لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۲

کمیسیون انتخابات: ۱۹۲ تن از میان کاندیدان با احزاب سیاسی ارتباط دارند


کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید که از میان کاندیدان موجود ولسی جرگه ۱۹۲ تن‌شان با احزاب سیاسی ارتباط دارند.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید که از جمله ۲۵۵۶ تن که خود را برای ۲۴۹ چوکی ولسی جرگه نامزد کرده‌اند، تنها نزدیک به دو صد تن آن‌ها، کسانی اند که بر اساس یافته‌های این کمیسیون به احزاب سیاسی ارتباط دارند.

سید حفیظ‌الله هاشمی سخنگو و یکی از کمیشنران این کمیسیون روز یکشنبه «۱۵ میزان ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که کمیسیون به نظریات، پیشنهادات و سهم گرفتن احزاب سیاسی در بخش نظارت ارج می‌گذارد.

سید حفیظ الله هاشمی
سید حفیظ الله هاشمی

او افزود:

"شاید تعداد کاندیدان حزبی زیاد باشد، اما بسیاری از کاندیدان خود را مستقل خوانده‌اند. در کُل از جمله ۲۵۵۶ تن تعداد را که از آدرس احزاب دریافت کرده‌ایم به ۱۹۲ تن می‌رسد."

این در حالیست که پیش از این خواست‌های در خصوص نقش فعال احزاب در انتخابات و انتخابات حزبی از سوی احزاب بزرگ سیاسی مطرح شده است.

کمیسیون مستقل انتخابات این‌را نیز گفته است که ممکن شمار کاندیدان از سوی احزاب و جریان‌های سیاسی بیشتر باشد، اما بیشتر کاندیدان خود‌ شان را در این روند مستقل خوانده‌اند.

در آستانۀ برگزاری انتخابات ولسی جرگه احزاب سیاسی تقاضا کرده‌اند که انتخابات باید با استفاده از سیستم بایومتریک انجام شود، زمینه برای نظارت احزاب سیاسی و ائتلاف‌ها فراهم شده و در ضمن به احزاب در انتخابات سهم بیشتر داده شود.

این احزاب حالا با ائتلاف بزرگ ملی یکجا شده‌اند که به‌گفته آن‌ها از جمله ۳۵ حزب از این خواست‌ها حمایت کرده‌اند.

فضل‌الرحمن اوریا سخنگوی این ائتلاف به رادیو آزادی گفت که دو خواست‌‌شان در رابطه به انتخابات پذیرفته شده‌است و در آینده به نقش احزاب نیز باید توجه گردد.

فضل الرحمان اوریا
فضل الرحمان اوریا

او افزود:

"خواست احزاب و ائتلاف‌های سیاسی این بود تا احزاب سیاسی و ائتلاف‌ها در انتخابات به صورت کامل سهم داشته باشند و نامزدان‌شان را از طریق حزب معرفی کنند، اما بدبختانه حکومت در خصوص این خواست ما جواب مثبت نداد، پس در روند کنونی انتخابات نامزدان انفرادی و مستقل وجود دارند و احزاب به صورت رسمی در آن شامل نیستند."

وی می‌گوید با این همه احزاب سیاسی می‌خواهند که انتخابات ۲۸ میزان را از نزدیک نظارت کنند.

به‌گفته آقای اوریا، کاندیدان مستقل تا حدی زیاد حمایت احزاب مختلف سیاسی را با خود دارند که در ولسی جرگه در کنار مردم از آنان نیز نماینده‌گی می‌کنند.

حکمت‌الله حکمت کارشناس مسایل سیاسی افغان می‌گوید که بسیاری از احزاب به گونه پنهانی در عقب نامزدان ایستاده اند، اما بی‌باوری مردم و تقابل احزاب با حکومت سبب شده است که تا این روند بیشتر رنگ مستقل را بخود بگیرد.

گزارش: جاوید حسن‌زاده

XS
SM
MD
LG