هشت فعال حقوق بشر پس از سر و صداها و جنجالها دیروز در ترکیه رها شدند.
یک محکمه شهر استانبول ترکیه دیروز حکم اش در باره رهایی هشت فعال حقوق بشر را معطل قرار داده، آنها را رها کرد که در میان آنها ایدل ایثار مسئول اداره محلی سازمان عفو بین الملل و همچنان یک تبعه جرمنی و یک تبعه سویدنی شامل اند.
این هشت فعال حقوق بشر از جمع یازده فعالی اند که با حکمی تا پانزده سال زندان رو به رو اند.
پیتر استوودنر فعال حقوق بشر از جرمنی که با خانم ایدل ایثار مسئول سازمان عفو بین الملل ترکیه پس از رهایی از بازداشت، امروز در یک نشست خبری حضور یافته، به خبرنگاران گفت:
"من کاملاً خرسندم. من باور دارم که به نمایندهگی از همه صحبت میکنم. ما همه به خاطر این رهایی خوشحال هستیم. ما آرزوی برگشت به خانواده، دوستان و نزدیکان خود را، داشتیم. ما همچنان از آنانی که برای رهایی قانونی ما و از آنانی که در سطح دیپلوماتیک مبارزه کردند و کسانی که با ما همدرد بودند، سپاسگذاریم. متشکریم."
این افراد، به اتهام ایجاد هرج و مرج در جامعه و عضویت در سازمانهای تروریستی مسلح بازداشت شده بودند. اتهاماتی که همه این فعالان آن را رد میکنند.
پیش از این، دو متهم دیگر به ضمانت رها شدند.
اما تانیر کلیچ آمر اداره عفو بین الملل ترکیه در یک قضیه جداگانه در شهر ایزمیر تا هنوز در توقیف به سر میبرد.
سازمان عفو بین الملل مستقر در لندن میگوید، بازداشت این فعالان به غیر از این که به حقوق بشری باور دارند، دیگر دلیل ندارد. همزمان با این برلین هم انتقاد کرده و بازداشت فعالان را کاملاً غیر قابل فهم و پوچ خواندهاست.
هر چند، از حکم محکمه استانبول مبنی بر رهایی فعالان حقوق بشر ستایش شده، اما همزمان، این چنین قضایا نگرانیهای بیشتری را روی آزادی بیان در ترکیه مطرح میسازد.
به دنبال کودتای ناکام ماه جولای سال ۲۰۱۶ میلادی در ترکیه که اعلان حالت اضطرار را در پی داشت و تا هنوز ادامه دارد، آزادی بیان در این کشور نگران کننده خوانده شدهاست.
در ترکیه پس از این کودتا بیش از ۵۰ هزار نفر زندانی شدند و حدود ۱۵۰ هزار دیگر یا از وظایف شان برکنار شده و یا وظایف آنها در حالت تعلیق در آورده شدند.