حکومت افغانستان می گوید، پروسه صلح با طالبان به رهبری و مالکیت افغان هاست و در این مورد اجماع منطقوی و بین المللی از حکومت افغانستان حمایت می کنند.
بعد از آن که طالبان بیست و هشتم نومبر بار دیگر روی مذاکرات با امریکا تاکید کردند، ریاست جمهوری افغانستان می گوید، پروسه صلح با طالبان به رهبری و مالکیت افغان ها پیشبرده می شود.
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان بیست و نهم نومبر به رادیو آزادی گفت، اجماع منطقوی و بین المللی و کشورهای دوست به رهبری امریکا به این باوراند که پروسه صلح به رهبری و مالکیت افغان ها پیشبرده شود.
شاه حسین مرتضوی گفت:
"پلان صلح که دیروز به نشر رسید و طرح صلح هم که قبلاً در کنفرانس کابل ارائه شده بود، مورد اجماع همه کشورها به شمول کشورهای منطقه و همکاران بین المللی ما است. همه کشورها از صلح به مالکیت افغان ها حمایت می کنند. ایالات متحده امریکا نقش تسهیل کننده را دارد، بنابرین هر اقدامی که در رابطه به پروسه صلح صورت می گیرد، تحت رهبری حکومت افغانستان است."
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بیست و هشتم نومبر در کنفرانس ژینو گفت، توافق صلح با طالبان، پروسه مصالحه و شامل ساختن آنها در ساختار سیاسی پنج سال وقت را خواهد گرفت.
آقای غنی تأکید کرد که حکومت افغانستان به گفتگو های بدون قید و شرط آماده است، ولی توافق صلح بدون شرط نخواهد بود.
وی گفت، برای پیشبرد مذاکرات صلح یک هیئت ده نفری را تعیین کرده است که عبدالسلام رحیمی آن را رهبری می کند.
طالبان در عکس العمل به "نقشهء راه صلح" که در اجلاس اخیر در ژینو اعلان شد، بار دیگر روی مذاکرات با امریکا تاکید نموده، حکومت افغانستان را متهم کردند که صلاحیت پیشبرد مذاکرات و تصمیم در مورد صلح را ندارد.
این در حالیست که ایالات متحده امریکا اخیراً زلمی خلیلزاد را به حیث نماینده خاص وزارت خارجه این کشور در امور صلح افغانستان تعیین کرد و موصوف تا اکنون دو دور مذاکرات را با جوانب ذیربط به شمول طالبان انجام داده است.
زلمی خلیلزاد بیست وهشتم نومبر در یک مصاحبه با سرویس نشرات عمومی امریکا (PBS) گفت، وی آرزومند است که طالبان و حکومت افغانستان تاریخ تدویر انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به حیث موعد رسیدن به یک توافق صلح استفاده کنند.
اما برخی مخالفان سیاسی حکومت افغانستان بالای ترکیب و افراد کمیته انتقاد دارند که برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان توسط حکومت تعیین شده است.
آنها می گویند این کمیته صلاحیت و ظرفیت مذاکرات صلح را ندارد و در ساختار آن خواست ها و پیشنهادات احزاب سیاسی در نظر گرفته نشده است.
محمد حنیف اتمر مشاور سابق امنیت ملی افغانستان و شماری از سیاسیون این کشور انتقاد دارند که کمیته تعیین شده توسط رئیس جمهور غنی به هیچ وجه توانایی پیشبرد مذاکرات صلح را ندارد و این پروسه باید به اشتراک وسیع مردم و احزاب سیاسی پیشبرده شود.
شورای حراست و ثبات افغانستان می گوید، اگر طالبان با شورای تعیین شده توسط حکومت گفتگو نکنند، یک شورای متشکل از احزاب سیاسی و مقامات حکومت برای مذاکرات با طالبان پیشنهاد خواهد شد.
محمد عمر داوود زی مسئول روابط خارجی این شورا به رادیو آزادی گفت:
"اگر طالبان حاضر شوند با تیم حکومتی گفتگو کنند این گپ خوب است. ولی برداشت ما اینست که شاید هنوز هم طالبان حاضر نباشند که با تیم حکومت گفتگو کنند. تا جایکه ما خبر داریم شاید آنها با تیم حکومت شمول گفتگو کنند. اگر حاضر نشدند، باز تیم حکومت شمول را به آنها پیش خواهیم کرد، یعنی تیم ملی و حکومت در آن شامل خواهد بود".
ولی شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفته است که براساس قانون اساسی تعیین کمیته پیشبرد مذاکرات صلح صلاحیت رئیس جمهور است، اما احزاب سیاسی و نمایندهگان ولایات شامل گروه مشورتی صلح بوده، مشورت های آنها در مذاکرات صلح بطور جدی در نظر گرفته می شود.