گروه حرکت مردمی صلح خواهان با سپردن یک نامه برای سفارت ایران در کابل، از مردم آن کشور خواستند تا به کشورشان فشار وارد سازند که از جنگ در افغانستان دست بردارد.
گروه حرکت مردمی صلح خواهان پس از سه روز تحصن در برابر سفارت ایران در کابل و با فرستادن نامهای به این سفارت از مردمان آن کشور خواستند تا حکومت شان را برای دست برداشتن از حمایت هراس افگنان و مداخله در امور داخلی افغانستان وا بدارند.
بسم الله وطندوست یکی از اعضای این حرکت روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی گفت که ایران از گروههای هراس افگن در افغانستان حمایت میکند و به جنگ در این کشور دامن میزند.
او افزود:
"گروه حرکت صلح خواهان میخواهد که از طریق سفارت ایران برای مردم این کشور نامهیی بفرستد، در این نامه از مردم آن کشور خواسته شده است که به کشورشان فشار وارد سازند تا از جنگ در افغانستان دست بردارد و حکومت شان را نگذارند تا به مسایل مذهبی و قومی در این کشور دامن بزند و یا برای گروه های مسلح در افغانستان اسلحه کمک کند."
وطندوست میگوید، پس از پایان تحصن در برابر سفارت ایران، آنان در مقابل سفارت بریتانیا در کابل رفتند و به تحصن شان تا زمان نامعلومی در آنجا ادامه خواهند داد.
این در حالی است که روز چهارشنبه گذشته اقبال خیبر رهبر گروه حرکت مردمی صلح خواهان در یک اقدام بیپیشینه یک نامه را با خون دست خود خونآلوده کرد و آن را به دفتر معاونت سازمان مللمتحد «یوناما» در کابل سپرد.
در این نامه نوشته شده بود که از دست استخبارات، نظامیان و حکومت پاکستان افغانان در خون میتپند و این کشور کارد را به دست شماری از شهروندان افغانستان میدهد تا آنان هم میهنانشان را با آن بکشند.
اعضای این حرکت پیش از این در برابر دفتر سازمان ملل و سفارت های روسیه، امریکا و پاکستان در کابل نیز خیمه تحصن برپا کردهاند.
آنان میگویند از طریق این سفارت ها در کابل میخواهند برای مردم اینکشورها پیام شان را برسانند تا برای تامین صلح و ثبات در افغانستان به حکومت هایشان فشار وارد سازند.
با این حال تا کنون شماری از مهاجران افغان در پاکستان و باشندهگان ولایات کنر، لوگر و برخی دیگری از ولایات نیز با گروه حرکت مردمی صلح خواهان همراه شدهاند.
در این میان مشتاق رحیم یکی از کارشناسان روابط بین الملل میگوید، این گونه حرکتهای مردمی و مدنی میتواند برای مردم جهان این پیام را برساند که مردم افغانستان از جنگ نفس گیر شدهاند و خواهان صلح استند.
او افزود:
"تا جایکه نقش ایران در مسایل افغانستان به ویژه در جنوب غرب این کشور وجود دارد، اینها در قضایا دخیل بوده اند و سبب شده تا جنگ در افغانستان شدت یابد، از این رو هر گونه فشاری که بالای حکومت ایران آورده میشود بدون مفاد نیست، اما این توقوع که این تلاشها روی تغییر پالیسی ایران تاثیرگذار باشد من چندان باورمند و خوشبین نیستم."
آقای رحیم میگوید، این مسئولیت مشترک مردم است که به کشورهای دخیل در جنگ افغانستان فشار وارد سازند تا از هرگونه مداخله و حمایت از گروههای تروریستی در این کشور دست بردارند.
گزارش: نظیفه محبوبی