‌های ۲۳ و ۲۹ اپریل لغو شده‌اند و تا حال انجام نشده‌اند.

در آخرین پرواز، ۱۳۸ مهاجر افغان در تاریخ ۱۶ اپریل از اسلام‌آباد به شهر لایپزیخ جرمنی منتقل شدند.

علاوه بر پاکستان، از چندین کشور همسایه دیگر افغانستان نیز مهاجرین افغان در معرض خطر طی تقریباً چهار سال گذشته به این کشور منتقل شده‌اند.

بر اساس اطلاعات اداره فدرال احصائیه جرمنی، تا پایان سال ۲۰۲۴ شمار مهاجرین افغان در این کشور تقریباً به ۴۴۲ هزار نفر رسیده است.

XS
SM
MD
LG