شورای عالی صلح افغانستان میگوید که ابهام در پروسه صلح راه حل مشکلات نیست.
همزمان با افزایش تلاش های صلح از سوی ایالات متحده شورای عالی صلح افغانستان میگوید که ابهام در این پروسه نمیتواند مشکلات را حل سازد.
امین الدین مظفری منشی این شورا هرچند در این مورد جزئیات ارائه نمیکند اما تاکید دارد که طرف های درگیر باید از فرصت به میان آمده در زمینه صلح بیشتر استفاده کنند.
او افزود:
"هیچ نوع ابهام و مجهولیت در پروسه صلح راه حل مشکل نیست، فرصتهای که امروز برای صلح ایجاد شدهاست نسبت به هر زمان دیگر کافی است و ابراز نظر که در رابطه صورت گرفته فکر میکنم که سهولتها را برای پروسه صلح فراهم میسازد."
این سخنان در حالی بیان میشود که عبدالحکیم منیب از اعضای بورد مشترک گفتگو کننده با طالبان روز پنجشنبه گفته که تلاشهای زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان مبهم است.
آقای منیب که در عین حال معین وزارت حج و اوقاف افغانستان نیز است گفته که آقای خلیل زاد باید برای مردم این کشور وضاحت دهد که چه راه را در زمینه صلح در پیش گرفته است.
زلمی خلیل زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان که در رابطه به دیدارهایش با طالبان چند بار با مقامات و برخی چهره های سیاسی افغان دیدار داشته در سخنان تازهاش بیان کرده که امریکا برای ختم تراژیدی افغانستان عجله دارد.
آقای خلیلزاد که چند مرحله با نمایندههای طالبان در قطر مذاکره کرده گفته که امیدوار است پیش از انتخابات ریاست جمهوری با طالبان توافق صلح صورت گیرد.
در عین حال محمد اشراف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته که برای توافق صلح و ادغام طالبان در جامعه و پروسه دموکراتیک پنج سال در نظر گرفته شدهاست.
در این حال محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه میگوید که در تلاش های زلمی خلیلزاد در بخش صلح کدام ابهامی وجود ندارد و باید همه برای موفقیت روند صلح تلاش نمایند.
او افزود:
"تا فعلاً من کدام ابهام را در تلاش های صلح نمیبینم بهخاطریکه آقای خلیلزاد با سران حکومت وحدت ملی با رهبران جهادی، با بزرگان افغانستان و با اقشار مختلف دیدار کرد، همچنان سفرهای به کشورهای عربی انجام داد و با نمایندههای طالبان ملاقات کرد و با مطبوعات نیز جزئیات را شریک ساخت."
طالبان پس از نشست ژنیو و اظهارات مقامات افغان در باره صلح مانند گذشته گفته اند که با حکومت افغانستان حاضر به گفتگو نیستند.
اما الیس ویلز معاون وزارت خارجه امریکا برای آسیای مرکزی و جنوبی از طالبان خواسته که از فرصت موجود استفاده کرده و با حکومت این کشور وارد مذاکره شوند.
خانم ویلز گفته است، هرچند برای توافق صلح ضرب الاجل در نظر گرفته نشده اما به گفته وی برای رسیدن به صلح نیاز به اقدام هرچه زودتر است.
گزارش: نسیم شفق