لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۱

تحقیق: حدود یک صد هزار طفل افغان به مواد مخدر معتاد اند


یک ارزیابی تازه اداره بین المللی مبارزه علیه مواد مخدر و جرایم ایالات متحده امریکا نشان می‎دهد که در حدود یک صد هزار طفل در افغانستان به مواد مخدر معتاد اند.

شاهپور یوسف رئیس کاهش تقاضای وزارت صحت عامه افغانستان می‎گوید که این ارزیابی که به همکاری وزارت صحت عامه افغانستان انجام شده‎است نشان می‎دهد که تعداد اطفال معتاد در حال افزایش است.

به اساس ارزیابی‎های اداره بین المللی مبارزه علیه مواد مخدر و تنفيذ قانون ایالات متحده امریکا که به همکاری دولت افغانستان انجام شده‎است، تعداد اطفالی که معتاد به مواد مخدر اند، در حال افزایش است.

شاهپور یوسف رئیس کاهش تقاضای وزارت صحت عامه در مصاحبه با رادیو آزادی می‎گوید، یک صد هزار طفل در افغانستان عملآ به مواد مخدر معتاد اند، اما تعداد اطفالی که در هنگام معاینات اثرات مثبت استفاده از مواد مخدر در وجود شان تثبیت شده بیشتر از این است.

افغانستان
افغانستان

وی افزود:

"به اساس سروی اداره بین المللی مبارزه علیه مواد مخدر و تنفيذ قانون امریکا، تعداد اطفال معتاد که به گونه مستقیم در افغانستان از مواد مخدر استفاده می‎کنند، نود هزار الی یک صد هزار نفر است و معمولآ کسانی استند که والدین شان مواد مخدر را استفاده می‎کنند و اطفال را نیز وادار ساختند که از مواد مخدر استفاده کنند."

به گفته آقای یوسف، این اطفال معمولا در هنگام شیرخواره‎گی از مادر معتاد، اعتیاد از دودِ مواد مخدری که توسط اعضای خانواده استفاده می‎گردد معتاد شده‎اند و اما بیشترین رقم معتادین را اطفالی تشکیل می‎دهد که به گونه مستقیم از مواد مخدر استفاده می‎کنند.

به اساس ارقام ارائه شده از سوی وزارت صحت عامه، در سراسر کشور سه میلیون تن به مواد مخدر معتاد استند که از میان این سه میلیون معتاد، یک میلیون آن زن و بیش از یک صد هزار آن نیز اطفال اند.

در حال حاضر (۱۸۰) مرکز کوچک و بزرگ تداوی معتادین مواد مخدر در مرکز و ولایات کشور فعال است که به گفته وزارت صحت عامه (۳۰) در صد کل خدمات در این مراکز به زنان و کودکان اختصاص داده شده‎است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر با توجه به گسترش مواد مخدر، دست رسی آسان اطفال به مواد مخدر را در شهرها نگران کننده می‎داند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر با توجه به گسترش مواد مخدر، دست رسی آسان اطفال به مواد مخدر را در شهرها نگران کننده می‎داند.

در کنار این مراکز وزارت صحت عامه از طریق برنامه "تداوی در منزل" نیز به تداوی اطفال معتاد به مواد مخدر می‎پردازد، زیرا شماری از خانواده‎ها توان و میلی برای فرستادن کودکان معتاد شان به مراکز تداوی معتادین را ندارند.

حنیف دانشیار سخنگوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر می‎گوید، در کنار این یک صد هزار طفلِ معتاد به مواد مخدر، نزدیک به یک میلیون دیگر در معرض اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند، از همین رو آنان جهت وقایه اعتیاد اطفال به مواد مخدر، کار مشترک با مکاتب و خانواده‎ها را آغاز کرده‎اند.

وی افزود:

" نگرانی ما از همین ناحیه است. این یک میلیون کتگوری دوم استفاده کننده‎گان مقطعی از مواد مخدر استند، یعنی تا حالا معتاد نشده‎اند، اما در معرض جدی اعتیاد قرار دارند."

کمیسیون مستقل حقوق بشر با توجه به گسترش کشت و افزایش تولید مواد مخدر، دست رسی آسان اطفال به مواد مخدر را در شهرها نگران کننده می‎داند.

بلال صدیقی سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر می‎گوید، در کنار رو به رو بودن اطفال معتاد با انواع خشونت‎ها و فقر در خانواده و جامعه، حق تعلیم و تربیه از آنان گرفته شده و اطفال معتاد با کاهش رشد دماغی نیز رو به رو می‎شوند که آینده آنان را سخت صدمه می‎زند.

گزارش: مرسلين ارسلا

XS
SM
MD
LG