لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۴

تقاضای برخی آگاهان امور و فعالان مدنی از حکومت در مورد تامین حقوق بشر


با کسب عضویت افغانستان در شورای جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد، برخی فعالان مدنی و آگاهان امور از حکومت و کمیسیون مستقل حقوق بشر می‎خواهند تا در برابر قانون شکنان ناقضین حقوق بشر جدی عمل کنند.

آنان از حکومت و کمیسیون مستقل حقوق بشر می‎خواهند تا تلاش‎ها برای حفظ و تامین حقوق بشر را جدی سازند.

این فعالان مدنی و آگاهان می‎گویند که خشونت علیه زنان و کودکان، سرقت، جنایات، تعصبات، اختطاف، تصرف حق مردم از سوی زورمندان و برخی موارد دیگر غیر قانونی هنوز هم در افغانستان جریان دارد.

به باور فعالان مدنی و آگاهان، حکومت و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان مکلف اند تا از عضویت در شورای جهانی حقوق بشر سازمان ملل استفاده عظیمی کرده و علیه این همه نقض حقوق بشری در افغانستان عمل نمایند.

حسینه صافی رئیس شبکه زنان افغان روز سه شنبه در مورد به رادیو آزادی گفت:

"حکومت افغانستان باید تمامی آجنداهای مربوط به حقوق بشر را که در ۱۵ یا ۲۰ سال گذشته داشته‎است آنان را ارزیابی کرده و با استفاده از این عضویت به تمامی قضایایی حقوق بشری رسیده‎گی کند."

برخی از آگاهان می‎گویند که عضویت افغانستان در شورای جهانی حقوق بشر سازمان ملل، مکلفیت‎های حکومت را در زمینه تامین حقوق بشری بیشتر ساخته و پس از این مسئولیت دارد تا در برابر قضایایی نقض حقوق بشری طبق اعلامیه‎های جهانی حقوق بشر عمل کند.

ودیر صافی
ودیر صافی

ودیر صافی یکی از این آگاهان در مورد می‎گوید:

"تاکید این است که حکومت افغانستان باید ثابت سازد که حقوق بشر اگر رعایت نمی‎شود علت آن را دریابد عاملین آن اگر در حکومت است یا نیست باید مجازات شود در نخست باید خود دولت مراعات کند در قدم دوم عدالت را در جامعه تامین کند."

شورای جهانی حقوق بشر سازمان ملل دارای ۴۷ عضو می‎باشد و افغانستان به تازه‎گی توانست تا با کسب ۱۳۰ رای مثبت عضویت این شورا را تا سال ۲۰۲۰ میلادی بدست آورد.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‎گوید، هرچند این کمیسیون صلاحیت اجرایی نداشته اما تلاش می‎کند تا برای حفظ عضویت افغانستان در شورای جهانی حقوق بشر سازمان ملل، همکاری اش با حکومت را بیشتر ساخته و در بررسی قضایا تاکید بیشتر داشته باشد.

بلال صدیقی
بلال صدیقی

بلال صدیقی سخنگوی این کمیسیون گفت:

"می‎تواند که اقدامات حکومت افغانستان را در زمینه تحقق رعایت و حمایت به توسعه حقوق بشر در افغانستان بالا ببرد حکومت افغانستان خوشبختانه اقداماتی را برای بهبود وضعیت حقوق بشر روی دست دارد ما همکار دولت خواهیم بود تا بتوانیم مکلفیت‎های خود را در بهبود وضعیت حقوق بشری به اجرا گذاریم."

تاکید بر حکومت و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در زمینه حفظ حقوق بشری در حالی صورت می‎گیرد که جامعه مدنی و خانواده‎های قربانیان چندین دهه جنگ با راه اندازی نشست‎ها از حکومت و کمیسیون مستقل حقوق بشر انتقاد کرده گفته‎اند که در برابر جنایتکاران جنگی تا کنون هیچ اقدامی نشده‎است.

اما حکومت افغانستان می‎گوید هر فرد که در رابطه به کشته شدن نزدیکان شان توسط فرد یا گروهی سند و مدرک داشته باشد می‎تواند به نهادهای عدلی و قضایی این کشور مراجعه کند.

آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG