وزارت دفاع افغانستان ادعای وزیر دفاع ایران را رد میکند که گفتهاست، پس از شکست داعش در عراق و سوریه رهبران این گروه به افغانستان انتقال شدهاند.
این وزارت میگوید، رهبران گروه داعش در افغانستان حضور ندارند بلکه به گفته این وزارت تنها سرگروپهای این گروه جنگ را در افغانستان به پیش میبرند.
محمد رادمنش سرپرست دفتر سخنگوی این وزارت روز یکشنبه «۱۹حمل۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت، در حال حاضر عملیاتهای وسیع از طریق زمین و هوا بر ضد گروه داعش جریان دارند.
رادمنش گفت:
"این درست نیست که گویا رهبران داعش به افغانستان انتقال شدهاند، فکر میکنم که این یک اشتباهاست، ما در مقابل این تبلیغات میگوییم که برخی گروههای کوچک داعش از طرف پاکستان به این سو آورده میشوند."
آقای رادمنش این اظهارات را در واکنش به سخنان وزیر دفاع ایران مطرح میکند که در مصاحبه با روزنامه راشیا تودی گفتهاست، رهبران گروه داعش به گونه قاچاقی به افغانستان انتقال شدهاند.
امیر حاتمی در این مصاحبهاش در مسکو هر چند از کدام کشوری نام نگرفته اما تاکید کردهاست که برخی کشورها برای عقب نشینی داعش در عراق و سوریه زمینه سازی کرده و رهبران این گروه را به افغانستان انتقال کردهاند.
نامبرده همچنان گفتهاست، در این کشور [افغانستان] هزاران عضو گروه داعش موجود اند که به گفته وی، تا حال در باره شمار این اعضای داعش وحدت نظر موجود نیست.
حاتمی اظهار داشتهاست که برخیها در باره شمار افراد داعش در افغانستان میگویند که تا ده هزار اند اما حکومت این رقم را خیلی کم عنوان میکند.
داعش فعالیت خود را در سال ۱۳۹۵ در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار و برخی ولسوالی های دیگر آغاز کرد.
اما دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در این اواخر در یک گزارش گفتهاست، فعالیت این گروه در هفت ولایت افغانستان گسترش یافتهاست.
بر اساس گزارشها، ننگرهار، کنر، نورستان، جوزجان، بدخشان، فاریاب، هلمند و سرپل هفت ولایتی اند که فعالیت و تحرکات گروه داعش در آنها محسوس است.
در حال حاضر این گروه در عراق به گونه کامل شکست خورده و در سوریه نیز با چنین وضعیتی روبرو است، اما گاه گاهی داعش در این دو کشور به نیروهای نظامی حملههای چریکی انجام میدهد.
اما در باره مکان حضور رهبران این گروه به خصوص ابوبکر البغدادی رهبر داعش معلوماتی در دست نیست.
در باره شمار جنگجویان داعش در افغانستان ارقام گوناگون ارائه میشوند اما محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان حدود ده روز پیش در کنفرانس تاشکند گفتهاست، باوجود تلفات زیاد داعش هنوز هم تا دو هزار عضو این گروه در این کشور حضور دارند.
باری عارض یکی از کارشناسان نظامی افغان اظهارات وزیر دفاع ایران را پروپاگند خوانده و تاکید میکند که ایران اگر در این باره اسناد و شواهد دارد آن را با جامعه جهانی و حکومت افغانستان شریک کند.
او افزود:
"با ایران کدام اسناد و شواهد نیست که ادعای خود را ثابت کند، اظهارات وی جنبه تبلیغاتی دارد، این یک مداخله مستقیم در امور افغانستان است، ایران باید از چنین اظهارات خود داری کند."
آقای عارض میگوید، ایران میخواهد با چنین اظهارات برای حکومت افغانستان و در منطقه برای امریکا مشکلاتی را به میان بیاورد.
وزارت دفاع افغانستان گفتهاست، عملیاتهای منظم بر ضد اعضای گروه داعش جریان دارند که در جریان آن دو شب پیش حکمت الله قوماندان این گروه برای ولایت جوزجان کشته شدهاست.
گزارش: نصرت پارسا