در حالیکه چالشها و ناامنیها در افغانستان رو به افزایش اند، ولسی جرگه این کشور یکبار دیگر اجندا نداشته و نشست عمومی را دایر نکرد.
روز دوشنبه شماری انگشت شماری اعضای ولسی جرگه که در دهلیزهای این جرگه به نظر میرسیدند با اشاره به ناامنیهای اخیر و مشکلات دیگر در کشور گفتند، نیاز بود تا امروز هیئت اداری این جرگه نشست عمومی را برگزار میکرد تا بهگفته آنان اعضای ولسی جرگه مشکلات مردم را در جلسه عمومی بیان میکردند.
فکوری بهشتی و فاطمه عزیز دو تن از اعضای ولسی جرگه در این مورد میگویند:
"در حالیکه کشور ما در شرایط بسیار حاد امنیتی قرار دارد و بارها پیشنهاد شده که ولسی جرگه روی اوضاع امنیتی جلسه اضطراری تشکیل بدهد و طرح امنیتی را برای حکومت ارائه کند تا نگرانی مردم از بابت امنیت رفع شود، اما ولسی جرگه اجندا ندارد."
"متأسفانه ما امروز حرفهای زیادی به گفتن داریم و به نظر من این کار تا اندازۀ جفا در حق ملت افغانستان است، چون صدای ما های که گپهای به گفتن داریم خفه میشود."
اعضای این جرگه میگوید، از آغاز سالجاری تا کنون چندین مرتبه ولسی جرگه بدون اجندا بوده و این مسئله جفا در حق ملت افغانستان میباشد.
این در حالیست که چهارشنبۀ هفته گذشته نیز ولسی جرگه بدون اجندا و نشست عمومی بودهاست.
ولسی جرگۀ افغانستان در حالی روز دوشنبه را بدون اجندا و نشست عمومی سپری کرد که هماکنون بهگفته اعضای این جرگه ناامنیها در ۱۳ ولایت کشور بهشمول جوزجان، فراه، بادغیس، غزنی و فاریاب افزایش یافتهاند.
هفته گذشته جنگ میان مخالفین مسلح و نیروهای دولتی از ولسوالیهای فراه به مرکز آن شهر رسید و مخالفان مسلح در برخی ادارات دولتی هم داخل شدند.
تلاش کردیم تا نظر هیئت اداری ولسی جرگه را در مورد داشته باشیم، اما به تماسهای ما پاسخ داده نشد.
از سوی هم شماری از کارشناسان حقوقی و سیاسی میگویند، ولسی جرگه یکی از ارکان مهم دولت است و باید بهخاطر حل مشکلات کنونی و رسیدن به یک صلح دایمی آنان جلسه داشته باشند.
کبیر رنجبر یکتن از این کارشناسان در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"آنان مصروف کمپاینهای انتخاباتی برای دوره آینده هستند، آنان جفا میکنند، زیرا معاش میگیرند و این معاش حلال نیست برایشان. این مسئله فساد است، این کار درست نیست، این مسئله به حیثیت ولسی جرگه صدمه میرساند. در چنین شرایط جنگ باید آنان یک اجماع را بهخاطر رسیدن به صلح داشته باشند."
آقا رنجبر میگوید، مردم افغانستان انتظار دارند تا ولسی جرگه در چنین وضعیت راه حلی را دریابد، نه اینکه دروازه آن جرگه را بسته کرده و دنبال کمپاینها بروند.
این بار اول نیست که ولسی جرگه دروازۀ این جرگه را بستهاست، بلکه پیش از این نیز چندین بار در چنین شرایط بحرانی این جرگه بدون آجندا بودهاست.
گزارش: فرشته ندا