لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۲

عظیمی: بخاطر محو مواد مخدر به یک استراتژی مشترک نیاز است


حکومت افغانستان به هدف مبارزه تاثیرگذار با مواد مخدر کار روی ساخت یک استراتژی را به سطح منطقه آغاز کرده‎است.

شماری از نماینده‎گان نهادها و کشورهای منطقه روز دوشنبه بخاطر بحث روی طرح این استراتژی و راه‎های مبارزه بامواد مخدر در کابل گردهم آمدند.

وزارت مبارزه با مواد مخدرافغانستان در حالی کار روی ساخت استراتژی در خصوص مبارزه با مواد مخدر را آغاز کرده‎است که در کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر افزایش بی سابقه به وجود آمده‎است.

سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان روز دوشنبه در کنفرانسی‎که به شرکت نماینده‎گا ن کشورهای منطقه در بخش مبارزه با مواد مخدر در کابل برگزار شده بود گفت که بخاطر از بین بردن این پدیده به یک استراتژ ی و راهکار مشترک نیاز است.

سلامت عظیمی
سلامت عظیمی

وی افزود:

"امیدوارم در دو روز نشست بتوانیم چالش‎های مبارزه علیه مواد مخدر را در سطح منطقه شناسایی و راه حل‎های عملی در چارچوب یک استراتژی منطقوی را تقدیم نمایم، وحدت و انسجام قوانین، پالیسی‎ها و استراتژی مشترک یگانه راه حل این بن بست می‎باشد."

این در حالیست که نماینده‎گان دوازده کشور منطقه به شمول ایران، پاکستان، قزاقستان، قرغیزستان، ازبکستان، تاجکستان، ترکمنستان، روسیه، چین، امارات متحده عربی، هند و ترکیه در کابل گردهم آمدند تا روی طرح این استراتژی و راه‎های مبارزه مشترک با این پدیده بحث و گفت و گو نمایند.

این نشست دو روز ادامه یافته و در پایان نشست گروپ‎های کاری به سطح منطقه میان نماینده‎گان کشورهای شرکت کننده ایجاد می‎شود.

مسئولان وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می‎گویند که در بخش مبارزه با مواد مخدر از کشورهای منطقه راضی نیستند اما می‎گویند که تلاش می‎کنند از طریق راه اندازی این گونه نشست‎ها کشورهای منطقه را به مبارزه صادقانه در برابر این پدیده تشویق نمایند.

نماینده‎گان کشورها درین نشست تروریزم و مواد مخدر را با هم مرتبط خوانده روی مبارزه مشترک و به وجود آمدن یک موقف واحد تاکید کردند.

آنان همکاری و هماهنگی کشورهای جامعه جهانی را درین بخش نیز مهم خواندند.

درین حال شماری از کارشناسان افغان نیز روی به وجود آمدن موقف واحد میان کشورهای منطقه در بخش مبارزه با مواد مخدر تاکید کرده و ساخت استراتژی عملی در برابر این پدیده را مفید می‎دانند.

مزارع کشت کوکنار در افغانستان
مزارع کشت کوکنار در افغانستان

هارون رشید شیرزاد یکی ازین کارشناسان می‎گوید، هرگاه درین بخش یک موقف واحد به وجود نیاید موفقیت در برابر این پدیده ناممکن است.

وی افزود:

"این کنفرانس بخاطر به وجود آوردن یک فکر یک گام نیک است در صورتی‎که واقعا وحدت فکر به سطح منطقه به وجود بیاید هرگاه وحدت فکر میان این‎ها به وجود نیاید و یک استراتژی واحد ساخته نشود کامیابی بسیار دشوار است."

آقای شیرزاد سفارش می‎کند که روند این گونه نشست‎ها و بحث‎ها باید تا زمانی ادامه پیدا کند که کشورهای منطقه و جهان در برابر این پدیده گام‎های عملی بردارند و مردم نیز از رنج آن رهایی یابند.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG