سازمان عفو بین الملل رهبران برجسته جهان به شمول دونالد ترمپ را به بی توجهی به حقوق بشر متهم میسازد.
این سازمان در گزارش تازه خود میگوید، این رهبران یک الگو و نمونه خطرناکی را به کشورهای دیگر جهان در اختیار میدهند تا آن را دنبال کنند.
سلیل شیتی منشی عمومی سازمان عفو بین الملل در گزارش سالانه این سازمان که روز پنجشنبه به نشر رسیده هشدار داده گفت که در فضای سیاسی فعلی هیچ کسی نباید حقوق بشر را دست کم گیرد.
به گفته شیتی در حال حاضر نقرت و بیم بر اکثر امور در جهان سایه افگندهاست.
منشی سازمان عفو بین الملل همچنان گفت:
"ما چند کشور محدودی داریم که از حقوق بشر دفاع میکنند."
او گفت، رهبران کشورهای جهان مانند عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، رود ریگو دوتریت رئیس جمهور فلپین، نیکلس مدورا رئیس جمهور ونزویلا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دو نالد ترمپ رئیس جمهور امریکا و شی جین پینگ رئیس جمهور چین، حقوق میلیونها انسان را تحت شعاع قرار دادهاند.
منشی سازمان عفو بین الملل در ادامه گزارش سالانه این سازمان گفت، از اینکه رهبران برجسته جهان برای ما دورنمای کابوس از یک جامعه پر از نفرت و ترس را نشان دادند، جهان سال گذشته غرق بحران بود.
وی افزود:
"این وضعیت کسانی را که تعصب و کینه را ترویج میکنند، جسارت میدهد."
اما به گفته وی این رهبران میتوانند، الهام بخش زیادی از مردم، برای مبارزه جهت آینده امیدوار کننده تر باشند.
سازمان عفو بین المللی در این گزارش که به نام " وضعیت حقوق بشر در جهان" به نشر رسید، به فرمان جنجالی منع مسافرت به ایالات متحده، از سوی ترمپ اشاره کرده که شش کشور عمده مسلمان را در این ارتباط مورد هدف قرار دادهاست.
این گزارش شامل سروی ۱۵۹ کشور و سرزمین هایست که نشان میدهد مردم چگونه از جنگ، بیجا شدنها، تبعیض و سرکوب رنج میبرند.
بر اساس این گزارش، در نتیجه ادامه جنگ از سوی طالبان و دیگر گروههای تندرو در برابر حکومت افغانستان تخطیها از حقوق بشر و بدرفتاریهای گسترده در این کشور صورت گرفتهاست.
در گزارش آمدهاست که هزاران ملکی در نتیجه این خشونتها در افغانستان کشته و زخمی شدهاند.
این در حالیست که شمار بیجا شدهگان داخلی در نتیجه جنگ و درگیری در افغانستان به بیش از دو میلیون نفر رسیدهاست.
گزارش میگوید، ادامه خشونتها علیه زنان در افغانستان توسط عوامل دولتی و غیر دولتی همچنان ادامه دارند.
به گفته گزارش موارد اعدام زنان در محضر عام از سوی گروههای مسلح در افغانستان افزایش یافتهاست، مدافعان حقوق بشری از سوی عاملان دولتی و غیر دولتی مورد تهدید قرار گرفته و خبرنگاران به خشونت و سانسور روبهرو اند.
در گزارش همچنان آمده که مقامهای ایرانی حق آزادی بیان و آزادی تجمعات مسالمت آمیز و همچنان آزادی مذهب و اعتقادات را سرکوب کرده و شمار زیادی از افرادی را که در برابر حکومت مخالفت نشان داده، بازداشت کردهاند.
به گفته گزارش سازمان عفو بین الملل، در پاکستان با کار برد قانون منع جرایم الکترونیکی که در سال ۲۰۱۶ میلادی تصویب شد، آزادی بیان در سال گذشته در این کشور شدیداً سرکوب شدهاست.
پاکستان با استفاده از این قانون برای ارعاب و اذیت مدافعان حقوق بشر پرداخته و همچنان تعداد از این مدافعان را به خاطر تبصره آنلاین شان، به طور مستبدانه بازداشت کردهاست.
گزارش میافزاید، فضای برای جامعه مدنی در سراسر کشورهای شوروی سابق آسیای میانه که در همسایگی افغانستان موقعیت دارند، رو به کاهش بوده و گفتمان خصمانه در برابر حقوق بشر به شکل متداول جریان دارد.
گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل همچنان میگوید، پاسخ "ضعیف" به جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی از برما (میمانمار) گرفته تا عراق، سودان جنوبی، سوریه و یمن، کمبود رهبری را در مورد حقوق بشر برجسته میسازد.