مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یک نشست اضطراری خود به مسوده در ارتباط به رسمیت شناختن بیتالمقدس به حیث پایتخت اسرائیل، رأی مخالف داد.
افغانستان و کشورهای زیادی متحد امریکا در مورد قطعنامۀ رأی مثبت دادند که تصمیم رئیس جمهور دونالد ترمپ در بارۀ بیتالمقدس را، رد میکرد.
فلسطینیان از این تصمیم اسامبلی عمومی سازمان ملل متحد خرسند و اما اسرائیلیهای ابراز خشم کردند.
اسامبلی عمومی سازمان ملل متحد با ۱۲۸ در برابر ۹ رأی به مسوده قطعنامه رأی موافق داد که تصمیم واشنگتن در باره به رسمیت شناختن بیتالمقدس را بهحیث پایتخت اسرائیل، رد میکند.
مصر که این قطعنامه را مسوده کرده بود، از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواست تا به رسمیت شناختن بیتالمقدس به حیث پایتخت اسرائیل را از سوی امریکا، رد کند.
به این قطعنامه شماری زیادی از متحدین امریکا به شمول فرانسه، بریتانیا، جرمنی و جاپان رأی مثبت دادند.
رای روسیه هم مثبت بود.
اما ۳۵ کشور به شمول استرالیا، کانادا، مکسیکو و فیلیپین، رأی ممتنی داد.
نیکی هیلی سفیر امریکا در سازمان ملل متحد پیش از رای دهی در این نشست گفت، ایالات متحده آن کشورهای را به خاطر میسپارد که خلاف اراده امریکا رأی بدهند.
او افزود:
"امریکا سفارت خود را به بیت المقدس انتقال میدهد. مردم امریکا این را از ما میخواهد و این کاری درست است. هیچ گونه رأی در این تصمیم تغییر آورده نمیتواند. اما این رأی در باره سازمان ملل متحد و آن کشور های که در این سازمان به ما احترام نگذاشته، نظر امریکاییها را تغییر داده و رای آنها را به خاطر سپرده خواهد شد."
رای دهی دیروز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد یک مخالفت شدید را علیه تصمیم رئیس جمهور امریکا، نشان میدهد.
دونالد ترمپ هشدار داده بود، کشور های که به این موافقتنامه رای بدهند، کمک های خارجی به آنها قطع میشوند.
محمود عباس رئیس اداره فلسطینی این رای گیری را پیروزی برای فلسطین خواندهاست.
اما صدراعظم اسرائیل این فیصله مجمع عمومی سازمان ملل متحد را رد کرد و از رئیس جمهور دونالد ترمپ به خاطر موقف "صریح اش" ابراز امتنان کرد.
پیش از رای دهی نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت، کشورش هرگز از بیت المقدس بیرون نمیشود.
دانی دانان در این نشست گفت، قطعنامه اسامبلی عمومی هرگز ما را از بیتالمقدس خارجی نخواهد ساخت.
اما مسوده مشابه در نشست روز دوشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی امریکا ویتو شد. با آنکه، متباقی ۱۴ عضو شورای امنیت به آن رای موافق دادند.