لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۸

عبدالله: بحث صلح با طالبان در حد یک نظر است و عملاً صورت نگرفته است


رئیس اجرائیه می‌گوید که اگر طالبان برای گفت‌وگوهای صلح ارادۀ جدی داشته باشند، هیچ مانع برای باز شدن دفتر در کابل برای این گروه وجود ندارد.

رئیس اجرائیه می‌گوید، طالبان تا هنوز برای گفت‌وگوهای صلح اراده از خود نشان نداده اما اگر ارادۀ مذاکره را داشته باشند، هیچ مانع برای باز شدن دفتر در کابل برای این گروه وجود ندارد.

هیچ مانع برای باز شدن دفتر در کابل برای این گروه وجود ندارد.

آقای عبدالله روز یکشنبه «۱۹ قوس ۱۳۹۶» در کنفرانس ملی مشارکت زنان در حکومتداری محلی گفت، بحث صلح با طالبان در حد یک نظر است و تا حال در این زمینه بحث عملی صورت نگرفته‌است.

عبدالله عبدالله
عبدالله عبدالله

او افزود:

"این بحث‌ها به حیث یک نظر شده، هنوز بحث عملی صورت نگرفته و اگر یک روزی آن‌ها به مذاکره جدی حاضر باشند و بگویند که نمی‌خواهند دفتر در بیرون از کشور داشته باشند و مذاکره در پایتخت افغانستان می‌کنند، مه فکر می‌کنم باید مانع وجود نداشته باشد."

آقای عبدالله می‌گوید که در گفت‌وگوهای صلح همیشه باز است اما طالبان تا هنوز علاقه‌مندی نشان نداده‌اند.

پیش از این، شورای عالی صلح افغانستان گفته‌است، حکومت افغانستان آماده است برای طالبان مانند حزب اسلامی به‌خاطر آغاز گفت‌وگوهای صلح در کابل دفتر باز کند.

محمداکرم خپلواک، رئیس دارالانشای این شورا گفته‌است هر میکانیزم و پروسه که به خاطر آغاز گفت‌وگوهای صلح از سوی طالبان مطرح شود، مورد پذیرش حکومت افغانستان است.

رئیس جمهور غنی نیز بارها به طالبان هشدار داده که اگر افغان هستند وارد پروسه صلح شوند در غیر آن نابود خواهند شد.

اما طالبان همواره مذاکرات با حکومت افغانستان را رد کرده‌اند و ملا هبت‌الله، رهبر این گروه، در پیامی به مناسبت عید فطر از آمریکا خواسته بود "به جای مقابله" با طالبان "از راه‌های دیپلماتیک" مشکل خود را با این گروه حل کند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی این گروه در پیوند به گشایش دفتر کابل، به رادیو آزادی گفته است که آنان خواستار دفتری به‌خاطر مذاکرات صلح نیستند.

از سوی هم شماری از کارشناسان به این باور است اگر حکومت برای گفت‌وگوهای صلح اراه جدی داشته باشد، صلح با طالبان مسلح ممکن است.

رفیع الله کاکر یکی از این کارشناسان می‌گوید، اگر حکومت اراده برای صلح می‌داشت باید رهبری این شورا را به کسی می‌داد که بی‌طرف می‌بود.

اگر حکومت اراده برای صلح می‌داشت باید رهبری این شورا را به کسی می‌داد که بی‌طرف می‌بود

او افزود:

"اگر حکومت اراده جدی برای صلح می‌داشت، و می‌خواست تا برادران ناراضی به پروسه صلح یکجا شوند، پس باید رهبری شورا صلح را به کسانی نمی‌سپرد که سال‌ها در جنگ دخیل بود و شورای صلح به افراد بی‌طرف سپرده می‌شد."

آقای کاکر می‌گوید که اگر حکومت می‌خواهد در کشور صلح تأمین شود، باید به پلان‌های و استراتژی‌های خود در بخش صلح تجدید نظر کند و به‌جای شعار اقدامات عملی کند.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG