با وجود آنکه چندین کشور غربی خواهان توقف عملیات تهاجمی قوای حکومتی سوریه در منطقه غوطه شرقی شدهاند، رئیس جمهور بشار اسد میگوید، این عملیات ادامه خواهد یافت.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه میگوید، نیروهایش عملیات تهاجمی در منطقه غوطه شرقی را که در کنترول شورشیان قرار دارد با وجود آن ادامه میدهند که چندین کشور خواهان توقف این عملیات شدهاند.
این اظهارات اسد که دیروز در تلویزیون دولتی سوریه منتشر شد در حالی صورت گرفت که بر اساس گزارشها قوای حکومتی سوریه چهارم حصه غوطه شرقی را که در چند روز گذشته در چنگ شورشیان قرار داشت، گرفتهاند.
اداره نظارت از حقوق بشر سوریه که مرکز آن در بریتانیاست دیروز گفت، اردوی سوریه چهارم حصه منطقه غوطه شرقی را از چنگ شورشیان گرفتهاست که اکثر این بخشها مناطق زراعتی اند.
یک سخنگوی گروه جیشالاسلام یکی از گروههای عمده شورشی در غوطه گفتهاست، پالیسی قلبه زمینی از سوی نیروهای حکومتی باعث آن شد که شورشیان عقب نشینی نموده و دوباره بسیج شوند.
رسانههای حکومتی قبلاً گزارش دادند که اردوی سوریه در چندین جبهه به پیشرفتهای دست یافت و کنترول بعضی قریهها و مناطق زراعتی را در شرق دمشق به دست گرفتهاست.
بر اساس گزارشها، از اثر بمباردمانهای قوای حکومتی سوریه صدها تن از منطقه فرار کردهاند.
از آغاز خشونتها در شرق غوطه در هژدهم فبروری به این طرف، یعنی بعد از تشدید عملیات تهاجمی قوای حکومتی سوریه و متحدین آن در این منطقه تا به حال ۶۰۰ تن کشته شدهاند.
گفته میشود نه آتش بس اعلان شده از سوی شورای امنیت مللمتحد و نه هم آتشبس پنج ساعته روزانه اعلان شده از سوی روسیه، در بخش رسانیدن کمکهای بشری به غوطه مؤثر بودهاند.
مللمتحد میگوید حدود ۳۹۳ هزار نفر در غوطه گیر ماندهاند.
اردوی سوریه که متهم به هدف قرار دادن غیر نظامیان شدهاست میگوید، تلاش دارد این منطقه را از چنگ تروریستان نجات دهد.
از سوی دیگر دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا و ترزا می صدراعظم بریتانیا دیروز در یک تماس تیلیفونی توافق کردند که سوریه و متحدش روسیه مسئولیت رنج و مشقت را به دوش دارند که مردم در غوطه با آن مواجهاند.
دفتر خانم می گفتهاست دو رهبر توافق کردند که روسیه و جوانب دیگریکه بالای رژیم اسد نفوذ دارند باید برای توقف کمپاین خشونت در غوطه و حفاظت از غیر نظامیان اقدام کنند.
از سوی دیگر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در یک تماس تیلیفونی با همتای ایرانیاش حسن روحانی از وی خواست، فشارهای مورد نیاز را بر حکومت سوریه وارد نماید تا حملات کورکورانه بر افراد ملکی را در غوطه متوقف سازد.
این تقاضای مکرون از روحانی قبل از آن صورت گرفت که قرار است ژان وی لیدیغیا وزیر خارجه فرانسه به تهران رفته و در آنجا با مقامات ایرانی روی سلسله موضوعات عمده بهشمول اوضاع سوریه صحبت کند.