تحصن کنندههای که در مناطق مختلف افغانستان به هدف تأمین صلح و امنیت صدا بلند کرده اند میگویند، اقدام آنان ذهنیتهای ضد جنگ را تقویت کردهاست.
صلح و آتشبس یک صدا و یک خواست با برپایی خیمههای تحصن در ولایات مختلف از سوی اقشار مختلف.
هرچند این اقدام تازه و بیپیشینه شمرده میشود، اما در افغانستان به شدت در حال گسترش است.
برپا کنندههای این خیمهها میگویند که آنان با راه اندازی این حرکت در تلاش تأمین صلح و امنیت در این کشور بوده و سعی میکنند دیگر افغانها قربانی ندهند.
فقیر احمد بیانگر از برپا کنندههای خیمه تحصن در هرات روز پنجشنبه «۲۳ حمل ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که قربانیان جنگ جاری در افغانستان صرف افغانهاست.
او افزود:
"همه کتگوریها و بخشهای اجتماعی در تحصن شرکت دارند، همه اقوام، نهادها و کسانیکه برای افغانستان دلشان میسوزد در آن اشتراک کردهاند، آنان پا فشاری دارند که باید طرفهای درگیر به صلح و گفتگو تن بدهند."
خیمه تحصن به هدف صلحخواهی و آتشبس حدود یک ماه پیش برای اولین بار در شهر کابل برپا شد، اما حالا این حرکت به زابل، هلمند، کندز، ننگرهار، کندهار، بغلان، لغمان، خوست، غزنی، پکتیا، بلخ، کنر و برخی ولایات دیگر نیز گسترش یافتهاست.
تنظیم کنندههای این تحصنها که آن را پرلت نامیدهاند میگویند که افغانها در سویدن، آسترالیا، جرمنی و امریکا نیز با آنان همصدا شده و ذهنیتسازی بر ضد جنگ همه روزه در حال تقویه شدن است.
چوک شهر کندز که دو سال پیش به دست طالبان سقوط کرد نیز شاهد برپایی خیمه تحصن به هدف صلحخواهی است.
عزتالله حبیبی از تنظیم کنندههای این تحصن در کندز به رادیو آزادی گفت که با توجه به حمایت مردم از آنان به تأمین صلح در این کشور امیدوار شدهاند.
او افزود:
"با گروههای مخالف نیز صحبت خواهد شد و سخنان آنان را خواهیم شنید. با اطمینان که در چند روز پیام آنان به ما خواهد رسید، ما امیدوار هستیم که نتیجه خوب بهدست آورده و به صلح میرسیم."
برگزار کنندههای این اعتراضها از طرفهای درگیر جنگ در افغانستان میخواهند تا به جای جنگ راه صلح و مبارزات سیاسی را در پیش گیرند.
درین حال اقبال خیبر از برپا کنندههای خیمه تحصن برای صلحخواهی در هلمند میگوید که این خواست آنان به نحوی نتایج مثبت داشته است.
او افزود:
"درین ۲۱ روز مؤفق شدهایم تا در اذهان برای از بین بردن جنگ بستر سازی کنیم. طرفها از خود نرمش نشان دادهاند، سیگنالهای خوب در سطح محل از طرفها بهدست آوردیم، چون آنان نیز از جنگ خستهاند. رهبران دو طرف هنوز نیز در این باره غور میکنند."
این حرکت حالا در سطح افغانستان حامیان زیادی دارد و تحصن کنندهها میگویند، برای رسیدن به صلح و امنیت به این حرکتشان ادامه داده و برای برگزاری نشستهای بزرگ آمادهگی میگیرند.
گزارش: نسیم شفق