لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۰

ثبت احوال نفوس: تذکره‌های الکترونیکی در تمام ادارات افغانستان مدار اعتبار است


اداره مرکزی ثبت احوال نفوس افغانستان می‌گوید، تذکره‌های الکترونیکی در تمام ادارات دولتی و غیر دولتی این کشور مدار اعتبار است.

با وجود مخالفت برخی شهروندان افغان و رئیس اجرائیه بر توزیع تذکره‌های الکترونیکی، اداره مرکزی ثبت احوال نفوس می‌گوید، در حال حاضر روند ثبت‌نام، بایومتریک و توزیع در دو محل در کابل ادامه دارد و به‌زودی یک شعبه دیگر در خیرخانه و یا دشت برچی گشایش خواهد یافت.

روینا شهابی رئیس روابط عامه و مطبوعات این اداره روز سه شنبه «۱۵ جوزای ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت، تا حال در مجموع ۱۵ هزار تن برای گرفتن تذکره الکترونیک ثبت‌نام کرده‌اند.

به‌گفته وی از این میان تا حال مراحل ثبت و بایومتریک ۱۱۰۶۰ تن تکمیل شده و ۸۰ درصد بایومتریک شونده‌ها تذکره‌های شان‌را به دست آورده‌اند.

شهابی می‌گوید، تذکره‌های الکترونیکی بدون انتخابات پیش‌رو در تمامی نهادهای دولتی و غیر دولتی مدار اعتبار است.

روینا شهابی
روینا شهابی

او افزود:

"تذکره‌های الکترونیکی مدار اعتبار است، چنانچه یک پروسه ملی است و به دست رئیس جمهور افتتاح شده، اداره ثبت احوال نفوس از سندیت و اعتبار آن تضمین می‌کند."

روند ثبت‌نام و بایومتریک متقاضیان تذکره الکترونیکی در ماه دلو سال گذشته در ارگ ریاست جمهوری آغاز شد.

پس از آن در ماه ثور سال جاری با توزیع اولین تذکره به رئیس جمهور این روند در بیرون از ارگ آغاز شد.

در حال حاضر دو شعبه ثبت‌نام، بایومتریک و توزیع در ساحات وزیر محمد اکبر خان و کارته چهار کابل فعال اند.

رئیس روابط عامه و مطبوعات اداره مرکزی ثبت احوال نفوس به رادیو آزادی گفت، در حال حاضر روزانه به تمام متقاضیان تذکرۀ الکترونیکی در دو شعبه کابل رسیده‌گی می‌شود.

وی گفت، در صورت افزایش شمار متقاضیان، شعبات بیشتری در کابل گشایش خواهند یافت.

در صورت افزایش شمار متقاضیان، شعبات بیشتری در کابل گشایش خواهند یافت.

اداره مرکزی ثبت احوال نفوس در حالی از اعتبار دادن به تذکره‌های الکترونیکی خبر می‌دهد که پیش از این برخی شروندان افغان و رئیس اجرائیه با توزیع آن مخالفت کرده بودند.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه ماه گذشته در یک نشست خبری در کابل گفت، در شرایط فعلی باید به جای تذکره‌های الکترونیکی به موارد و موضوعات ضروری دیگر اولویت داده شود.

در این باره تماس رادیو آزادی با امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه برقرار شد، اما وی ابراز نظر نکرد.

در کنار رئیس اجرائیه، برخی شهروندان کشور نیز با برگزاری برخی نشست‌های اعتراضی گفته اند، دلیل مخالفت‌شان درج کلمه "افغان" در تذکره‌های الکترونیکی است.

در حالی که در قانون اساسی افغانستان آمده‌است که کلمه "افغان" به هر باشنده این کشور اطلاق می‌شود.

در همین حال برخی اعضای ولسی جرگه می‌گویند، اداره مرکزی ثبت احوال نفوس باید شعبات ثبت‌نام و بایومتریک متقاضیان تذکره‌های الکترونیکی را افزایش دهد.

عبدالقادر زازی وطندوست
عبدالقادر زازی وطندوست

عبدالقادر زازی وطندوست یکی از اعضای این جرگه روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت:

"این گونه اگر ادامه یابد این روند برای سال‌ها ادامه خواهد یافت، آن‌ها «اداره مرکزی ثبت احوال نفوس» گفته اند که در کابل پنج مرکز را فعال می‌سازیم و بعداً در ولایات‌ هم مراکز باز خواهند شد، اما متأسفانه این کار را نکرده‌اند و روند به کندی پیش می‌رود."

آقای زازی همچنان می‌گوید، اگر این روند سرعت یابد تا پنج سال آینده ممکن شماری زیادی از شهرندان کشور تذکره الکترونیکی اخذ کنند و در انتخابات دورهای بعدی با استفاده از همین تذکره‌ها رأی دهند.

روینا شهابی رئیس روابط عامه و مطبوعات اداره مرکزی ثبت احوال نفوس می‌گوید، در انتخابات پیش رو و انتخابات آینده ریاست جمهوری از تذکره‌های الکترونیکی استفاده نخواهد شد.

به‌گفته وی، تلاش می‌شود که تذکره‌های الکترونیکی در انتخابات دورهای بعدی مورد کاربرد قرار گیرد.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG