لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۱

حکمت: ولسوالی شیندند به یکی از مراکز بزرگ طالبان مسلح مبدل شده‌است


وجود گسترده طالبان در منطقه زیرکوه، ولسوالی شیندند را به یکی از مناطق ناامن در ولایات غربی افغانستان مبدل کرده‌است.

حکمت الله حکمت سرپرست این ولسوالی امروز در صحبت با رادیو آزادی گفت، زیرکوه بزرگ‌ترین پایگاه طالبان درغرب افغانستان به شمار می‌رود.

آقای حکمت تأکید می‌کند که مهم ترین جلسات طالبان در غرب افغانستان در همین منطقه انجام می‌شود.

او می‌گوید، ناامنی‌ها در ولایات هرات، بادغیس، فراه و غور وابسته به فعالیت‌های طالبان درمنطقه زیرکوه است.

سرپرست ولسوالی شیندند هشدار داده گفت که اگر نیروهای امنیتی عملیات تصفیوی را بخاطر پاکسازی این منطقه از وجود طالبان انجام ندهند، امنیت در ولایات غربی افغانستان تأمین نخواهند شد.

وی افزود:

"حضور گسترده و فعال مخالفین مسلح دولت در زیرکوه بر علاوه اینکه ۱۸ ولسوالی ولایت هرات را می‌تواند تهدید بکند و یا ناامن بسازد، ولایت‌های همجوار مانند غور و بادغیس هم از این موضوع مستثنی نیستند و آنان نیز متضرر می‌شوند. طالبان بعضی از جلسات مهم خود را در زیرکوه دایر می‌کنند، مدتی می‌شود که جلساتی که در سطح زون دارند در منطقه زیرکوه انجام می‌دهند."

برخی از مسئولین نظامی در این ولسوالی که نمی‌خواهند نام شان گفته شود می‌پذیرند که مخالفان مسلح دولت در فاصله تقریباً صد متری بازار این ولسوالی قرار دارند و هرازگاهی دست به ناامنی می‌زنند.

این ناامنی‌ها از همه بیشتر مردم را تحت فشار قرار داده‌است.

اکنون بازارولسوالی شیندند آن جم وجوش سالهای گذشته را ندارد.

بیشتر دکانداران از ترس تهدیدات امنیتی مخالفان مسلح دولت دکان‌های شان را بسته کرده‌اند و خیلی از خانواده‌ها مجبور به ترک خانه های شان شده و به شهر هرات آواره شده‌اند.

چند تن از آن‌ها در صحبت با رادیو آزادی چنین گفتند:

"امنیت نداریم، روز یکی، دو تا، سه تا در سطح بازار کشته می‌شوند، این را می‌گویند امنیت؟"

"هیچکس داخل بازار نیست، خودتان می‌بینید که در داخل بازار صد نفر هم دیده نمی‌شود، در این حالت خیلی از مردم مهاجر شده‌اند."

"دوکان‌ها بسته اند، مردم همه به هرات رفتند. شیندند که هشت صد و پنجاه هزار نفر نفوس دارد، شاید حالا از هشت صد و پنجاه هزار پنجصد هزار بیشتر نمانده باشد، مخالفان در نزدیکی بازار ولسوالی هستند."

طالبان مسلح در این ولسوالی متهم هستند که از سوی کشورهای ایران و پاکستان حمایت می‌شوند.

ایمیل سنگر قوماندان اسبق پولیس محلی در ولسوالی شیندند می‌گوید بارها سلاح‌های ساخت ایران را از نزد مخالفان مسلح دولت بدست آورده و به مقامات این ولسوالی تحویل داده‌است.

وی گفت:

"خیلی از قوماندان‌های طالبان است که در این‌جا زندگی می‌کنند، کاملاً تمام مهمات، سلاح و اسلحه از طرف پاکستان و ایران به این‌ها آورده می‌شود. چه ماین است، چه راکت است و چه هشتاد دو است،هر چه وسایل و پرسونل دارند کلاً امکانات آن از طرف کشورهای خارج به آنان داده می‌شود. مهماتی که از طالبان گرفته شده‌ ساخت ایران است، ماین گرفته شده‌است از ایران است و هر چه که از آنان گرفته شده‌است از ایران و پاکستان است."

حکمت الله حکمت سرپرست ولسوالی شیندند می‌پذیرد که طالبان در این ولسوالی حمایت کشورهای همسایه را دارند و این موضوع باعث تقویت آنان در جنگ علیه نیروهای امنیتی افغان شده‌است.

وی گفت:

"موضوع ایران یک بحث جداگانه است، ما مداخله کشورهای همسایه را رد نمی‌کنیم و هیچ افغان چه حکومتی و چه غیر حکومتی رد نمی‌کند. تمام بدبختی که ما در سطح مملکت خود داریم، همسایه های ما به گونه های مختلف ذیدخل جنگ و ناامنی در کشورعزیزما افغانستان اند که شیندند هم جز خاک افغانستان است و مستثنی نیست که گویا آنان مداخله نکنند."

شیندند یکی از ولسوالی‌های بزرگ در افغانستان است و ناامنی یکی از چالش‌های اصلی باشندگان این ولسوالی به شمار می‌رود.

حکومت افغانستان بخاطر کنترول اوضاع امنیتی شیندند این ولسوالی را به پنج ولسوالی تقسیم کرده‌است اما مردم می‌گویند، تا زمانی‌که این ولسوالی به ولایت ارتقا داده نشود اوضاع امنیتی بهتر نخواهند شد.

شاه پورصابر، هرات

XS
SM
MD
LG