لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۷

خلیل‌زاد: هدف سفر‌هایم شکل‌گیری اجماع برای آغاز پروسه صلح افغانستان است


زلمی خلیل‌زاد حین دیدار با رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان در کابل
زلمی خلیل‌زاد حین دیدار با رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان در کابل

حکومت افغانستان می‌گوید نسبت به هر زمان دیگر شاهد تلاش‌های بی‌سابقۀ کشور‌های منطقه و جهان برای پروسه صلح افغانستان بوده‌اند.

زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان، پس از هند، چین و امارات متحده عربی وارد کابل شد.

او شام سه شنبه ۱۵ جدی در دیدار با رئیس جمهور اشرف غنی در حالی‌که عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه و سایر مقام‌ها و سیاسیون افغان در ارگ ریاست جمهوری حضور داشتند، گفت که پس از کابل، به سفرهای منطقه‌ایش ادامه خواهد داد.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که انتظار می‌رود زلمی خلیل‌زاد به زودی وارد اسلام‌آباد شود و برای پنج روز با مقام‌های پاکستانی گفتگو کند.

ارگ در خبرنامه‌اش گفته که آقای خلیل‌زاد هدف سفر‌هایش به کشورهای مختلف را به میان آوردن یک اجماع منطقه‌ای برای پروسه صلح افغانستان عنوان کرده‌است.

در ادامه خبرنامه گفته شده که رئیس جمهور غنی از تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد برای آغاز مذاکرات میان حکومت افغانستان و طالبان ستایش کرد و گفت که برای آوردن صلح در کشور، اجماع کامل وجود دارد.

دو جانب به آغاز پروسه صلح تحت رهبری و مالکیت افغان‌ها تأکید ورزیده‌اند.

امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه شام دیروز به رادیو آزادی گفت، نسبت به هر زمان دیگر، تلاش‌های منطقه‌ای و جهانی برای صلح افغانستان بیشتر شده‌است.

آرشیف، امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان
آرشیف، امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان

وی افزود:

"باور ما همین است که گروه‌های تروریستی و دهشت‌افگن یک مسئله افغانی و داخلی نیست. این گروه‌ها ریشه‌های منطقه‌ای و جهانی دارند. در مقابل یک دشمن مشترک، در مقابل دشمنی که ابعاد بیرونی دارد، طبعاً ضرورت است که اجماع منطقه‌ای و جهانی افزایش یابد. از سال‌ها به این طرف، صدای ما همین بوده که در مقابل گروه‌های تروریستی و دهشت‌افگن، باید اجماع به وجود بیاید و این اجماع تقویت شود که در این اواخر ما خوشبختانه شاهد تلاش‌های بی‌پیشینه کشور‌های منطقه و جهان در پیوند به پروسه صلح افغانستان استیم."

از ماه سپتمبر سال ۲۰۱۸ که زلمی خلیل‌زاد به‌عنوان نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان تعیین شد، تا حالا سه مرتبه با نماینده‌های طالبان دیدار کرده و سفرهای متعدد به چندین کشور داشته‌است.

سفارت امریکا روز سه‌شنبه در یک خبرنامه نوشت که هدف زلمی خلیل‌زاد و حکومت ایالات متحده، ترویج مذاکرات میان افغان‌هاست تا آن‌ها خود‌ شان به بحران در افغانستان پایان دهند.

پیشبینی می‌شد آقای خلیل‌زاد دیدار دیگری در روز‌های گذشته با نماینده‌های طالبان داشته باشد، اما چنین نشد.

طالبان هفته گذشته گفتند که به‌خاطر اختلاف نظر ها، دیدار با هیئت امریکا در قطر را لغو کردند، اما جان بس سفیر امریکا در کابل، در تویترش نوشت که چنین دیداری در نظر نبود.

این‌سو گروه طالبان شام سه‌شنبه ۲۵ جدی با ارسال یک اعلامیه به رادیو آزادی، هشدار داد که اگر امریکا مسئله خروج نیروهایش از افغانستان را به بحث اصلی مذاکرات مبدل نکند، این گروه تماس‌ها با ایالات متحده را متوقف خواهد ساخت.

در ادامۀ اعلامیه آمده که نماینده‌های امریکا در نشست گذشته در دوحه پایتخت قطر تعهد کردند که در دور بعدی گفتگوها، روی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بحث خواهند کرد، اما به‌گفته طالبان، ایالات متحده برای ادامه این بحث‌ها، تمایل نشان نداده‌است.

پافشاری امریکا در گفتگو با نماینده‌های طالبان، مذاکره رو در رو میان این گروه با حکومت افغانستان و پذیرش آتش‌بس است، اما طالبان خواهان تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان استند.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا اخیراً گفت که شاید تا هفت هزار نیروی این‌کشور از افغانستان بیرون شوند.

در حال حاضر حدود ۱۴ هزار نظامی امریکایی در افغانستان مستقر اند.

گزارش: جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG