ریاست اجرائیۀ افغانستان در عکسالعمل به سفر هیئت پاکستانی به کابل و حملات راکتی آن کشور در کنر میگوید که نمیشود به این زودی از پاکستان امید همکاری کرد.
ریاست اجرائیه میگوید که با وجود تمامی سرکشیها و عدم همکارهای پاکستان با افغانستان، نیاز است تا میان هر دو کشور فضای اعتماد به میان آید.
معاون سخنگوی این ریاست گفت، حملات تازۀ نظامیان پاکستانی در ولایت کنر نشان میدهند که این کشور باز هم مانند گذشته تعهداتش را زیر پا میکند.
جاوید فیصل روز دو شنبه «۱۶ دلو ۱۳۹۶» در صحبت با رسانهها گفت، هرچند که در مورد حملات راکتی پاکستان به خاک افغانستان در شورای امنیت شکایت شده، اما صحبتها از جانب افغانستان نیز تا زمانیکه به نتیجه نرسد، دوام خواهد کرد.
او افزود:
"ما قبل از آمدن این هیئت هم گفته بودیم که امید زیاد برای بهبود روابط موجود نیست چون پاکستان همیشه وعده سپرده و باز عمل نکردهاست و این بار هم چنین شد و مهم است که قبل از بهبود روابط و همکاریهای مشترک ما برای اعتماد سازی کار کنیم و آن زمان ممکن است که پاکستان حمایتاش از تروریستان را پایان دهد."
این در حالیست که روز شنبۀ گذشته یک هیئت پاکستانی برای بهبود روابط و رسیدهگی به شکایات و اتهامات هر دو کشور به کابل سفر نمود.
هرچند پاکستان در کابل برای مبارزه مشترک علیه تروریزم و احترام متقابل هر دو کشور تعهد نمود، اما از دو شب قبل حملات راکتی نظامیان پاکستان در ولایت کنر یک بار دیگر نگرانیها را به میان آورد.
عبدالغنی مصمم سخنگوی والی کنر به رادیو آزادی گفت که از دو شب گذشته در ولسوالیهای دانگام، ناری و سرکانو از سوی نظامیان پاکستانی در حدود سه صد راکت اصابت کرده که برعلاوۀ زیانهای مالی شش تن از اعضای یک خانواده را نیز زخمی ساختهاست.
حکومت افغانستان بارها ادعا کردهاست که برخی از مناطق سرحدی افغانستان با حملات راکتی و توپخانهای پاکستان روبهرو است.
اما پاکستان در مورد این ادعاها بهطور رسمی چیزی نگفته و مسئولیت آن را نیز نپذیرفتهاست.
در این حال شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجه افغانستان میگوید که اگر حملات راکتی پاکستان در کنر ادامه یابند تأثیر منفی روی روند گفتوگوهای تازه میان این دو کشور خواهد گذاشت.
او افزود:
"یک مرحلۀ تازه آغاز شده و حکومت افغانستان باور دارد که ادامه این تخطیها میتواند تأثیرات ناگواری را روی کار که آغاز شده و او میتواند در صورت صداقت و جدیت از جانب پاکستان باعث گشایش فصل جدید در روابط دو کشور باشد به میان گذارد."
وی افزود که موضوع حملات راکتی پاکستان با هیئت آن کشور بهگونه جدی مطرح شدهاست.
اما محمد انور سلطانی یکی از آگاهان امنیتی میگوید در کنار همکاری شورای امنیت سازمان ملل، قومهای که در هر دو طرف خط زیست دارند نیز با وارد کردن فشار بالای حکومتهای شان میتوانند این موضوع را حل کنند.
گزارش: آرزو غیاثی