لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۶

ولسی جرگه افغانستان روز چهارشنبه به دلیل نامعلوم رخصتی کرده‌است


نشست ولسی جرگۀ افغانستان روز چهارشنبه به دلیل نامعلوم برگزار نشد.

در حالی که افغانستان هم‌اکنون با مشکلات مختلف امنیتی، سیاسی و اجتماعی دست و گریبان است، اما ولسی جرگۀ این کشور روز چهارشنبه «۲۶ ثور ۱۳۹۷» را به دلیل نامعلوم بدون نشست و آجندا سپری کرد.

در این روز تعداد انگشت شماری از وکلا در دهلیز ولسی جرگه به چشم می‌خورد.

آنان انتقاد کرده گفتند که با در نظرداشت وضعیت امنیتی جاری و افزایش حملات مخالفین مسلح در ولایت‌های شمال و جنوب غرب افغانستان نیاز بود تا هیئت اداری نشست برگزار می‌کرد و در این رابطه بحث می‌شد.

عزیزه جلیس و رمضان بشردوست دو تن از اعضای این جرگه گفتند که اکثر وکلا تصمیم داشتند تا روی وضعیت امنیتی جاری بحث کنند، اما این‌که ولسی جرگه امروز نشست نداشت به‌گفته آنان یک عمل غیر قانونی است.

او افزود:

"چنان‌که رخصتی نبود، پس دروازه خانه ملت هم باید باز می‌بود و روی موضوع ولایت فراه که زیاد حساس بود باید بحث می‌شد."

رمضان بشردوست
رمضان بشردوست

"مردم هروز در گلیم غم می‌نیشینند، تمامی مناطق افغانستان در خون غرق است و من مطمئن هستم که نماینده‌های شان در خانه‌های خود مصروف ساعت‌تیری هستند. مسئول اصلی این همه خونریزی‌ها ولسی جرگه است، چون همین وکلا این‌ها را وزیر ساخته‌اند. سند مهم را که ما باید ارائه می‌کردیم، می‌بینیم که دروازه ولسی جرگه بسته‌است."

این در حالیست که گروه طالبان در ساعات اخیر شب سه‌شنبه به شهر فراه حمله کردند و بر اساس گزارش‌ها در این حمله بخش‌های از این شهر برای چند ساعت به دست این گروه سقوط کرد.

بر اساس معلومات باشنده‌های فراه، حملات مخالفین مسلح در این ولایت به حدی شدید بود که فکر می‌شد ممکن مرکز فرا نیز در تصرف طالبان درآید.

اما عبدالبصیر سالنگی والی فرا به رادیو آزادی گفته است که پس از دو روز درگیری شدید طالبان به عقب رانده شده و اکنون کنترول این شهر در دست نیرو های امنیتی افغان قرار دارد.

باشنده‌گان فرا می‌گویند که حملۀ مخالفین مسلح بر این ولایت خاطرۀ تلخ سقوط شهر کندز را تازه کرد، اما وزارت دفاع و داخلۀ افغانستان می‌گویند که طالبان در فراه شکشست خوردند و حادثۀ کندز نیز هرگز تکرار نخواهد شد.

در عین حال آگاهان سیاسی می‌گویند چشم امید مردم به ولسی جرگه و نماینده‌های شان است تا در چنین وضعیت این جرگه راه حلی را دریابد، اما به‌گفته این آگاهان اگر وکلا دروازه ولسی جرگه را بسته اند این عمل به نحوه فرار از مسئولیت دانسته می‌شود.

ودیر صافی
ودیر صافی

ودیر صافی یکی از آنان در مورد گفت:

"این‌ها وقتی‌که نمی‌توانند وضعیت مؤکلین‌شان را درک کنند که بالای آنان چه می‌گذرد، بحث روی امینیت باید تنها آجندای آنان باشد، اما این‌که این‌ها نمی‌آیند بی‌مسئولیتی آنان است و مردم باید این وکیلان‌شان را بشناسند."

تلاش کردیم تا نظر هیئت اداری ولسی جرگه را در مورد داشته باشیم، اما به تماس‌های ما پاسخ داده نشد.

این بار نخست نیست که بُدون هیچ دلیل ولسی جرگه نشست نمی‌داشته باشد، بلکه در گذشته نیز بارها دیده شده که در شرایط بسیار حساس این جرگه بدون آجندا بوده و اکثراً هم به دلیل عدم تکمیل نصاب برخی قوانین مهم از تصویب بازمانده است.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG