قرار است مقامهای افغان و پاکستانی در چارچوب نشست موسوم به پلان عمل افغانستان و پاکستان برای صلح و همبستگی در روزهای جمعه و شنبه، نهم و دهم ماه فبروری در اسلام آباد دیدار کنند.
به اساس خبرنامۀ وزارت خارجۀ افغانستان هیئت ارشد مقامهای نظامی و غیرنظامی پاکستان به ریاست تهمینۀ جنجوعه معین وزارت خارجۀ پاکستان دیروز شنبه در چارچوب همین نشست با همتایان افغان شان به ریاست حکمت خلیل کرزی در کابل دیدار کردند.
در خبرنامۀ در مورد جزئیات این دیدار توضیح داده نشدهاست.
دو روز پیش از این، ویس احمد برمک وزیر داخله و محمد معصوم ستانکزی رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان در اول فبروری به اسلام آباد رفتند و یک روز بعدش در نشست خبری در کابل گفتند که اسناد و شواهدی را در مورد حملههای اخیر در شهر کابل به مقامهای پاکستان سپردهاند.
در حمله بر هوتل انترکانتیننتال و حمله دیگری در نزدیک چهارراهی صدارت که طالبان گفتند کار آنها بوده، بیش از صد تن کشته شدند که بسیاری شان غیرنظامی بودند.
احمد شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجۀ افغانستان در یک نشست خبری دیروز شنبه به خبرنگاران گفت که عمده ترین موضوع تأکید هیئت افغان بر توضیحات در مورد خواستهها و انتظارات وزیر داخله و ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان از جانب پاکستان بود.
او افزود:
"هیئت پاکستان هم پاسخ شان مشخصاً این بود که آن چی را اینها تحویل دادهاند، بررسی بالای آن آغاز شدهاست. در برخی از آن موارد گامهای در گذشته هم برداشته شده و آن گامها را تشریح کردند."
پیش ازین، در اعلامیۀ اول ماه فبروری که در صفحۀ انترنتی سفارت پاکستان در کابل نشر شد آمده که پاکستان هیچ تعهدی به پاسخ دادن به معلومات دریافت شده از سوی رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان نسپردهاست.
محمد فیصل سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان در تویتر نوشتهاست که پاکستان ضمن نکوهش حملۀ تروریستی کابل پیشنهاد تحقیق مشترک در مورد حملههای تروریستی را دادهاست.
او افزوده که بی جای بازی ملامتی دو طرف باید به گونۀ ملموس همکاری کنند.
اما، آیا این رفت و آمدها و دید و وادیدها صلح و همبستگی میان دو همسایه در پی خواهد داشت؟
ایمل ختک کارشناس مسایل سیاسی در پاکستان در گفت و گو با بخش مشال رادیو آزادی این گونه پاسخ دادهاست:
"در مورد تنش میان افغانستان و پاکستان نشستهای بسیاری شده که به باور من دیگر به آنها نیازی نیست. به اخلاص و اقدامهای جدی نیاز است. برای آشتی میان دو کشور همسایه، به برقراری روابط استوار بر برابری نیاز است. تا هنگامی که پاکستان به افغانستان به عنوان یک دولت مستقل ننگرد، این روابط جور شده نمیتواند."
اسلام آباد در گذشته گفته که از صلح به رهبری و مالکیت افغانها پشتیبانی میکند، اما محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به روز جمعه گفت از پاکستان حرفهای روی کاغذ نه بلکه اقدامهای عملی میخواهند.